Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (450)

plakát

V zajetí rychlosti (2005) 

Dnes, 25.3.2024, by Burt Munro oslavil 125 narozeniny. Takže skvělá příležitost si po čase opět pustit tento parádní feel-good film, který si zaslouží plné hodnocení.

plakát

K zemi hleď! (2021) 

Nechápu, že jsem o tomto filmu zatím neslyšel a že jsem ho na netflixu našel docela náhodou, když jsem šel po něčem jiném. Je to tak úžasná a trefná paralela k současnému dění, že se divím, že se o filmu nemluví třeba tak, jako v Vrtěti psem. A to byl natočen v roce 2021, tedy ještě před válkou, kterou tak dokonale paroduje. Prezidentka s kšiltovkou je taky přesná a pomatený miliardář má také svůj docela slibně se vyvíjející předobraz, který se vybarvil až po natočení filmu. Neměl autor scénáře stroj času?

plakát

Bod obnovy (2023) 

Velice kvalitní české sci-fi, jaké tu už dlouho nebylo. Zajímavá myšlenka obnovení předchozí pozice, která autora určitě napadla při hraní počítačové hry, kdy se také takto ukládá aktuální stav. Super atmosféra, chvílemi skoro jak v Blade Runnerovi. Jen jsem nepochopil dva momenty, které zde ale nebudu spoilovat.Z aut potěšil futuretro Citroën XM, i když trochu poladěný na světlech a v interiéru. A docela vyděsil pohled na krajinu komplet pokrytou soláry. To přece v krajině nechceme.

plakát

Indiana Jones a nástroj osudu (2023) 

Velmi slušné pokračování. Já jsem naprosto spokojen. Indy, jak má být. Vykrádačky starých hrobů a krypt, honičky, humor, nacisti, šifry a cestování po celém světě.

plakát

Věčně mladá (2015) 

Tenhle film mě hodně bavil. Narazil jsem na ukázku někde na netu, scéna jak hlavní hrdinka vchází do domu Harrisona Forda. Těch asi pět minut mě nalákalo si film najít a pustit, i když trochu mi to zaspoilovalo zápletku.  I v osobní rovině mě film hodně oslovil a některé detaily jsou mě samému hodně známé.  Samozřejmě je to americký romantický film, takže s pár klišé a patosem je třeba počítat, ale dalo se to vydržet. Po nějaké době se na to zase také znovu podívám.

plakát

Marťan (2015) 

Zase jeden výborný vesmírný film, který jsem si skvěle užil. Celou dobu mě bavil, přes dvě hodiny bez hluchých míst a stále v napětí. K tomu i super hudba a parádní efekty. A hlavně si člověk uvědomí, jak je ten vesmír obrovský a co všechno lidstvo už dokázalo. I když tedy na Mars zatím nemáme. A vlastně od začátku 70. let jsme už nikam nevstoupili. Fascinace vesmírem ale těmito a podobnými počiny roste. A třeba takový film nakonec podpoří další kroky v dobývání kosmu.

plakát

Útěk do budoucnosti (2016) 

Já mám prostě pro filmy s cestováním v čase slabost. Tohle jsem si vyloženě užil.

plakát

Policajt nebo rošťák (1979) 

Dnes je 6.9.2021 a odpoledne jsme se dozvěděli, že Belmondo zemřel. Velmi mě ta zpráva zasáhla, stejně jako mnoho lidí kolem mě.  Policajt nebo rošťák byla moje první volba na dnešní večer. I po těch více než čtyřiceti letech je to super detektivka šmrncnutá komedií, navíc plná nezapomenutelných hlášek.

plakát

Šlápni na to (2014) 

Norský Tajný závod. Trochu potrhlé, občas legrace, ale hlavně jízda krásnou norskou přírodou v klasických sporťácích. Jo a nesmím zapomenout na slušný norský rap, kterým je film protkán od začátku do konce.

plakát

Upgrade (2018) 

Čistých pět hvězd. Jak to, je to dva roky starý film a já jsem o něm doposavad nikde neslyšel?! Něco na pomezí Blade Runnera a Matrixu, film, u kterého jsem zůstal čumět s otevřenou pusou. A poučení? Jezděte veterány, ty se vás nepokusí zabít.