Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (116)

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Tim Burton - můj velký oblíbenec, není divu, že po Sweeneym Toodovi jsem netrpělivě čekala na Alenku. Naštěstí jsem to viděla 3D. Kdyby ne, možná, že by mě na konci museli budit. Kdybych nevěděla dopředu, kdo je režisérem filmu, Burton by mě opravdu nenapadl. Na mě až moc vizuálních efektů a vůbec, takové, hodně barevné.

plakát

Americká zbraň (2005) 

Film byl nudný. Foresta mám velice ráda, ten byl dobrej, ale zbytek. Možná, že jsem na tento snímek koukala nějaká unavená, pochopila jsem, oč tam jde, ale nějak jsem nepochopila tvůrce, proč to natočili tak, jak to natočili...

plakát

Antikrist (2009) 

Antichrist. Určitě není pro kdejakého diváka. Člověk slabší povahy, má co dělat, aby zvládl některé Tierovy sadistické scény. Stříhání klitorisu, to je absolutní sadismus. A co vrtání do nohy? Nebo rána dřevem do rozkroku. Se divím, že se z toho ten chlap vůbec dostal a byl schopen se plazit lesem, schovat se v noře, pak zase zpátky....... Hned začátek filmu byl pro mě hodně, wow, jak to říct, ne kvůli tomu dítěti, samozřejmě, bylo my ho líto, ale bylo to v něčem jiném, co nedokážu popsat... Prostě pár minut užasné atmosféry (do toho ta skvělá hudba), ve které byla láska v hlavní roli. Nemyslím slovem "láska" sex, ale prostě čistou lásku, kterou jsem v tom začátku vnímala. Ve zbytku filmu, ale už ne.... Pak najednou konec a je tu úplný opak. Bolest a smutek v každém kousíčku obrazu. Vizuální tajemno. Dále pak příroda. Někdo 3. v pozadí, i když tenhle film bravůrně zvládli jen 2 herci. Příroda a člověk. Člověk v poslední době zapoměl, kde byly jeho začátky a kde hledal oporu, zdoje a sílu. Možná kecám kraviny... Ale co když...? Lars von Tier nám jen prostě ukázal přirozenost člověka. Vyhrocená situace, smutek, žal a bolest je jen spouštěčem toho, co v člověku opravdu je. Tvář, kterou si žádá společnost je pryč. Je zde ten "starý člověk". Jední ho odsoudí, protože nedokáží příjmout sami sebe, někteří se v něm vidí :-) Antichrist vás totálně vysaje.

plakát

Bílá stuha (2009) 

Buď ano, nebo ne, není nic mezi tím a u mě je to ANO. Přesně tohle jsem chtěla!

plakát

Blbouni (1996) odpad!

Před 10 lety možná 2 hvězdy,nyní, v mých letech odpad.

plakát

Bouřlivé výšiny (1992) 

Moje nejoblíbenější kniha z mladí, ale u filmu jsem se modlila, at uz je konec.

plakát

Carol (2015) 

A byla jsem na tenhle film v našem starém kině, se starými sedačkami s celkovým počtem diváků 3 ks. A že by mě to nějak pohltilo, to se říct nedá. Hrozně utahané, nudné chvíle... Nevyužité.

plakát

Cela 211 - Vězeňské peklo (2009) 

Skvělé drama z vězeňského prostředí. Skvělá záplatka, proto se film liší od ostatních jemu podobných. Navíc další ++, že nemá dobrý konec, jako většina amerických :-)

plakát

Cesta (2009) 

Vůbec mi nevadí, že se ve filmu "nic" nedělo. A co se tam vlastně mělo dít? Naopak, kdyby se dělo, nebylo by to ono. Depresivní prostředí, emoce, bylo mi jich tak líto. Scéna, kdy našli ukryt s jídlem, měla jsem takovou radost. Navíc jsem se hodně těšila na malého Kodiho Smita, který byl také úžasný ve filmu Romulus, my father. Akorát konec, smrt Vigga, trošku jiná, než jsem čekala, ale na kvalitě filmu to určitě neubralo. Tento snímek určitě doporučuji!!!

plakát

Cesta domů (2003) 

Klobouk dolů před lidmi z Cesty...