Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Natočeno podle pravdivého příběhu. Anthony Hopkins v roli muže, který šel celý život za svým snem: být nejrychlejší. Novozélanďan Burt Munro strávil 40 let života zdokonalováním svého motocyklu Indian Scout z roku 1920. S tímto strojem se pak vydal na cestu na solná jezera v Bonneville v americkém státě Utah, která jsou díky dokonale rovnému povrchu ideálním místem pro rychlostní závody. Přes nepřízeň okolností se mu v roce 1967 podařilo zajet rychlostní rekord, který dodnes nikdo nepřekonal. Příběh filmu V zajetí rychlosti se soustředí na cesty k Bonnevillským solným pláním, které Burt Munro podnikl v 60. letech minulého století. Je to cesta za splněním fantastického snu, pravdivý příběh muže, který nepřestal věřit. „Jestli je to těžké, dej do toho víc. Jestli je to nemožné, dej do toho všechno.“ (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (440)

POMO 

všechny recenze uživatele

Herectvo Anthonyho Hopkinsa má viacej farieb než všetky tie krásne lokality, ktorými v tomto filme prechádza ako Alenka v ríši divov. Sledovať herectvo Anthonyho Hopkinsa je ako nechať sa unášať dirigovaním orchestra Enniom Morriconem. A tento film nie je ničím iný než pozitívnou, dobrosrdečnou, remeselne perfektne nakrútenou ódou na herectvo Anthonyho Hopkinsa. Sláva mu. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Nemám nic proti pohádkám, ale tahle mě příliš nebavila. Hlavní hrdina protančí prosluněným světem, v němž vždy chápající soused řeší mávnutím ruky brzká raní probuzení, parta motorkářů poskytuje svému idolu nenávratnou půjčku a každý koho potká, se na něj usmívá a s vypětím veškerých sil mu rád pomůže. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn, prekvapila ma predovšetkým miestami veľmi dobrá vizuálna stránka (výprava, kostýmy, strih, uhly kamery). Bohužiaľ, s príbehom ( samozrejme hlboko hlboko hĺĺĺboko ľudským) je to už slabšie. Určite som videl aspoň 20 oveľa vydarenejších road movie. Neviem, možno mi chýbalo trocha vážnejšej atmosféry (čakal som podstatne temnejší záver), alebo mi prekážal pomerne jednoduchý typ humoru (kosenie trávy), o samoúčelnosti väčšiny postáv nehovoriac (Indián je tu len preto, aby hrdinovi dal sušené psie guľky, ha ha ha, to sme sa dnes zas nasmiali dobre). ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Anthony Hopkins je absolutně špičkový herec a vypadá to jakoby mu role Burta Munroa byla psána přímo na tělo. Tedy kdyby nebyl Burt skutečně žijícím člověkem. Ale oba jsou si v jednom podobní - věk není překážka, aby člověk nemohl být stále aktivní. Už dlouho jsem neviděla takhle hřejivý, nikoli sentimentální, film. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Takový malý hezký film o jednom velkém snu, plný hodných lidí, kteří jsou vždy ochotní pomoci hlavnímu hrdinovi. Díky tomu, že film postrádá výraznějších konfliktů, je lehké odhadnout, jak kdo bude reagovat a jak která situace skončí. Roger Donaldson má podobný vypravěčský styl jako Lasse Hallström, ale narozdíl od něj neumí vdechnout život vedlejším postavám a tempo filmu drtí až přílišnou naivitou. Možná jsem cynik, ale na mě tam prostě bylo až příliš "hodných, ochotných a vždy chápajících" lidí, což se navíc podepsalo i na tom, že postupně naprosto zmizelo napětí z toho, zda to Hopkins nakonec zvládne... ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Režisér nechal pro potřeby natáčení vyrobit 4 motorky, dvě na detailní záběry a dvě na jízdu. (imro)
  • Když Burt Munro (Anthony Hopkins) spadne s motocyklem při závodě, jede rychlostí 320 km/h. Přestože jel pouze v košili, vůbec se nezranil, a to ani když dřel tělem o zem, i košili měl pořád nepoškozenou. (M.B)
  • Originál motocyklu Indian Scout Burta Monroa je vystaven v obchodě Hayes v novozélandském městě Invercargill, odkud Monro pocházel. Ve stejném obchodě je rovněž vystavený automobil, který při natáčení používal Anthony Hopkins (Burt Munro). Další dva automobily použité při natáčení filmu jsou k vidění v muzeu Transport & Toy Museum nedaleko města Wanaka. (Pepinec)

Související novinky

Nelezte na skálu, co je hodně špičatá

Nelezte na skálu, co je hodně špičatá

22.06.2006

...zpívá Ivan Mládek a vlastně tím popírá prvotní ideu horolezectví, tedy překonávání hranic (svých i přírody) a snaha o dosažení nedosažitelného. Filmy o horolezcích a jejich hrdinských výstupech… (více)

Reklama

Reklama