Reklama

Reklama

Carnivale

(seriál)
  • USA Carnivàle
Drama / Thriller / Mysteriózní
USA, (2003–2005), 20 h 17 min (Minutáž: 44–56 min)

Hudba:

Jeff Beal

Hrají:

Michael J. Anderson, Nick Stahl, Adrienne Barbeau, Patrick Bauchau, Debra Christofferson, Tim DeKay, Cynthia Ettinger, John Fleck, Carla Gallo, Toby Huss (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Strhující drama odehrávající se ve 30. letech v poušti Velkých rovin.  1934. Pouštní kraj Velkých rovin v Oklahomě. Tohle je poslední velký magický věk. V čase obrovských písečných bouří, děsivého sucha, záplav a epidemií – znamení božího hněvu a předpovědí Apokalypsy – začíná konečné účtování mezi dobrem a zlem. Bitva se odehrává v samém srdci říše zvaná Amerika. A až skončí, lidstvo navždy pochopí, proč se stal zázrak. Dvanáct dílů tohoto dramatického seriálu se odehrává při putování cirkusu pouštní krajinou v Oklahomě a sleduje osudy tajemného osmnáctiletého uprchlíka se skrytými schopnostmi a charismatického misionáře, jejichž cesty se zkříží. Je to doba, kdy je zlo na vzestupu po celém světě, protože velká ekonomická i sociální krize napáchala nenapravitelné škody. Po matčině smrti se Ben Hawkinson, který utekl od gangu, hledaného pro vraždu, přidá k cirkusu. Vede jej tajemný impresário zvaný „Šéf“. Ve společnosti vyděděnců Hawkins náhodou objeví své nadpřirozené schopnosti. Mezitím je metodista Justin Crowe, pastor v kalifornském městečku Mitern, sužován apokalyptickými sny a vizemi. On sám také vládne dlouho potlačovanými mimořádnými schopnostmi. Ben a bratr Justin, oba vytrženi ze svých životů, zjišťují, že svět, který znali, je znovu uvržen do pradávného konfliktu mezi Světlem a Temnotou a oni jsou v této bitvě hlavními hráči. V hlavních rolích hrají: Nick Stahl (V ložnici, Terminátor 3), Clancy Brown (Vykoupení z věznice Sahwshank), Michael J. Anderson (Twin Peaks), Adrienne Barbeau (Útěk z New Yorku), Patrick Bauchau (Cela) a další. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (198)

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Odporná, do uší sa zarezávajúca hudba urobila z tohto prašného diela pre mňa nesledovateľnú záležitosť. A to som vlastne bol ešte rád, keď tam bolo vo vzduchu veľa piesku, pretože niektorí herci sú tu nepozerateľní. Nie preto, že by nevedeli hrať. Proste sa doslova na nich nedá pozerať. Michael J. Anderson za to asi nemôže, ale predsa len nespĺňa tie najnižšie estetické štandardy ani pre horor. ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Zacatek prvni serie vyborny, ma to atmosferu, ma to neotrely obrazky, cloveka fakt zajima, co se z toho vsecho nakonec vyklube... ale casem mate pocit, ze vas autori snad vodi za nos, protoze porad jen natahuji a natahuji az to pretahnou a vas uz to prestane zajimat, jestli vyhraje dobro nebo zle ....aneb konec prvni serie ztratilo dech a bohuzel druhou serii ho nenabralo, protože i přes moji snahu jsem se k třetímu dílu druhé serie už nedostala... ()

Reklama

swed 

všechny recenze uživatele

VAROVÁNÍ: Tohle není Cirkus Humberto ani Manéž Bolka Polívky ;) V mnoha souvislostech je tento seriál přirovnáván ke kultovnímu Twin Peaks, tento výklad ale není na místě. Oba seriály mají rozdílnou atmosféru i žánr, zatímco TP je mix snad všeho, Carnivale je v podstatě čistý horor, kde při mnohých scénách budete odvracet zrak a v duchu vás napadne, jak si tvůrci mohli dovolit, tohle na televizní obrazovce ukázat. Seriál se skutečně nebojí ničeho a odkrývá jak obrazem tak i motivy mnohá tabu, kterých by se zalekl i mnohý zkušený tvůrce filmů. To je myslím na Carnivale to nejúžasnější, ona schopnost šokovat nepřipraveného diváka a uvést ho do stavu permanentní nejistoty. Dalším rozdílem oproti TP jsou jeho postavy a prostředí. V TP šlo v podstatě o na první pohled běžné lidi, v obyčejném městě konfrontované s něčím mimo naši hranici vědění. Carnivale je ale už z názvu něčím neobyčejným (kouzelným) a stejně tak jeho postavy, které tvoří něco jiného, než je vzorek na první pohled běžné společnosti. Tou nejzajímavější osobou je ale ten, který stojí mimo karneval a to sice kněz Justine. Největší zásluhu na tom má jeho představitel C. Brown, který se do postavy zcela vžil a dokázal na sebe strhnout tu největší pozornost, je to jeden z nejlepších výkonů na televizní obrazovce za poslední roky!! Z výše uvedeného to vypadá, že seriál nemá chybu, ale to není tak zcela pravda. Důvodem je první série, která kupí mnoho otázek, přičemž nám prakticky na žádnou z nich neodpoví (což ale seriálu na kvalitě neubírá). Postupně se Carnivale rozjede a v druhé sérii nabere ohromnou rychlost, při které budete chtít vidět další a další díl. Těch se ale po skončení druhé série již nedočkáte. Možná je to dobře, některé záhady sice stále zůstaly, konec mě ale docela potěšil (vzpomeňte si na otevřenost TP!!). Popravdě si nedovedu představit, jak by si tvůrci poradili dál aniž by neopakovali sami sebe. Seriál by možná za čas skončil v hromadě klišé a sebeparodie (jako třetí řada Prison Break) a tak nezbývá než poděkovat za ty 2 řady, které televizi o mnohé obohatily, to ale doceníme až za nějaký ten čas... 9/10 ()

esopesokeso 

všechny recenze uživatele

Tie začiatky boli dobré.Keby to išlo tak dalej dal by som 5 hviezd,ale akosi sa mi to prestalo páčiť,neviem prečo...asi dejom,alebo uťahanosťou...keby sa veci rýchlejšie rozvíjali možno by to viac upútalo....s tým ako dopadnul serial som nespokojný,ale na druhej strane mi je to aj tak jedno,lebo môj záujem o tento seriál rýchlo opadal,tak som preskočil pár častí a pozrel sa na koniec :) ()

Deschain 

všechny recenze uživatele

Pamätám si, ako som Carnivàle pozerala hlboko do noci a potom aj do skorého rána a nevedela som sa od neho odtrhnúť. Nie je tu jediná zbytočná postava, je tu krásny vizuál, skvelí herci a pre mňa veľmi príťažlivý tajomný, snový a temný príbeh, zasadený do neobvyklého prostredia putovného karnevalu a do obdobia Veľkej hospodárskej krízy v USA. Na jednej strane smútim, že sa neuskutočnila tretia séria, na druhej strane si hovorím, že to skončilo zo cťou a nestihlo to stratiť na kvalite. Jeden z all-time favoritov. ()

Galerie (139)

Zajímavosti (7)

  • Seriál vyhrál roku 2004 cenu Artios Award za Nejlepší casting pro TV seriál. (PußyMagnet)
  • Roku 2005 oceněn cenou Costume Designers Guild Award za Nejlepší kostýmy v TV seriálu. (PußyMagnet)
  • V epizodě "Creed, OK" nosí Evander Geddes masku malého dítěte. Maska byla vymodelována podle obličeje syna Daniel Knaufa, Johnnyho. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama