Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (119)

plakát

Moonage Daydream (2022) 

It was a pudding, you know? It was a pudding of new ideas. I think we took it on our shoulders  that we were creating  the 21st century in 1971. We wanted to just blast everything in the past. Question all the established values, all the taboos. Everything is rubbish and all rubbish is wonderful.

plakát

Sr. (2022) 

Dokumentární film o posledním  natáčení Roberta Downeyho Sr. . Tvar se časem mění v rozloučení se Sr. což je ale pravidlo  této hry na které obě strany na začátku přistoupí - vše se může časem změnit,  smazat.  Kdo neviděl nic od Sr. na rovinu říkám že film není pro vás. Za prvé, toto ani není výsledný film, ten viděl asi jen Jr.  s rodinou a má to tak být. Za druhé, těžko totiž odlišite kdy se jedná o lacinou snahu se zalíbit publiku a kdy se jedná o nefalšovanou poctu až nečekaných hlubin kam až se Sr.  snímky odvážily.   Což by byla škoda. Obzláště když opravdu je na co se dívat.

plakát

Zločiny budoucnosti (2022) 

Bylo to poněkud bezkrevné.  Především pokud to někdo před premiérou srovnával třeba s Holy Motors. Zrovna třeba Holy Motors nebo Enter The Void fungujou po zážitkový rovině skvěle. Tady si připadáte jako přehrávající creepy Kristen Stewart která čeká že se do ní bude řezat a dostane fialovu proteinovou tyčinku.  V dnešní rozvětvený, multivesmírný, komiksový realitě jsem se párkrát přistih že si uvědomuju že tehnhle vesmír je asi tolik zajímavej jako nějaká vedlejší planeta ze Star Trek TOS a pokud by  se tam v druhý půlce teleportoval Kirk se Spockem a řešili že jednání domorodců je z, nějakýho šedesátkovýho konzervativního  důvodu, nemorální, nepřekvapilo by mě to . Vyprávět tohle sci-fi v roce 2022..  Common...To bylo vážně hodně slabý..To už si radši pustím Donalda Trumpa jak žere burger , pije vodu, nebo půl hodiny exptv.org/ . Třeba tam budou zombie indiáni nebo portugalská reklama na pojištění. Co tady vůbec ještě dělám..

plakát

Can't Get You out of My Head (2021) (seriál) 

Hrozně se mi líbí že Curtis vlastně dělá to ,co v dokumentu popisuje jako postup při tvorbě AI. Sype do uživatele fůru dat a ten si vytváří vzorce které zná ze "svojí reality". Anebo vypráví příběhy. Dříve se tomu říkalo historie. Ale čemu se dá dnes ještě věřit? Sobě samému?  Možná je to celé o tom desetkrát zaklepat a dostat zob,. Možná je to o tom věřit. Nejkrásnější na tomhle dokumentu je že síly, ( napadení Ukrajiny Ruskem, umírání důchodců na vlny veder na jihu, viry, peníze, mafie, banky kulturní války, narcisové proti altruistům, bitcoin, Pokemon Go) i v tuto chvíly mutují a vyvíjejí se stejně jako tento dokument a můžete je v této době  sledovat na bok, vzhůru nohama, pozpátku, klidně v jiných filtrech a stejně většina  z nás na spoustu z toho co vidí nedostane odpověd. Nebo je můžete nechat dál mutovat ve své mysli. A to dělá z tohoto díla až organickou věc.

plakát

Smrt do roku 2020 (2020) (TV film) 

Nejvtipnější ukázka anglickýho humoru za hodně hodně dlouho . Takhle jsem se nezasmál u Simpsonů od dob Ameriky Dicka Chaneyho . Na to že to má lehce přes hodinu tak je kadence joků neuvěřitelná a dává vzpomenout snad na Monty Pythony kde lecos z témat byla vlastně taky smutná a když vzpomenu třeba na nástup bank i děsivá ale jak by řek McDonald Trump , ty vtipy byly prostě dobrý a herci super a lidi v ulicích idioti . Navic je tam Samuel L. Jackson, Lisa Kudrow a černej Boris Johnson a já se jako správný sociální demokrat ptám kdo z vás to doma za ty prachy má?

plakát

Wonder Woman 1984 (2020) 

Nevím jestli je to mnou ale tolik jako u filmů co měli premiéru koncem roku jsem se dlouho nezasmál. Scéna s učením létání ( u Warnerů snad už posedmé)byla geniální a připadal jsem si jako Nicolas Cage v Kick Ass když mu u toho Overtunu hoří koule . :D Je to neskutečná korporátní recyklace a působí jako sledovat pokus od Edda Wooda o remake Zardoze kdyby se to odehrávalo v jednom z paralelních vesmírů z Ricka a Mortyho . Doufám že to kariéra Kristen Wiig a Pedra Pascala přežije ale na druhou stranu vlastně mi to je už asi jedno . A co se týče toho zbytku , budu se těšit co nabídne trojka .:D :D Mimochodem po potitulkové scéně se můj smích mění v histerický brekot a hodlám se celý týden cpát pudinkem. Myslím že jsem konečně pochopil ženskou menstruaci.

plakát

Barry - ronny/lily (2019) (epizoda) 

Solo album Bill Hadera. On tu epizodu napsal. Neuveřitelně zábavná a chytře napsaná epizoda která bez legrace obtojí sama o sobě. Jako fakt.

plakát

Hellboy: Královna krve (2019) 

Naprostý béčko který dá vzpomenout třeba na Van Helsinga. Stupidní tracky ,animace jako Jackmanům vlkodlak na konci Van Helsinga. Seriously. Ten střih a stupidita scénáře je něco co vidíte spíš ve hrách. Problém je že Hellboy. respektive předloha není béčko. Takže cokoli co pod touhle značkou vzniklo bude o miliardy tun antihmoty lepší. Cokoli. Jak moc je to špatný.. Je to Fantastic Four špatný? Ne to zase ne. Spíš Batman v Superman špatný.

plakát

Watchmen - Little Fear of Lightning (2019) (epizoda) 

Říká se že seriál přestanete brát vážné když přestanete respektovat jeho vesmír. Tady jsem si opravdu už párkrát říkal cože.Pominu scénu jak Soudce v kápi klátí Kapitána Metropolise, i když ta scéna se odehrála v komiksu Minutemen a načapali je při tom sami Minutemeni .V tomhle komiksu super scéna která pokrývá trochu té temné stránky, protože Soudce v kápi a Kapitán Metropolis Tady to je jenom laciná masturbace. Bez urážky k panu Glassovi. Nedává to prostě vůbec smysl .Nebo už potom že v komiksu Dr. Manhattan posunul lidi dál a třeba už od šedesátých let používají elektromobily. Chápu že by to HBO něco stálo. Ale není tohle je zrovna o tom zkoumat tenhle svět kam se za ta léta posunul ? Navíc na konci komiksu je scéna kdy chlapík co pracuje v novinách najde Roschachův deník. To myslím že byla finální myšlenka co mr. Moore zamýšlel . Finální joke. Jseš hrdina ,stane se z tebe záporák pro to v co věříš a nakonec to stejně přijde v niveč. Nothing ever end . Ale tady se to prostě asi nestalo .I samotný DC tohle respektuje ve svoji sérii Doomsday Clock Úplně mě ale dodělal Glass kterej s prominutím i žere v masce a potom s prostě vezme jenom bouchačlu ,stupidní kšiltovku a drsně zvolá policie. Cože?? O co tam sakra jde ? Nebo Adrian Viedt kterej někam hází klony aby z nich potom moh udělat nápis, přitom tam moh házet,cokoliv jinýho,což by bylo asi jenodušší, já nevím, pytle se svojí stolici. Masturbace.. Zas a jenom masturbace nad komiksem a laciná snaha bejt za každou cenu cool i když to znamená že daná postava by musela bejt kokot na úrovni Affleckova Batmana což jí diskvalifikuje spojit si ji s tím co se událo v komiksech před tím. A to je rozdíl třeba v Loganovi, kde chápete situaci nespolehlivého vypravěče. Tohle jde úplně mimo .

plakát

A Futile and Stupid Gesture (2018) 

Celej biopic je vlastně jeden velkej joke na diváka.  Takže jo. Už tímhle originálním nápadem mi určitě utkví v paměti.  Vážně byl Caddyshack tak špatnej??