Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (569)

plakát

Adamova jablka (2005) 

Symbolický a silný, to jsou slova, která mě po shlédnutí tohoto filmu napadla jako první. Ještě je tam ale kapka něčeho co nemám příliš v lásce - magického realismu, díky němuž se film roztáčí do čím dál nepravděpodobnějších obrátek, které mají stále stejný vzorec: Adamova provokace - farářovo pochybování - návrat k předešlému stavu. Přesto vynikající film.

plakát

Adaptace (2002) 

Zvláštní (toto slovo mi k filmu sedí nejvíce) orchidejo-ego-trip scénáristy "chudáka" Ch. Kaufmana. V němž se 80 % času nic neděje a pak dle poučky, kterou postava Ch. Kaufman vyslechne od jiného scénáristy v průběhu filmu, se dramaticky promění v závěru. Dává tohle smysl? Komentář mimo záběr - zoufalý uživatel čsfd chce napsat hezký komentář, sedí na tlusté prdeli, usilovně přemýšlí, potí se...ne začněme od začátku ... :-).

plakát

Advokát ex offo (1988) (seriál) 

Je to velice podobné o 10 let staršímu seriálu "Na lavici obžalovaných justice". Tohle se mi líbilo reálností, ovšem tady jsou zase o něco slabší zápletky i herecké výkony, holt daň Ostravě.

plakát

Ahoj, světe! (2014) (seriál) 

Jsem nadšený! Nádherný barevný svět vytvořený originální animační technikou. Prostředí v němž se odehrávají jednotlivé díly i chování zvířat v nich představené jsou přesné a opravdu velmi poučné. Zvířata své počínání komentují a zatáhnou vás tak ještě více do děje. Medailonek živočicha, který nám prozdradí své jméno vždy až na konci, je doplněn i mapou jeho rozšíření. Délka ideální.

plakát

Akta X (1993) (seriál) 

Dnes se vše označuje jako kult - AKTA X ale kult opravdu jsou ! Od páté série to ale hodně upadá, tam kde dříve stačil náznak, seriál přechází do hororové roviny. Také zápletky jsou čím dál tím víc přitažené za vlasy. Pro mě je to ale přesto srdcová záležitost. Vzpomínka na 90.letá, která i tento seriál formoval. Malým plusem je, že díky lokaci jednotlivých dílů celkem slušně procestujete USA. oblíbené díly: Darkness falls - Shapes - Detour

plakát

Ali G Indahouse - Film (2002) 

Vodopád trapnosti. Proti Brunovi, který naprosto trefně paroduje chování celebrit a považuju ho za nejlepší Cohenův film, je tohle fakt píčovina.

plakát

Alois Nebel (2011) 

Oproti komiksové předloze, kterou mám v knihovně, je film málo vrstevnatý. Chybí tam úplně taková Nebelova bodrá veselost. Taky z Wachka, který je v komiksu jen vychcaný, udělali ve filmu zlého člověka, asi aby tam byl nějaký záporák. Na druhu stranou lepší, realističtější závěr s paní Květou. Animace i ten duch této části sudet (kde maj naši chalupu) je vystižený přesně. Něčím těžko definovatelným mě ten film dokázal vtáhnout, i když objektivně měli si s tím scénářem chlapci lépe vyhrát.

plakát

Anakonda: Honba za krvavou orchidejí (2004) 

:-) film, který (blbě) opisuje od jedničky + několika dalších filmů, je hodně hodně špatný. Nejvíce, alespoň trochu znalého člověka dostane, že se na Borneu, kde se děj odehrává, pralesem prohání anakondy, papoušci Ara, vřešťani, malpy,... zkrátka zvířena jihoamerická. Potom nechtěně, ale velmi pobaví: " Díky že jsi mě zachránil před tím aligátorem." " To nebyl aligátor, ale krokodýl."

plakát

Anakonda – konec mýtu? (2020) (TV film) 

Nepříliš originální český dokument s několika faktickými chybami (krajty nepatří do čeledi Boidae, kajman patří mezi aligátorovité, nejdelší oficiálně změřená anakonda neměla pouze 6 m, odměnu za hada delšího deseti metrů nedostanete za jeho kůži protože ta se dá poměrně dobře natahovat,...). Protagonisté si dávají za cíl nalézt co největší anakondu, trochu divně a amatérsky pak působí, když tu nejdelší, kterou se jim podaří nalézt ani nezměří. Důvodem je to, že anakonda kousne pana Dungela do ruky (to je ona slibovaná dramatická situace na řece Loretoyaco). Přesto, že on rozstřeseným úsměvem hlásí do kamery, že je to dobré, že mu nic není, tak anakondu už do ruky podruhé nevezme :-).