Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oblíbený temný hrdina Hellboy se vrací na plátna kin s plnou parádou. Pod hlavičkou ÚPVO (Úřadu paranormálního výzkumu a obrany) se vydává do Londýna, kde se probrala ze záhrobí obávaná čarodějnice Nimue. Hellboy musí "Královně krve" zabránit, aby seslala na svět lidí smrtící morovou ránu. Ta však potřebuje nejprve nabrat síly poté, co ji v dávných dobách zabil samotný král Artuš a její rozčtvrcené tělo ukryl napříč celou Anglií. Rohatý cynik má naštěstí k ruce svého nevlastního otce, profesora Trevora Bruttenholma, a kamarádku Alice, mimořádně nadané médium. Spolu s nimi odhalí šokující pravdu o svém původu i poslání. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (629)

Douglas 

všechny recenze uživatele

Je HELLBOY (2019) pekelný film? Podle amerických kritiků ano. Inu, jak kdysi poznamenal Alfred Hitchcock, když se dehonestující slovní hříčka ve vztahu k názvu filmu nabízí, nedokážou jí odolat, i kdyby to byl dobrý film. A je? "Yo, feel the flow. Que pasa? Paradox. Gente adelante, you know it never stops," deklamovalo se v jednom pozapomenutém devadesátkovém hitu. Chci věřit, že na place to hrálo v jednom kuse. Jestli totiž filmový HELLBOY něčím neustále provokuje i zaujímá naši pozornost, je právě vnitřně paradoxní povaha jeho výstavby. Ponechávám tedy stranou onu otázku, zda je HELLBOY dobrý film - protože mě zajímá spíše odpověď na to, z jakých důvodů jej lze shledávat pozoruhodným a inspirativním. A to vskutku lze. Původní komentář jsem rozepsal do textu na Poznámkách. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Třetímu Hellboyovi sem se bránila jak patnáctka análnímu sexu páč sem trucovala, že Del Torovi nedali tehdá zelenou na jeho epickej třetí díl o našem červeném paroháči. Alík mě nakonec přesvědčil, ať se na to s ním mrknu a jako udičku použil fuckt, že je to podle komiksu Mike Mignola, kterýho děsně žeru a jeho komiksy o Hellboyovi hltám jak soukmenovci rejži. Dalším plusem se ukázalo, že režie se chopil Maršál NeMalinovski jehož Psí vojáky co Padaj do tmy miluju a tak sem si říkala, že ten film nakonec třeba zas až taková píčovina nebude a s Buddží pomocí to přežiju bez větších záchvatů nasranosti. O to víc sem byla šukována zjištěním, že mě film, kterej sem chtěla nesnášet a setřít jak hovno z boty, kurevsky baví. Komiksový předloze to bylo věrný, Hellboy vypadal skoro stejně jako když ho hrál Perlman, erko tomu sedlo jak prdel na hrnec a ta kančí svině, co udělala ukázkovej bordel mnichům v klášteru, no to nemělo chybu. K tomu obři, čarodějnice, mega-husto-kruto-přísně slizká Baba Jaga, ze který sem si málem uchcala, jak byla perfektní a i parťáci kolem Hellboye mi sedli. Takže jsem si pohupovala nožkama, jelikož s nima ze sedačky sotva dosáhnu na zem, tleskala ručkama a jásala, že mám další zamilovanej film s panem červeným a strašně se začala těšit na pokračování, abych chvilku na to dostala od Alíka bolestivou ránu, když mi oznámil, že film byl propadák, co si na sebe nevydělal. To mě kolosálně nasralo a tak jsem jen vyštěkla jak je to možný, vždyť to byla pecka. Alík se usmál a nevinně se mě zeptal, proč sem teda na tu pecku odmítala tak dlouho koukat a nebyla na ní v kině. A v tu chvíli mi to došlo, dámy a pánové, přesně díky takovým píčám jako já, co film odsoudily aniž ho viděly a nešly do kina, propadl. Takže jdu fofrem napravit škody, co sem způsobila a otevřu veřejnou sbírku na další pokračování, hádám, že do sta let budu mít na trailer. A teď mě omluvte, jdu si to pustit znova a pak ještě jednou. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Já teda Hellboye nikdy nežral. Přišlo mi to vždy trochu divné a tohle jsem si pustil s pramalým očekáváním. No a musím přiznat, že jsem se skvěle bavil. Příběh je teda debilní, efekty většinou taky, ale Hellboy tam mlátí obří monstra obřími předměty, mluví u toho sprostě a všude cáká fakt hodně krve. A pak když pekelný obludy vylezou na zem a začnou masakrovat, ale fakt jako brutálně, explicitně masakrovat civilní obyvatelstvo, tak jsem se musel culit. Za ty chuťovky by se nestyděli ani cenobiti. No a když ak na mě v závěrečnejch titulkách vykouknul Neil Marshall tak to hned dávalo smysl :) David Harbour je skvělej. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Už když jsem odcházel z CSFD projekce tak mi bylo jasné, že jsem viděl film, který rozhodně nebude sedět každému. Film kterém se vůbec nepovedla humorná stránka, ale naproti tomu film který je dokonalý v mnoha scénách a až si mnozí diváci pustí film znovu, myslím že díky tomu půjdou s hodnocením výše. Další ze slabších věcí je hudba, tak nějak jsem ji nezaznamenal. Naproti tomu pozitivní věc je vyprávění příběhu a to že z Hellboye udělali potomka krále Artuše navíc tímto způsobem by se mohlo v budoucnu stát legendární. Takže za mě veskrze pozitivní filmový počin. A s výhradami dávám 4* a nějakých 74% ()

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

Podivná splácanina s ohavným vizuálem, nepřesvědčivými herci, kupou WTF momentů a řadou přebytečných scén, které by se daly pro dobro přijatelné stopáže bez problému vystřihnout. Neříkám, že to je nejhorší komiksová adaptace, ale hanba by mě fackovala ji řadit byť jen i mezi ty průměrné. 4/10 ()

Galerie (180)

Zajímavosti (23)

  • Hellboy patří mezi nejoblíbenější postavy Dark Horse Comics, 3. nejznámější komiksové vydavatelství po DC a Marvel. Avšak mají pod svojí střechou velice zvučná jména komiksů jako je „Maska“, „Sin City“, „Usagi Yojimbo“, „Buffy The Vampire Slayer“ anebo sérii „300“. Osud Hellboye rozhodne, jestli si ve spolupráci s Legendary AF také založí vlastní multiversum, tedy DHCU. (3T)
  • Autor komiksů Mike Mignola se na tomto filmu posílel daleko více než na těch dřívějších od Guillerma del Tora. Podle jeho slov bylo v plánu snížit veškeré superhrdinství na minimum a ponechat film temněji orientovaný, a tím pádem věrnější předloze. (NiWi)
  • Ve filmu zmíní Hellboy (David Harbour), že je znamením Kozoroh. Podle komiksu se však narodil 5. srpna, což z něj dělá Váhy. (NiWi)

Související novinky

Hellboy se brzy dočká dalšího rebootu

Hellboy se brzy dočká dalšího rebootu

19.02.2023

Po posledním Hellboyovi z roku 2019 od režiséra Neila Marshalla (epizody Hry o trůny) to vypadalo, že se rudý ďábel z pera Mikea Mignoly na pár let zase uklidí někam stranou. Snímek totiž narazil u… (více)

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Nový Hellboy je oficiálně fiasko

Nový Hellboy je oficiálně fiasko

24.05.2019

Reboot Hellboye od režiséra Neila Marshalla (Centurion, Hra o trůny) byl po pěti týdnech definitivně stažen z kin. Snímek za tu dobu utržil 21,9 milionů dolarů na domácím trhu a jen necelých 40… (více)

Hellboy v kinech zklamal

Hellboy v kinech zklamal

15.04.2019

Společná snaha studií Lionsgate a Millennium vrátit do kin komiksového Hellboye s novou tváří a v novém, předloze věrnějším pojetí, tragicky nevyšla. Snímek obdržel v diváckém hodnocení CinemaScore… (více)

Reklama

Reklama