Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (201)

plakát

Putin versus Navalnyj (2021) (TV film) 

I kdyby toho bylo ve filmu 90% vymyšleno (protože spousta údajů se nedá ověřit), přesto je to úžasné svědectví o CCCP.

plakát

Kdo je kdo (1973) (TV film) 

Čtyři hvězdy nikoli za kvalitu a obsah, nýbrž pouze z čisté nostalgie po době kdy byl Václav Neckář ještě mladý.

plakát

Everest (2015) 

Ačkoli také rád chodím po Tatrách i Alpách, fanatičtí horolezci mi vždy lezli na nervy. Lézt na Everest, i když na to mám, natož potom když na to nemám, je jejich idiotská volba a proto mi jich při tom dramatu vůbec nebylo líto. Nebylo mi líto ani těhotné manželky Roba, šéfa cestovky, který tam ostatní za tučné prachy přivedl. Nebylo mi jí líto, protože ona sama byla horolezkyně a s manželem se svorně shodli na tom, že jejich ještě nenarozené dítě bude také horolezcem. Pořádně mne pak dožral arogantní a nekompromisní požadavek manželky Amíka Beka na vyslání vrtulníku do šílené záchranné akce. Tu manželku naprosto chápu, vrcholem arogance ale bylo to, že americká ambasáda ji neposlala do háje, nýbrž ten vrtulník skutečně vyslala, ovšem životy neriskovali američtí piloti, nýbrž chudáci nepálští piloti za americké prachy. Takovéhle věci potom posilují sebevědomí miliónů Amíků, kteří vlastně právem považují ostatní národy za ubohé a chudé otrhance, které je kdykoli možné americkými penězi a vojenskou silou přesvědčit k čemukoli, co je výhodné pro Ameriku. Kdyby zakázali výstup na velehory s kyslíkem, vylezla by nahoru sotva desetina lidí, kteří na to opravdu mají a hory by byly podstatně méně zasviněné odpadky a mrtvolami. Kyslík mají povolit jenom na záchranné akce.

plakát

Demolition Man (1993) 

Že Amíci ukradli námět Polákům z geniálního polského filmu Sexmise by mi tolik nevadilo, kdyby ten námět použili smysluplně. Bohužel Demolition Man je čiré zoufalství za milióny dolarů ve srovnání s o deset let starší, geniální a přitom finančně nenáročnou Sexmisí. Přesto film úplně nezatracuji, protože mne fascinuje (a děsí), o kolik rychlejším tempem pokračuje úpadek civilizace (Google, Facebook, politická korektnost, MeToo, genderismus atd.) než předvídali tvůrci filmů Demolition Man, nebo třeba filmu Absurdistán (režie Mike Judge).

plakát

Hibernatus (1969) 

Tenhle film jsem viděl poprvé 13.10.2012 a podruhé 19.8.2021. Za devět roků jsem absolutně zapomněl, že jsem tu roztomilou blbost kdy viděl.

plakát

Bába z ledu (2017) 

Zdá se, že režisér vyhledává co nejvíc hnusu. Na konci filmu jsem se cítil jako zpráskanej pes. Nebo takhle některé rodiny skutečně vypadají? Každopádně to komedie nebyla, jak se nám v popisu filmu tvrdí. A romantiky tam také bylo poskrovnu a pokud, tak pořádně trpké.

plakát

Gagarin: První ve vesmíru (2013) 

Gagarinův slavný let jsem zažil jako malý kluk. Byla to veliká sláva. Tenhle film byl sice celkem zajímavý, ale tak nějak sovětský a učebnicově suchopárný. Kdybych nevěděl, že byl natáčen v roce 2013, hádal bych spíš na osmdesátá léta minulého století. Přesto díky za něj.

plakát

Hnízdo (2020) (seriál) 

Všichni lžou, všichni podvádějí, většina postav je krajně nesympatická. Skoro všichni se chovají afektovaně a krajně nepravděpodobně. Přihlouplá telenovela, slátanina. Možná má tenhle žánr hodně obdivovatelů. Já mezi ně očividně nepatřím.

plakát

Zločin v Polné (2016) (TV film) 

Zdá se mi, že tenhle film nebyl natočen o Hilsnerovi a Masarykovi, nýbrž o lidské společnosti a jejím beznadějném systému soudnictví, justice a spravedlnosti. 11. minuta 20.s. druhého dílu: Nietzsche to kdysi napsal jako otázku: "Spokojená svině, nebo umírající bojovník? Což není jiné volby?" 50. minuta 2. dílu: "Napsal jsem takový článek. Je to srovnání dvou mužů dneška. Vás a doktora Baxy. V čem jste si podobní a v čem se naopak lišíte. Vy jste do toho šel z vyššího principu mravního, pro Baxu je to investice do politické budoucnosti. Jeho budou milovat davy, vás proklejou. On vsadil na lidskou hloupost, vy na spravedlnost a to byla zásadní chyba, protože jak vidí i slepý, žádná spravedlnost není a blbost vždycky zvítězí."