Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (86)

plakát

Harmonquest (2016) (seriál) 

Pro nekoho, kdo miluje DrD jako ja, naprosta povinnost :-) 10/10. Sice trochu kolisava kvalita hostu, ale presto supr napad a zabava.

plakát

Sunshine (2007) 

Tak to byl narez. Zadny velky uvod, dve vety co a proc se deje a uz jste na lodi Ikarus II. Ano, zamerne rikam jste, protoze proste behem nekolika malo minut vas to vtahne do deje takovym zpusobem, ze jsem z toho netusil. Zadne velke seznamovani s charaktery a dej se rozjede na obratky jak prase. Vetsinu casu pouze cumite a kochate se. Ja jsem se vetsinu filmu trasl jak ratlik a nekolikrat se mi draly do oci slzy, jak je to silne a pusobive. Zvuk, hudba, to je nadhera. Vizualne neni co vytknout a rezie je az na chvili pred koncem skvela. Herecky neni co vytknout, Cillian ale ruluje. Konec je vyborny, cele je to proste nesmirne vtahujici do deje a nema to vlastne hlucha mista. Obcas si proste oddechnout potrebujete. Nebudu moc resit logiku, protoze nejsem fyzik, ale kdyz jsem prvne videl trailer, tak jsem si rikal, jaka to bude picovina. Ale ac to mozna pro vice kovane ve fyzice bude rvat usi i oci, tak ja jsem si to uzival neskutecnym zpusobem. Fuj, po odchodu z kina jsem se citil jak zkourenej. Trasl jsem se, stridaly se pocity melancholie a euforie a proste jsem netusil co si mam myslet. Tohle proste CHCE videt v kine. A kdyz tomu odpustite to, ze vesmir "huci" a jedna psychedelicka pasaz na konci je trochu ocirvouci, tak je to temer dokonale.

plakát

Miluj mě, prosím (2004) 

Jedine, co tomuhle filmu muzu vytknout je prilis komplikovany styl vypraveni, ktery mi chvilemi v tom delal strasnej gulas. Ale to je vse. Jinak to bylo pohlazeni pro mou dusi. Velice se mi libila kamera a rezie. Dokazala z pomerne minimalistickeho tematu vytezit maximum. A i kdyz se jedna mozna jen o prilis velkou pohadku, presto me to velice zaujalo a chvilemi jsem skoro nedychal. Velice dobre, na muj vkus. Nebo mi to jen proste kaplo do noty... nevim, neumim si vysvetlit, ze me neco takovyho takhle dostalo :-) Doporucuji :-) A to jsem vubec nevedel, o cem by to melo byt... fuj to me to vzalo :-))

plakát

Anatomie vraždy (1959) 

Má slabost pro soudní dramata opět zvítězila a posunuje film blízko k vrcholu. Úžasné snad všechny charaktery, které hraje výborný (i když ve většině rolí malinko neoriginální, přesto můj oblíbený) James Stewart a drsný "suchar" George C. Scott doplňují pro mě neznámí herci a herečky v čele s krásnou Lee Remick.Vtipnost a lehkost celého titulu, kdy soudní síň prosvěcuje vtip obou právníků stejně tak jako chvílemi jejich krutost ke svědkům je krásně kontrastní. I délka přes dvě a půl hodiny mi nepřišla nijak přehnaná, protože jsem se po většinu času nenudil a docela to hltal... Není to pro všechny, ale kdo mají rádi třeba Witness for the Prosecution tak nesáhnou vedle. Tomu je to IMHO nejbližší...

plakát

Harold a Maude (1971) 

Neskutečně zvláštní příběh mladého chlapce (herci je 23 ale vypadá tak na 16), kterému nezáleží na životě a jeho jediným potěšením v životě je chození na pohřby a inscenování sebevražd, který potká téměř osmdesátiletou babičku, která také chodí ráda na pohřby, řídí jako ďábel a života užívá plnými doušky. Komedie s prvky tragického dramatu je rozehrána ve skvělém scénáři s nádherně dokreslující hudbou. Skvělý příběh, který má dosti kontroverzní téma a bude nejspíše spoustou lidí nemilosrdně odsouzen mi ale neskutečně padl do noty svým optimismem a poetickou krásou. Musím říci, že to bylo veliké překvapení. Opravdu jsem si to nesmírně užil. Doporučuji!!

plakát

Slídil (1972) 

Vyborne. Herecky koncert Michaela Cainea a Laurence Oliviera je neuveritelny. Na platne se neobjevi prakticky nikdo jiny, a oba jsou naprosto skveli. Cely film ma skvelou hudbu a je chvilemi suse a morbidne vtipny stejne tak jako nekdy neskutecne mrazivy. Musim uznat, ze jsem parkrat na chvilku zacal ztracet pozornost a jakoby me to prestavalo bavit, ale v techto momentech se film rozjel na plne obratky a chytl druhy ci treti dech a neskutecne zavalel. Vyborne dilo, jehoz jedinou smulou bylo, ze byl natocen ve stejnem roce jako Kmotr. Jinak by si nejakeho plesouna dozajista odnesl. Videt ve skvelem hereckem obsazeni inscenaci v divadle by muselo byt obzvlastne pro neznalce orgasmem. Jsem opravdu rozlozen z toho, jak dobry film to byl, ac jsem absolutne netusil, o cem to vlastne bude... 9/10

plakát

V žáru noci (1967) 

Tak toto mne skutecne dostalo! Snad nejlepsi plejada vybornych hereckych vykonu, nad kterymi zustaval rozum stat. Opravdu uchvatne VSECHNY charaktery a bez vyjimky perfektne zahrane. Vyborna kamera a strih... skvela rezie... skvost neskutecneho kalibru. Opravdu super vyvoj deje a jak Poitier tak Steiger jsou tak neuveritelne lidske postavy, ze bychom je mohli potkat na kazde ulici. Byl jsem opravdu srazen k zemi a odrovnan. Vyborna zalezitost!

plakát

Zmizení staré dámy (1938) 

Vyborna vec. Cele je to pomerne vtipne a plne zajimavych charakteru s hereckymi vykony, kdy je obdivuhodne, ze herci vlastne neprehravaji. Zajimave konstruovane a dost dlouho clove vlastne nevi, o cem to je. Chvilkami to je opravdu uchvatne napinave a clovek se nemuze dockat rozuzleni. Jeden z nejlepsich Hitchcocku.

plakát

Mariňák (2005) 

Dal jsem tomu přednost před hokejem a dobře jsem udělal. Začátek je poctou Stanley Kubrickovi a jeho prvni pulce Full Metal Jacket. Podobny drill si proziva i Jake Gylenhaal. Pak se dej na chvilku presune do postupneho tabora, kde se trenuji speicaliste a nakonec (asi po 40ti min filmu) konecne do Saudske Arabie. Toto neni valecny film, je to spise film o valce. Je to o tom, jak se clovek citi pred akci a jak je nadrzeny na akci, ale samotna akce tam vlastne vubec nejni... skoro :-) Vyborna rezie, kamera i strih davaji filmu skvelou atmosferu a svizne tempo, genialne vybrana hudba (chvilemi mi rytmy pripominajici americkou krasu) se k filmu skvele hodi, proste supr. Herci hraji vyborne, skvele zachyceny charaktery a jejich magoreni i silne momenty. Jinymi slovy... "Huaaa..." do kina :-) Jo a je tam fakt vyborna scena s promitani Apocalypsy.

plakát

Mariachi (1992) 

Je to levne, je to kratke, je to svizne, je to super. Asi prevazne neherci hraji skvele, asi se mi to libilo i vic nez Desperado, ktere je uz moc holywoodske. Tohle je proste prvotina jak ma byt. Ale s vybornou osobitou kamerou, skvelou hudbou a super strihem i jednoduchym pribehem. Fakt super. Ne uplne cistych 5, ale 4 by byly rouhani :-)