Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1996. Život v Los Angeles připomíná peklo. Chaos, bezpráví a zločin zvítězily nad slušností a pořádkem. Jedním z nejtvrdších a nejúspěšnějších policistů je seržant John Spartan, který během tří let služby dopadl tisíc zločinců. Pro své demoliční metody dostal přiléhavou přezdívku Demolition Man. Ve chvíli kdy, se rozhodne zneškodnit cynického vraha Simona Phoenixe, však exploduje budova i se třemi desítkami rukojmích. Protože nikdo netuší, že rukojmí už byli v době výbuchu mrtví, je John Spartan odsouzen k sedmdesáti letům zmrazení v kryovězení, stejně jako Phoenix. Rok 2032. Život v megapoli San Angeles připomíná ráj. Slušnost a pořádek zvítězily nad zločinem a chaosem. Už více než patnáct let nedošlo k vraždě a střelnou zbraň lze vidět jen v muzeu. Změnila se i společnost. Sex je výlučně bezkontaktní, za sprostá slova se platí pokuty, lidé se vyhýbají fyzickému kontaktu a jsou neustále zdvořilí. Nesolí, nepepří, nejedí maso a vůbec žijí velmi zdravě. A do takového světa je rozmražen psychopat Simon Phoenix. Změkčilí policisté, kteří dávno odvykli střetu se zločinem, si s ním nedokáží poradit, a tak je třeba najít někoho, kdo by to dokázal. Takový je jen jeden - John Spartan. Jenže i ten je u ledu. Z nařízení policejního ředitelství je tedy povolán k životu... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (990)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Komédie z fašizoidního San Angeles, které bude brzy navráceno na správnou cestu živočišné anarchie defrostovanými maniaky z minulého století. Jeden umí háčkovat, šít či zaplnit Sandru až po okraj tekutým transferem, druhý nosí montérky a rád oprašuje policejní kód 187 (Vražda, smrt, zabití). Zábava na jedno použití možná, kult ani omylem. Tak mě napadá, kdyby byl u nás v práci nainstalován hlásič "Porušení slovního morálního statutu", byl by slyšet jen nepřetržitý zvuk klaksonu.. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pro někoho je kultovní Pulp Fiction, pro mě Demolition man. Kdo nezná žádnou hlášku, kdo nezná žádný pozdrav, kdo nezná ty nejlepší scény... Ten jako by nežil. Jeden z nejlepších filmů obou hvězd Silvestra Stalloneho a Wesley Snipese. Marco Brambilla je pan Nikdo, ale předvedl kus odvahy a slušné režie, která pozvedá DM na vrchol zábavy pro všechny milovníky akce. Mimo jiné i potěší schopnost scénáristů vidět do budoucnosti viďte pane presidente Schwar... :). Jednoznačně nejvtipnější Slyův film. ()

Reklama

Divočák 

všechny recenze uživatele

Šílenec chytá šílence. Ne Cliffhanger, ale Demolition Man je pro mě filmem, který Stallonemu v roce 1993 znovu nastartoval jeho uvadající kariéru. Je to sice především akční nářez, ale jeho hlavním lákadlem jsou bezesporu dvě hláškující akční legendy postavené proti sobě, přičemž Snipes (ve své druhé nejlepší roli po Bladeovi) Slye v mnoha scénách až ostudně zastiňuje (jak se mu to stalo například i u pozdějších Nájemných vrahů s další vycházející akční hvězdou Antoniem Banderasem). Hned úvodní přesunutí starých pardálů do mírumilovné budoucnosti vytváří půdu pro vznik spousty komických situací, ze kterých Snipes i Sly neuvěřitelně těží a perfektně hláškují na všechny strany. Když si k tomu přičtete sexy Sandru Bullock ve své nejlepší roli, nestárnoucí efekty, tři mořské mušle a Schwarzeneggerovu knihovnu, vyjde vám z toho jasná pětka a jeden z nejlepších akčňáků všech dob. Díky, ty praštěná, zasraná, zkurvená, pojebaná bedno...tím končím s mušlema. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Toho budeš litovat do konce života. Obě dvě vteřiny." Občas porušuju slovní morální statut, na záchodě neumím použít mušličky, často si vyměňuju tělesné tekutiny s Leninou Huxley a nikdy jsem nenavštívil muzeum prezidenta Schwarzeneggera. Asi proto čerstvě rozmrazenému policistovi Spartanovi tak rozumím a neuvěřitelně se bavím při jeho konání, jehož primární příčinou je honění zločince, ale přitom jen tak mimochodem likviduje poklidně totalitní San Angeles. Spartan je prostě skvělý, breptající policistka Lenina roztomilá a "napravený" zločinec Phoenix taky nemá chybu. Tohle je zkrátka snímek dokonale uspokojující můj filmový nevkus. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Podle mě nejlepší Stalloneův film, jakej natočil. Škoda, že si tak tu svou kariéru poslední dobou packá, měl by radši režírovat. to umí dobře. Co se týká režiséra tohoto filmu, každej nějak začínal. A on začal hodně dobře. Akčnost tu není to hlavní, což je možná problém, protože u filmů se Slyem jsme na to zvyklí. Tady jde o zábavu, protože je tu přesně tak ideální hranice mezi humorem a akcí. A i vize společnosti se mi hodně líbila, i když bych v ní nechtěl žít a časovej úsek, ve kterým se vyvinula mi přišel příliš krátký. Taková změna by potřebovala aspoň o dvě generace víc. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (52)

  • Po zkratce MDK (Murder, Death, Kill) byla pojmenována i stejnojmenná akční hra z roku 1997 a její pokračování z roku 2000. (Jaroslaf)
  • Denis Leary (Edgar Friendly) povedal, že film je "giant piece of shit" ("obrovská sračka"). (WalterIK7)
  • Simon Phoenix (Wesley Snipes) řekne: "Pozdrav mého malého přítele." To je odkaz na film Zjizvená tvář (1983), kde stejnou větu říká Tony Montana (Al Pacino). (Karlos80)

Související novinky

Stallone chystá pokračování Demolition Mana

Stallone chystá pokračování Demolition Mana

09.05.2020

Herec Sylvester Stallone má poměrně ikonickou kariéru, specificky jeho série Rocky a Rambo zůstávají dodnes naprostými kulty. Z čeho se ale kult na papíře nikdy stát neměl, a přesto film zaznamenal… (více)

Rodriguezovo „město bez hříchu“

Rodriguezovo „město bez hříchu“

21.02.2009

A Sin City 2 se opět odkládá. Šéfové produkční společnosti Dimension Films totiž oznámili, že Robert Rodriguez pro ně natočí sci-fi thriller Nerverackers. A bude se muset do natáčení pustit co… (více)

Reklama

Reklama