Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenze (156)

plakát

Agent Cody Banks (2003) 

V deseti letech bych se dobře bavil, v patnácti ironicky usmíval a po třicítce budu uvažovat, že bych takový film pustil bez obav svým dětem :-) Jinak tento film fakt nemá co nabídnout.

plakát

Ain't Them Bodies Saints (2013) 

Můj poslední film na karlovarském festivalu, kdy už jsem byl pořádně unavený a držel oči otevřené jen díky kole a kávě. Naštěstí při tomto filmu jsem povzbuzovací prostředky nepotřeboval, protože jako jeden z mála festivalových filmů si umí udržet stálé tempo. vypráví obrazem, nezatěžuje množství zbytečných scén bez děje. Rooney Mara opět potvrzuje, že je herečka, která není jen Lisbeth Salanderovou, ale dokáže zahrát i jiné herecké polohy a stále je se na co dívat.

plakát

Amal (2017) 

Časosběrné dokumenty vždy závisí na šťastném výběru hlavního hrdiny. V tomto případě se výběr povedl. Dívka sama utáhne celovečerní dokument, ve kterém se zrcadlí nejen proměna rebelské dívky Amal, ale i celé egyptské společnosti.

plakát

Amerika (2022) 

Režisér Cukráře přichází s dalším milostným trojúhelníkem, ale tentokrát bez gay tématiky. Kromě kvalitních herců musím ocenit hudbu, vizuální stránku filmu, krásu izraelské přírody a především střih. Režisér přesně ví, kdy má film posunout dál, aby nezačala nuda. Film vznikal v české koprodukci, která ovšem zahrnovala pouze postprodukci - hudbu, zvukové efekty, barevné korekce obrazu.

plakát

Amir (2018) odpad!

Pokud bych uměl persky, tak možná filmu porozuměl. Pokud se dá řícir, že film má příběh, tak prakticky vše vyprávějí hlavní postavy v nekonečných dialozích. Režisér navíc veškeré dialogy natočil ve formě monologů, kdy v záběru je pouze mluvčí a není vidět, s kým hrdina vlastně mluví. K přehlednosti nepomáhá ani zvláštní zaostření jednotlivých záběrů, kdy kamera ostří na něco jiného. Například: Dva lidé jednou autem a mluví spolu. Kamara zabírá ovšem jen polovinu auta a ještě je zaostřená na zpětné zrcátko.

plakát

Amnézie (2015) 

Nejlepší herecký výkon v tomhle filmu podává krajina na Ibize. Bohužel na celý film to nestačí...

plakát

Anthropoid (2016) 

Vždycky do kina chodím na filmy s titulky, ale u tohoto filmu se strašně těším na český dabing. Nicméně díky síle příběhu angličtina s přízvukem vadí trochu méně než u Valkýry nebo Dítěte 44.

plakát

Arytmie (2017) 

Překvapivě svižná romantická komedie z lékařského prostředí, které je tentokrát velmi věrně zachyceno se všemi problémy, které nyní Rusko trápí.

plakát

Ať jsi kdekoliv (2018) 

Příběh dvou antihrdinů, kteří nejsou žádní svatouškové, ale přesto dokáží vzbudit v divákovi sympatie díky skvělému vykreslení postav. Hlavní hrdinové táhnou celý film, takže odpouštím i na několika místech mírně děravý scénář.

plakát

Atlas mraků (2012) 

Po návratu z kina jen nevěřícně zírám na internet, že ten film má tři hodiny - pocitově mi přišel výrazně kratší...