Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (87)

plakát

Devadesátky (2022) (seriál) 

Seriál vynikající.. Snad jediná vada na kráse trochu zavádějící název Devadesátky, první dvě epizody skoro nemusely být a mohlo se to jmenovat Orličtí vrazi. Jiných afér je tam poskrovnu, respektive jsou až zbytečně odbyté v porovnání se sudy. Dobová atmosféra, zpracování apod. ale opravdu vynikající. Snad o zbytku vyjde nějaké pokračování, téma má potenciál a zájem diváku je.

plakát

Smrt na Nilu (2022) 

Banda neskutečně otravných hipsterů vyrazila na dovču do neskutečně přesaturovaného Egypta.

plakát

Na špatné straně (2018) 

Dřív se Tarantinovi vyrovnávalo nápadem, vtipem, důmyslnou zápletkou... Dneska stačí mít 3hodinovou stopáž a ukázat nějakou nadbytečnou brutalitu. Policejní stíhání je náročná a zdlouhavá práce, divákovi je tento zážitek zprostředkován například 3minutovým záběrem na Gibsonova kolegu, jak snídá bagetu s vajíčkama sousto po soustu. Jo, nechal jsem zavzpomínat na Tarantinových Osm hrozných, konkrétně na osm hrozných minut sledování projíždějícího dostavníku v úvodní scéně. Jedna hvězda za Gibsona, druhá za cool synthwave barvy v nočních scénách.

plakát

Narcos - Season 3 (2017) (série) 

Nelze natáčet seriál o Escobarovi bez Escobara. Proti původním sériím narostl čas na ambasádě, aby se neřeklo, v rychlosti se objevuje násilí z prostředí džungle či velmi odfláknuté soupeření s kartelem z Norte del Valle. Celý scénář a veškeré dějové linie jsou tak nějak all in konstruovány a servírovány okolo brilantní postavy Jorge Salceda, na němž zcela jednoznačně stojí i padá kvalita celé řady. S obrovským množstvím nedokončených vedlejších linek se nemohu zbavit pachuti scénáristické schizofrenie, ve které je těžké najít hlavní motiv - osud Escobara nahradili 4 gentlemani, kteří však tvůrcům zjevně nejsou dostatečně dobří jako nosné téma seriálu. Nefunguje to jako celek, nefunguje to z pohledu dobrého záporáka Salceda, nefunguje to z pohledu dokumentární linie mapující celkové poměry v Kolumbii. Pokud k tomu přistoupíte jako Narcos DLC, koukat se na to dá. Trpí to však všemi klasickými přídavkovými neduhy - lacinější scénář je schováván samoúčelnou monumentalitou, velkolepostí a větším množstvím prakticky všeho - více brutality, více hlavních postav, větší korupce, větší přestřelky...

plakát

Jupiter vychází (2015) odpad!

Cestování vesmírem nikdy nebylo blbější. 6%

plakát

Osm hrozných (2015) odpad!

Osm hrozných minut sledování, jak jede dostavník. Sebestředná one man show, exhibice zbytečného násilí a vulgarit.. Příště prosím ještě o hodinu delší stopáž... Odpad, egoistická přehlídka... Utrpení dokoukat do konce, pro fanoušky Tarantina bezpochyby další filmová událost století.

plakát

Věčně mladá (2015) 

Bez těch přechytralých keců zbytečného vypravěče bych dal o hvězdu víc.

plakát

Amazing Spider-Man 2 (2014) 

No to byla ale blbost. Vztah k filmu veškerý žádný. Vše pouze na efekt, vydělat co nejvíce peněz a hned natočit dalších padesát pokračování podobné slátaniny. Oproti trilogii Raimiho obrovský úpadek... Nezajímavý scénář zbytečně protahovaný maximálně okoukanou milostnou dějovou linkou. Zápletka takřka o ničem. Stále nevím, jaký si utvořit vztah k hlavnímu "záporákovi", když je kupodivu ve filmu vykreslen pozitivněji než Peter. "Spideyho" postava jinak hodně ustoupila době a požadavkům trhu, a tudíž je z velkého hrdiny akorát fracek využívající svých superschopností. Vrcholem trapnosti pak byla scéna s letadly blížícími se katastrofě. Nevkusné, hloupé, nudné. 30% (ČSFD přesto děkuji za další projekci)

plakát

Hobit: Bitva pěti armád (2014) 

Koukat se na to dalo, ale veškerá radost a kouzlo z návštěvy Středozemě je pryč. Zdlouhavou a ukecanou první půli se sice snaží zachránit bezmála hodinová bitva, ale zkrátka není to ono. Pánovi prstenů se to ani přinejmenším nepřibližuje. Bitva všech bitev se poměrně chaoticky odehrává na mnoha menších bojištích a je plná nezajímavých charakterů, kde vlastně o většině hlavních postav nevíme takřka nic (což je ale neduh celého Hobita, oproti Společenstvu o pět tříd horší). Bitva ani příliš nevtáhne do děje, celé to působí odtažitě a chladně, emoce nula. To je sice škoda, ale popravdě, tohle zavánělo průserem od samého začátku... Asi bych byl radši, kdyby dostal více prostorů Bilbo či Gandalf, jenže to bych se filmově vracel o pár let zpět do 'původní' trilogie. Peníze to bohužel opět vydělá, tudíž těžko někomu vysvětlovat, jak je to odstrašující příklad hloupého rozkouskování středně obsáhlého materiálu na menší části. 50%