Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (67)

plakát

Amarcord (1973) 

Musel jsem se tím prokousávat nadvakrát, Fellini mě svým sledem náhodných rádoby vtipných scén skoro unudil k smrti. Opravdu nechápu ceny akademie a vlastně jakoukoliv cenu. Třeba mi to někdo někdy vysvětlí, já se o to podruhé už pokoušet nebudu. Asi jsem už příliš zdegenerovaný hollywoodskou filmovou mašinerií, ale s nálepkou "barbar" na čele kvůli tomu chodit nebudu.

plakát

Apokalypsa (1979) 

Kdyby vojáci místo vody pluli v pekelné lávě, vůbec bych se tomu nedivil. Jeden z nejlepších filmů z vietnamského pekla. A teď si jdu pustit Wágnerovy valkýry.

plakát

Asfaltová džungle (1950) 

Dost svižný a napínavý noir s Sterlingem Haydenem, kterého mám s každým dalším snímkem radši "Quit crying and get me some bourbon! " Čekal bych více hodnocení vzhledem k tomu, jak moc tehdy inspirovala Asfaltová džungle další filmové tvůrce. Plakát s Marilyn je vzhledem k tomu, jak dlouho stála před kamerou , srandovní.

plakát

Barton Fink (1991) 

Zatím nejlepší Coeni,co jsem měl možnost vidět.Pořádně se mi to zažralo do mozku a nemůžu na to přestat myslet. Dokonale zvrácený (snový?) film. A ten smysl pro detail! Musím to sjet znovu...

plakát

Breezy (1973) 

Breezy: Nejkrásnější zapadlý klenot, který jsem kdy mezi filmy našel. Promeškal jsem zpočátku titulek, že snímek natočil Clint Eastwood a teď, když si to tu na ČSFD prohlížím, tomu pořád ještě nemůžu uvěřit. Už dlouho jsem neviděl něco tak upřímného a lehkého a zároveň tak emocionálně silného. William Holden mě opět přesvědčil, že umí.

plakát

Cesta do zatracení (2002) 

Přesně na takový film jsem čekal už dlouho! Přiznávám svou úchylku na gangsterské filmy, ve kterých se problémy řeší v plášti a klobouku za pomocí chicagského psacího stroje. A ten déšť!

plakát

Český lev 2011 (2012) (pořad) 

Aneb když necháte Lucii Bílou mluvit déle než 3 vteřiny.

plakát

Ďáblův advokát (1997) 

Ten film má 2 hlavní faktory - myšlenku a Al Pacina :)

plakát

Danny Rose z Broadwaye (1984) 

It's very important to be guilty. I'm guilty all the time and I never did anything.

plakát

Děrsu Uzala (1975) 

Upřímnost, přátelství, krása.