Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (759)

plakát

Absolvent (1967) 

Absurdní až přecházející v grotesku, ale zároveň velice zábavné.

plakát

Aenigma (1987) 

V rámci tvorby sračkaře Fulciho se jedná o nadstandardní dílo. Když se na Aenigmu, ale podívám trochu globálněji, tak už to taková sláva není. Téma vraždícího telepata v kómatu bylo mnohem lépe a mnohem dříve zpracováno v Doteku Medusy. Takže dávám s odřenýma ušima 3 hvězdy - 51 %.

plakát

Æon Flux (1991) (seriál) 

Po sérií revolučně animovaných kraťasů, které velmi úspěšně běžely na MTV, bylo autorům navrhnuto, aby natočili 10-ti dílný seriál s anarchistickou agentkou Aeon Flux. A musím říct, že se jim tyhle cyberpunkové vize více než povedly. Autoři se s divákem vůbec nemazlí a každý díl začíná víceméně už uprostřed nějaké akce. Vůbec nic není vysvětleno a divák si musí ze střípků skládat děj sám. A předpokládám, že kdybych se zeptal jakéhokoliv diváka, který zrovna viděl některý z dílů, o čem díl byl, dostal bych spoustu různých odpovědí a každá by byla dobrá.

plakát

A Fly in the Pink (1971) 

"Pozor, hlášení! Ze zemědělského výzkumného ústavu unikla vysoce agresivní, abnormálně silná, speciálně vyšlechtěná supermoucha." ozvalo se rutinní hlášení z televize. Růžový Panter ovšem dále lelkuje v křesle a nečinní žádná preventivní opatření proti náletu nebezpečného dvoukřídlého hmyzu. A to byla jedna z chyb, které v životě udělal růžový sadař amatér, protože ovocemilující přítel Jeffa Goldbluma si vybral k návštěvě a k následnému zničení právě ovocný sad lenivého pantera. Tentokrát se autoři vytáhli a i přes tradičně velice slabé a nepovedené fórky se divák dočká vynikající a zdrcující pointy.

plakát

Aftermath (1994) 

Trochu mi uchází, pro koho byl tenhle film natočen, protože nekrofilie není ani nikterak rajcovní úchylka a na průběh pitvy určitě existují vhodnější studijní materiály. Takže jedna hvězda za konečnou pointu s domácím mazlíčkem.

plakát

Akai (2006) 

Docela netypická, atmosférická a krvavá podívaná o osamělosti jednoho smutného upíra. Film je téměř beze slov, takže začínajícímu lingvistovi amatérovi nevadí neznalost portugalštiny.

plakát

Alias (2001) (seriál) 

Jsem celkem nešťastný, že jsem se díval na první dvě části, a to z důvodu, že jsem podle zdejších komentářů očekával naprostou bombu a viděl jsem trapárnu s několika klišé (potrhlý vědec ve službách tajné organizace, přestříhávání drátků u bomby) a mnoha nesmysly např. pistole, která střílí za roh ve scéně, kdy hlavní hrdinka vběhne do výtahu kolem ní lítají kulky a přitom střelci teprve přibíhají zpoza rohu, supertajná organizace, o které nesmí nikdo vědět má nabouchaného liftboye ve výtahu v normálním mrakodrapu a vůbec chování tajných služeb je nějaké takové naivní. Herci jsou vesměs velmi nesympatičtí až na onoho zbrklého vědce a na jakéhosi psychologa tajné organizace, který je mi sympatický jen tím, že ho hraje Angus Scrimm. Takže mé neštěstí spočívá v tom, zda dát seriálu ještě šanci nebo to bude ztráta času. Zatím nehodnotím.----------Po dvou dodívaných sezónách musím přiznat, že mě seriál i přes hromadu hloupostí a nelogičností chytil pomyslným drápkem. Nicméně, nehodnotím, protože jsem se zatím nedočkal smysluplného uzavření hlavní dějové linky.

plakát

Alles dreht sich, alles bewegt sich (1929) 

Kouzelník přičaruje do cirkusu diváky. Diváci s napětím sledují neuvěřitelné kousky artistů. Ti totiž díky filmovým trikům předvádějí úžasné věci. Rozdvojují se, půlí se, žonglují s desítkami talířů, chodí po zdi a po stropě. A nakonec se mezi diváky strhne bitka, což je příležitost pro další trikové orgie. Tedy různé deformace těl a obličejů zůčastněných a lítání vzduchem.

plakát

Americký ninja (1985) 

Rozhodně pro určitou věkovou kategorii, konkrétně pro kluky ve věku 10-13 let, film jasně za pět hvězd. A jestli tady zahlásí nějaký 13-ti letý pseudointelektuál, že ho to nebere, tak ho budu těžce litovat a hlavně mu nebudu věřit, protože tohle je ten pravý a jediný hrdina a hraje ho Michael Dudikoff a já se za to, že jsem ho měl rád, nestydím, i když teď vím, že je to opravdu naprostá sračka. A dávám ty dvě hvězdy za ty vzpomínky.