Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenze (156)

plakát

Manželé (1970) odpad!

Chcete vidět ožralého, zvracejícího a opilecky zpívajícího detektiva Colomba? Pak je to film přesně pro vás. Jinak je to naprostá ztráta času. V průběhu filmu jsem na deset minut zavřel oči a pak jsem zjistil, že jsem o nic naprosto nepřišel. Výlet do Londýna přijde až naprosto nudné první hodině filmu.

plakát

První zrádce (2019) 

Mafiánský film z jiného pohledu. Film výborně mixuje skutečné historické události a subjektivní vzpomínky hlavního svědka obžaloby, díky tomu tak získává místy groteskní charakter. Velmi svižné tempo, takže celé dva a půl hodiny uběhnou jako nic.

plakát

Odvrácená strana větru (2018) 

Celé dvě hodiny sledování jsem si nebyl jistý, jestli koukám na naprosto geniální film, nebo na naprostý psychedelický odpad. Forma zpracování vítězí nad obsahem na všech frontách. Ďábelský střih několika desítek ručních kamer. Střídání barevných a černobílých záběrů různé kvality v jednom obraze. Jako drogový trip pak působí druhý film ve filmu. Celkově velmi originální divácký zážitek.

plakát

Vazba (2019) 

Nudný film o vězenském mučení. Nevěrohodně a nejistě působící herci, kteří nejsou špatní, ale vlastně nevědí, co mají hrát. Dvouhodinová stopáž je naprosto úmorná, protože film se příliš nikam nevyvíjí.

plakát

Skandinávské mlčení (2019) 

Výborně vybudovaná atmosféra díky kameře a černobílému filmu. Dobré herecké výkony a napínavý scénář. Film by mohl být velmi zajímavou divadelní hrou, ale na filmové zpracování je to málo. Naštěstí vše zachraňuje krátká stopáž.

plakát

Mamonga (2019) 

Typický problém povídkových filmů je nevyrovnanost jednotlivých příběhů a bohužel tento film tímto neduhem trpí nad míru. První povídka obtížně sledovatelná kvůli kameře, která místo hlavních hrdinů snímá dění kolem. Druhá povídka výborná. Skvělá studie lidí, kteří mluví jiným jazykem a přesto jsou na sobě svým způsobem závislý. Třetí povídka průměrná, ale jednoduchá a pochopitelná. Celkově tedy průměrný film.

plakát

Patrick (2019) 

Výborný námět, zajímavé prostředí, skvěle vykreslené postavičky - spoustu dobrého potenciálu, aby byl divák zvědavý, co se bude dít. A ono se bohužel nestane vůbec nic. Dvě hvězdičky za několik vtipných scén.

plakát

Ať jsi kdekoliv (2018) 

Příběh dvou antihrdinů, kteří nejsou žádní svatouškové, ale přesto dokáží vzbudit v divákovi sympatie díky skvělému vykreslení postav. Hlavní hrdinové táhnou celý film, takže odpouštím i na několika místech mírně děravý scénář.

plakát

Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny (2018) 

Je to barevné a hejbe se ;-) Musím uznat, že film táhne vizuální stránka. Výborně zpracované triky, drobné gagy v pozadí. Tentokrát se podařila i konverze do 3D a stojí za to si připlatit. Co je však naprosto odbyté se samotný děj filmu, kdy se neustále vynořují nové postavy (občas se snahou pomrkávat na fanoušky Harryho Pottera), ale samotný příběh je ve stylu, musíme jít tam s tím, abychom mohli natočit další krásnou trikovou scénu. Tak trochu mi to připomnělo Hvězdné války - Epizodu 1.

plakát

Wajib (2017) 

Překvapivě výborná palestinská komedie o rodinných vztazích, která odhaluje i mnoho ze života Palestinců v Izraeli.