Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Dokumentární

Recenze (216)

plakát

Kapitán (2017) 

Kdyby film skončil stou minutou, tedy tím jediným barevným záběrem na pole, tak smeknu, zatleskám, udělím plnej počet a v brzké době sezvu kamarády na domácí promítání, abych jim představil další perlu. Bohužel poté následuje ještě dvacet minut, který úplně rozbíjejí nastavený koncept a dělají z toho filmu bordel. Chápu, že je to podle skutečnosti a tvůrci chtěli evidetně ukázat příběh Williho Herolda celý, ale ten natahovaný závěr už působí nepatřičně.

plakát

BaDumTss (2019) (studentský film) 

Pěkně zpracované téma parodující sociální sítě. Chtělo by to lepší kameru, větší rozpočet na triky a na postsynchrony, ale jinak příjemnej studentskej kraťas. Ke shlédnutí zde: https://www.youtube.com/watch?v=EFnI9TLzw0I

plakát

Venom (2018) 

Tyvogoooo, to byl normálně nářez. :) Já jsem spokojenej, jak Renton na tripu. Suprová komiksová jízda, Hardy perfektní, humor funguje, akorát za Michelle Williams a digibordel na konci jedna hvězda dolů. 8/10 a těším se na koupi UHD-BD. :)

plakát

Independence Day: The ID4 Invasion (1996) 

Líbí se mi, že se nejedná o klasický film o filmu, ale že v první půlce je koncipovaný jako televizní zpravodajství o příletu mimozemšťanů, tedy pseudodokumentární formou.

plakát

Andělské oči (1993) 

Velice solidní erotický thriller z VHS éry. Obě protagonistky jsou docela kočky a Angela je správně šáhlá. Většinu času se tu prcá, nebo se tu o prcání mluví a občas se stane nějaká ta vražda. Prostě taková pohodička na nedělní odpoledne bez dětí.

plakát

Jeruzalém: Brána do pekel (2015) 

Hromada vykrádaček, kdy jsem si odškrtával kolonky ve stylu scéna z [Rec], kamerový nájezd z Cloverfieldu, inspirováno scénou z Bavových Démonů atd. a přesto mě to jakýmsi zvráceným způsobem bavilo. Ani nijak zvlášť nevadilo, že první půlku filmu se jen seznamujeme s postavami a v podstatě nic pořádného se tam neděje. Pravda, sem tam mě dost štvaly do očí bijící nelogičnosti ve stylu voják odvrátí zrak od příšery, aby se něco řekl kolegovi a příšera po něm skočí, ale to už asi k těmhle typům filmů patří. Za mě celkem kvalitně namíchaný žánrový gulášek.

plakát

A Night of Horror Volume 1 (2015) 

Solidní nadprůměr pro mě byly povídky číslo 2 (oživlá těhule v pitevně) a 5 (creepy kněz ve feťáckým vlaku). Celkem průměrná byla první povídka (holka slyšící konstantně otravnej zvuk) a zbytek hrubej podprůměr. 40% za kombinaci prvních třech zmíněných.

plakát

Šoa (1985) 

Tak jsem poctivě zkoukl celých devět hodin tohoto dokumentu - pěkně na etapy, abych udržel pozornost. Vypovídající hodnotu to jistě má, nicméně právě zvolená délka a celková roztahanost sráží celkový dojem z tohoto jinak bezesporu vynikajícího dokumentu o holokaustu. Taky mi tam vadily (pro mě) uměle natahované pasáže s překladatelkou do francouzštiny, kdy každý rozhovor má zbytečně dojnásobný čas a když někdo mele každou půlminutu řečí, které nerozumím, tak mě to fakt dost nebaví a tříští mi to pozornost.