Reklama

Reklama

Za pár let už nebudeme muset ani hnout prstem, protože moderní technologie za nás všechno obstarají. Technofobům se v takové době nebude žít zrovna lehko. Grey Trace (Logan Marshall-Green) je pověstný tím, že jako jeden z posledních lidí dává před technologiemi přednost vlastním rukám. Jedna noc, která mu obrátí život vzhůru nohama, však tenhle přístup rázně změní. Autonehoda na noční dálnici a střet s bandou grázlů, kteří mu zavraždí přítelkyni a jeho nadosmrti zmrzačí. Greyovy vyhlídky na invalidním vozíku jsou víc než temné, dokud mu kamarád vědec nenabídne technologické vylepšení. S čipem v míše dokáže Grey nejen znovu chodit a pohybovat rukama, ale získává i další, dosud netušené možnosti. Experimentální zařízení zvané STEM totiž dokáže například i vystopovat pachatele onoho nočního přepadení a také Greyovi pomoci si to s těmi gaunery vyřídit ručně. Kdo by odolal? Grey rozhodně ne. Když však zanechá prvního z pachatelů v tratolišti krve, napadne ho, jestli by STEM neměl aspoň trochu zbrzdit. Otázka zní, jestli to půjde. A jestli to Grey vůbec chce. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (960)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vlastně nemám slov. Upgrade je cyber punk jako prase. Tvrdé sci-fi, které je chytré, v hlavní roli má herci, který by se tímto filmem měl objevovat jenom v těch největších filmových peckách (a vůbec mi nevadí, že je australskou kopií Toma Hardyho, diváci seriálu Querry ví sví) a hlavně s příběhem, který minutu co minutu může vybuchnout v obrovský kolotoč emocí, které divák nedokáže posbírat, ani kdyby se přetrh. A ještě s jednou chuťovkou, že ten výbuch nedokážete ani očekávat, natož předpokládat. Tak dobře napsané a natočené sci-fi a s tak dobrou atmosférou a hudební vsuvkou, jsem sakra dlouho neviděl. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Měls za to, že jsem invalida, ale nevěděl jsi, že jsem kurevsky hustej ninja." Jsem konzervativní. Nemám chytrou domácnost, ani chytrý auto a dokonce ani nejsem tetovanej, takže až bude možnost upgradeovat si svoje tělo, tak já zůstanu analogovej. Už jsem zkrátka takovej - řadovej občan, kterej jen ubírá kyslík. A taky se rád baví u filmů. Tenhle určitě zábavnej byl a potrava pro mozkový buňky se v něm taky nějaká našla, ale já jsem v něm nepotkal ani jednu sympatickou postavu, který bych mohl fandit. A to považuju za problém. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

A chvíľu som mal chuť dať plné hodnotenie, lebo som dávno neodchádzal z kina s takým výrazným pocitom, že ma niečo tak príjemne prekvapilo a pobavilo vysoko nad akékoľvek očakávania. Je to taký malý Matrix a drzo smelý vyzývateľ Ready Player One o titul najzábavnejšej sci-fi roka. Prvá akčná scéna príde asi v polovici filmu, ale potom sa ten storybuilding bohato zúročí a začne jazda plná nápadov a výborne natočených súbojov a naháňačiek. Navyše v ultra-tvrdom R-ku s až hororovým gore. A skvelý Logan Marshall-Green, ktorý celý film prakticky nezlezie z plátna a nesie to celé na pleciach. Keby tento film prišiel pred 15 rokmi, bol by to dnes žánrový kult. Dnes je to príjemná oldschool nakladačka. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Chceš vytisknout pizzu?'' - Kucí australský, sakra vy jste mi zase udělali jednou pořádnou radost. Takovejhle sci-fi thriller si dám líbit! Nemám co vytknout, úžas střídal úžas, překvapení se kupila jedno na druhé ! Paráda, netřeba více slov ! Film je trochu na zamyšlení kam že až nás věda může dostat. Mozkem ovládané umělé končetiny už lékařská věda umí, takže abychom se u druhého dílu Nedotknutelných nedivili.. :-). Jo a supr byl český dabink ! Dávám 5 hodně vytuněnejch inteligentních čipů ! * * * * * ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Je to slušná jízda, která nestihne nudit a má určitě i pár zajímavých nápadů, ale zase nic víc jsem v tom neshledal. Takže zdejší houfné pětihvězdičkování jde jaksi mimo mě. Akční stránka je v pohodě, ale nějaké emoce tady na mě moc nefungovaly. Film určitě nabízí témata k zamyšlení, ale pracuje s nimi poněkud povrchně. Do velké míry tak souhlas s komentářem od Laca. Vidím to na slušný 3* a k nim přihazuji 60% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (20)

  • V akčních sekvencích kamery občas přesně následují pohyby Greye (Logan Marshall-Green). Tyto záběry byly vytvořeny tak, že byl na herce připevněn mobilní telefon, který se poté spároval s kamerou, a ta byla schopna přesně imitovat jeho pohyby. (NiWi)
  • V záběrech na město je možné vidět sídla společnosti Cobalt a Vessel pouhých několik bloků od sebe. (NiWi)

Související novinky

Vlkodlak s Goslingem našel režiséra

Vlkodlak s Goslingem našel režiséra

09.07.2020

Reboot hororového Vlkodlaka v originále The Wolfman našel režiséra. Chystaný snímek od producenta Jasona Bluma nakonec natočí Leigh Whannell, jehož poslední filmy Upgrade a především Neviditelný… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama