Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Western
  • Dobrodružný

Recenze (10)

plakát

Pohřben zaživa (2010) 

Na začátku obava, co 95min s chlapem v bedně. Nakonec to byla docela slušná jízda a já měl spíše pocit, že to uběhlo daleko rychleji. Nápaditý námět, slušný spád, zajímavý konec...

plakát

Red (2010) 

Čekal jsem víc. Místy klišovité a utahané. Pár vtipných momentů se ale naštěšjtí najde. Neurazí, ale ani příliš neutkví... Více než Bruce mě bavil Malkovich.

plakát

Zastav a nepřežiješ 2 - Vysoké napětí (2009) 

Jednička mě opravdu bavila. Dvojka je totální a zběsilej úlet. Až má člověk podezření, že tohle filmaři buď nemysleli vážně, nebo film točili pod notnou dávkou něčeho. Ke konci už jsem opravdu nevěděl, jestli se mám smát, brečet nebo se připravit na epileptický záchvat, který tenhle filmek může lehce vyvolat. Dávám jednu hvězdu za prvních pár minut, kdy jsem ještě věřil.

plakát

Princ z Persie: Písky času (2010) 

Kdo nehraje, ten asi nepochopí. Ale takový závislák jako já, který zatím proprařil všechny díly Prince, musí konstatovat, že lepší herní předělávku na filmovém plátně zatím neviděl. Jasně, je to klasický blockbuster, ale dle mého soudu opravdu vydařený. Ani chvíli jsem se nenudil a hltal všechny souboje a skákačky, které věrně opisují ty herní. Navíc Gemma Arteron je úchvatná a Ben Kingsley slušnej padouch. Z mé strany není příliš co vytknout, protože záměr příjemného odpočinku byl naplněn. Mohu snad jen vyjádřit přání "Mike chci ještě a doufám, že mě nenecháš dlouho čekat." :-) 79%

plakát

Prodloužený víkend (1978) 

Tenhle film by se klidně mohl promítat jako instruktážní video dětem, před výjezdem do lesů a na tábory. "Milé děti, přesně takhle to může dopadnout, když se budete v přírodě chovat neukázněně a odhazovat odpadky. Jak se k přírodě budete chovat, tak se vám odmění" :-)

plakát

Red Hill: Krvavý zapadákov (2010) 

MFF KV - Osobně jsem se bavil. Nadsazený pohled na klasické westernovky, kde tvrdí borci rychle tasí své kolty se Patrickovi povedla. Dávám 75%.

plakát

Funny Games USA (2007) 

Protože neznám rakouský originál, tak jsem čekal jenom další průměrný triller. O to více jsem byl překvapený, že šlo spíše o nadprůměr. Hodnocení trošku kazí pro mě nepochopitelná scéna s ovladačem. Jinak jsem byl opravdu napnutý až do poslední minuty. S napětím jsem očekával každou další scénu. Navíc špatné konce mi přijdou originální. Každé narušení klišé má u mě plus body. Otázkou jen zůstává, co tim chtěl autor říci... Pro mě necelé čtyři hvězdy.

plakát

Horská dráha (1977) 

Je škoda, že se film po slibném začátku zbrzdí a více se rozjíždí až v závěru, kdy začíná honička na teroristu v zábavním parku. Záběry z horských drah jsou však maximálně působivé, a proto doporučuji tento film zkouknout na pořádné televizi, nebo alespoň pomocí dataprojektoru.

plakát

Cesta do středu Země (2008) 

Dokážu si představit, že v 3D se tento film opravdu neztratil a mohl být zajímavým zážitkem. Jde krásně vidět, že některé záběry filmu jsou cíleně vytvářeny právě pro tuto technologii. Takže v tomto případě jsem nucen hodnotit třemi hvězdičkami. Jako nedělní oddychovka to nebylo zase tak špatné a já se nenudil. Dobrodružný Brendan Fraser nezklamal, i když v tomto typu role vyniká daleko lépe v Mumiích.

plakát

Letopisy Narnie: Princ Kaspian (2008) 

Musím přiznat, že jsem se ke zhlédnutí filmu musel víceméně dotlačit, protože hodnocení filmu mě ze všech stran odrazovalo. Ale protože jsem viděl jedničku, tak jsem si kladl za povinnost zhlédnout i dvojku. Nakonec jsem až tak zklamán nebyl, i když ani zdaleka nadšen. V poklidu a bez emocí jsem přečkal Prince Kaspiána, který byl o něco málo horší než jednička. Bráška Pána prstenů tak pro mě zůstane už asi vždy jen zklamáním, i když se na to dívat dalo. Fanoušci Narnie ať raději zůstanou u knih... Pro závěrečnou bitvu dávám tři hvězdy.