Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Talk-show

Recenze (7)

plakát

Chaotická Ana (2007) 

Mistrovské dílo, jen potvrzující vyjímečnou kvalitu současné španělská kinematografie. Zajímavé by bylo zaměřit se na postavu Aniny otce, jeho životní cestu, jež ho přivedla odněkud z Německa až do jeskyně na Ibize a na vývoj vztahu s jeho dcerou, takovéto téma by mohlo být předpokladem k vytvoření dalšího velmi povedeného snímku..

plakát

Svatá hora (1973) 

Svatou horu jsem viděl před třemi lety a musím říct, že nenávratně posunula mé chápání světa a života o několik pater výše.

plakát

Skrytý (2009) 

Při sledování "Skjult" jsem se neskutečně bál a ještě více lekal. Postačila mi k tomu severská atmosféra, mrazivé audio pozadí a fakt, že jsem na film koukal v noci, mému strachu nic neubralo ani to, že jsem na tento horor koukal s kamarádem. Tak tedy - bál jsem se, lekal jsem se, avšak postrádal jsem trochu smysluplnější a přehlednější obsah. Samozřejmě jsem si vědom toho, že jsem toto dílo například nepochopil, ovšem nemyslím si, že by tomu tak bylo. Co bych naopak vyzdvihl, je mnohotvárná a rozmanitá možnost interpretace hlavní zápletky. S klidem v duši mohu určitě "Skrytý" doporučit všem, kteří se rádi u sledování filmů hodně bojí, v tomto ohledu vás určitě nezklame.

plakát

Spalovač mrtvol (1968) 

Zkrátka skvost, třešnička na dortíku zlatých šedesátých let československé (české) kinematografie

plakát

Umění plakat (2006) 

Než jsem se začal dívat na Umění plakat, měl jsem uvolněnou a dobrou náladu. Po shlédnutí tohoto dánského snímku jsem byl tak psychicky vyčerpán, po celém těle mi tak divně mrazilo. Neskutečně silný film který své diváky ani vteřinu nenechá oddychnout si a neustále vám brnká na nervy. Když se k motivu filmu přidá ještě sem tam nějaký ten pohřeb a ta, pro středoevropana, úžasně divná severská mentalita i prostředí, je to skutečně silný filmový zážitek, domnívám se, že ne příliš vhodný pro citlivější povahy.

plakát

Persepolis (2007) 

Úžasný snímek, pro mě zdaleka nejlepší kreslený film, který jsem zatím viděl. Skutečně skvělá práce, klobouk dolů pro Satrapi.

plakát

Fontána (2006) 

Od některých svých známých jsem o tomto filmu slýchal jen samá superlativa.. možná i to je důvod, proč mě Fontána neskutečně zklamala. Není to nic jiného, než přefintěný výtvor, který předstírá že má nějaký hlubší obsah. Jediné, za co je možné Fontánu pochválit, je audiovizuální zpracování filmu. Jenže dle mého názoru je takovýto film něčím podobným, jako knížka s krásnou obálkou, leč bílými stránkami... Upřímně řečeno, shlédnutí tohoto filmu vám dá asi tak stejně, jako přečtení jediného souvětí - "Jsi prach a v prach se obrátíš."