Reklama

Reklama

Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny

  • Velká Británie Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Na konci prvního filmu KOKUSA (Kouzelnícký kongres USA) zajme s pomocí Mloka Scamandera (Eddie Redmayne) mocného černokněžníka Gellerta Grindelwalda (Johnny Depp). Grindelwald ale splnil svou hrozbu, že uteče z vazby, a začal shromažďovat své stoupence, z nichž většina vůbec nic netušila o jeho skutečných cílech: připravit vládu čistokrevných čarodějů nad všemi nemagickými bytostmi. Ve snaze zmařit Grindelwaldovy plány, Albus Brumbál (Jude Law) získá svého bývalého studenta Mloka Scamandera, který souhlasí s tím, že pomůže, aniž by si uvědomoval, jakému nebezpečí se tím vystavuje. Bitevní linie jsou vytyčeny a ve stále více znesvářeném světě čarodějů je podrobena zkoušce láska a loajalita, dokonce i mezi nejvěrnějšími přáteli a rodinou. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (811)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Pokračování Fantastic Beasts je vcelku stylový film. Na pohled moc pěkný, veškerá ta předválečná estetika a kostýmy okořeněné o ty čarodějnické prvky jsou oku lahodící. Ale drama je to poněkud líné, Mlok a zvířata nehrají prim, Grindelwald se objevuje jen v několika málo minutách... Nějak se nepodařilo dodat do těch vycizelovaných obrazů život. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento film má neuveriteľné diery. Tak v prvom rade neviem ani čo bola hlavná pointa filmu. O čo išlo v tomto filme? Názov je Grindelwaldove zločiny, ale nezdalo sa mi že to je hlavným dejom filmu. Ani jeho dolapenie. Dokonca ani neviem, kto bol v tomto filme hlavnou postavou. Rozoberalo sa milión vecí. Taktiež sa opäť aj táto séria zvrhla na teenage film, kde naši starí hrdinovia z Harryho Pottera sú tu puberťáci, ktorí riešia svoje vzťahy a mladé lásky. Credence absolútne zbytočná postava, ktorá tu len hľadá, kým vlastne je. Neurobí vo filme absolútne nič. Minimálny priestor pre mladého Dumbledora. Ale za to zistíme, že je to celý čas skrytý gay, čo ani tak nieje prekvapivé keď to píše najväčšia liberálna sviňa Rowlingová. A neodpustím si ani poznámku, že táto séria sa volá "fantastické zvery" a práve tie sú po stránke technickej absolútne nedoladené a oku odpudzujúce. V Potterovi boli všetky sci-fi príšery uveriteľné - tu sú ako zo 70.rokov, kde všetky splodil sám lietajúci Falco z Nekonečného príbehu. Tento diel vyzdvihuje len čarovná atmosféra a kvalitní herci. ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

Buď J.K. Rowlingová vyčerpala svůj autorský um, nebo prostě není dobrá filmová scenáristka. Tak příšernou nesouvislou příběhovou změť jsem dlouho neviděl. Přitom jednotlivé nápady jsou zajímavé a mají potenciál, ale nějak se to všechno dost divně kupí na diváka. Je toho hodně a jednotlivé náměty se nevyvíjí nijak zvlášť zábavně, naopak je tu hromada klišé jak z té nejhorší béčkové produkce. To vše se odehrává v kulisách magického světa, kde je občas nějaké to prostředí fakt působivé... na druhou stranu zvířátka vypadají maximálně počítačově. Je zarážející, jak se tenhle rodinný film snaží být hrozně dospělý - je zde zabíjení dětí, provrtávání krku hůlkou, psychické týrání... Pokud by to měla být nějaká temnější verze Harryho Pottera, tak jsem jedině pro, jenže zbytek filmu tomu neodpovídá. Jsou tu různé brutalitky, ale příběh je pohádkově prostý a naivní. Na nějakou realističnost se tu kašle. Například u filmů Harryho Pottera se pro větší akčnost z hůlek víc "střílelo" (bez klasického vykřikování kouzel), ale zde už hůlky v některých scénách (aby byly cool a drsné) slouží jako pistole, někdy i jako meč či dýka. To spíš považuji za lenost než nějakou větší invenci, protože to prostě do toho světa nesedí - v budoucnosti takhle hůlky nepoužívají. Proč? Proč nemají kouzelničtí policajti jiné magické zbraně? Něco takového může projít filmové pohádce, ale pokud si tu hrají na tu dospělost, tak se vším všude. Tohle je jenom dospělost na oko a je to otravné. Především jsou ale Fantastická zvířata 2 zvláštní směsicí dějů, z nichž většina nestojí na nic, takže je to zatraceně únavná nuda. (3/10) ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(74%) Viděno v kině. Když to tak vezmu zpětně, říkám si, jestli jsem první film nenadhodnotil. Ale uklidňuji se, že mě to opravdu hodně bavilo, tak těch 5* zatím nechám. Zatímco toto pokračování mi už jako velká pecka nepřijde, přesto to nemůžu nijak výrazně kritizovat. Zase to má lepší, pozvolnější, ale propracovanější děj. Depp mě zde moc ale nebavil, nevzbuzuje moc respekt. Ostatní postavy včetně hlavních hrdinů mě ale bavily včetně mladého Brumbála. Potěší spoustu odkazů na H.Pottera. Například bradavice, Nicolas Flamel atd. Akce mi zde přijde ještě víc digitálnější než v posledních částí Pottera. Ale jsem s ní celkem spokojen. Finále není tak grandiózní, ale má dost emotivní a dobrou atmosféru. Hudba super. No, co k tomu dodávat ? Víc to pitvat nebudu. Bavilo mě to stále hodně, ale hit z toho určitě nebude. Doufám, že další díl bude uzavřením Grindelwalda, jinak to bude ještě více natahované. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Jako zapřísáhlý fanoušek potterovského univerza, který z fleku odříká jména a názvy drtivé většiny tamních postav, zaklínadel nebo míst, si nějak automaticky, vyjma Prokletého dítěte, držím od souvisejících "Rowlingovin" odstup - a filmová Fantastická zvířata zatím krásně vykreslují proč. Jedničku jsem ještě pozitivně akceptoval pro navrstvení potenciálně zajímavých postav a konfliktů a pro vizuálně obohacující rozšiřování známého fikčního světa, dvojku nyní z podobných důvodů upřímně nesnáším. Je až neuvěřitelné, že se vůbec dá vrstvit tolik kladných aktérů s propletenými vztahy na jeden tak mocný záporácký subsvět, aniž by se v tom filmu ve finále něco pořádného semlelo. V průběhu vás vlastně ani nenapadne, kam vyprávění směřuje, protože ono prostě nikam cílevědomě nesměřuje, nýbrž jen hloupě oddaluje setkání všech postav, aby zbyl čas na zvířata, romantiku a flashbacky pro blbečky. Stále sice věřím, že další pokračování dokážou všechny zdánlivě nadbytečné motivy osvětlit, ale to nic nemění na tom, že dvojka Fantastic Beasts je hrozná nuda, v níž se jenom vykrádá dříve viděné a gradace je vlastně stagnace s mnoholičným lektvarem. Zlatá první část Relikvií, která měla několik highlight sekvencí a jasný vypravěčský směr - tady jsou fajn jenom Bradavice, mladý Brumbál a jedna intimní scéna s Mlokem a Tinou, která skrývá skutečné emoce. Jinak mi vymažte paměť a o nic mě neochudíte.. ()

Galerie (109)

Zajímavosti (31)

  • Johnny Depp přijal roli Grindelwalda, aniž by si přečetl scénář. Řekl, že chce být součástí této filmové ságy, jelikož se sám prohlásil za jejího obrovského fanouška. (kellermanp)
  • Mlok Scamander (Eddie Redmayne) vlastní hůlku, provádí kouzla a pracuje pro Ministerstvo kouzel i přesto, že byl v minulosti vyloučen z Bradavic. Tento fakt značně pomátl mnoho fanoušků z toho důvodu, že Hagrid (Robbie Coltrane) byl též vyloučen z Bradavic, ale nebylo mu povoleno vlastnit hůlku ani kouzlit. Autorka J. K. Rowlingová vysvětlila, že důvod bude odhalen později v dalších dílech. (cihlenka)
  • V době uvedení filmu to bylo už přes 30 let, co návrhářka Colleen Atwood vytváří kostýmy pro všemožné filmové postavy ztvárněné Johnnym Deppem (Gellert Grindelwald). (cihlenka)

Související novinky

Fantastická zvířata nemají fantastické příjmy

Fantastická zvířata nemají fantastické příjmy

18.04.2022

Ještě než do kin šel první díl Fantastických zvířat, autorka J. K. Rowling potvrdila, že se počítá celkem s pěti filmy. Tehdy ale ona ani studio Warner Bros. netušili, jak sestupnou tendenci bude… (více)

Harry Potter se dočká seriálu

Harry Potter se dočká seriálu

25.01.2021

A máme tu další televizní projekt, který byl nejspíš jen otázkou času. Streamovací služba HBO Max totiž ohlásila, že chystá seriál ze světa Harryho Pottera. Má to ovšem jeden malý háček - žádný… (více)

Batman našel svoji Catwoman

Batman našel svoji Catwoman

15.10.2019

Můžete spustit fanfáry, Batman režiséra Matta Reevese totiž oficiálně obsadil Catwoman. Po mnoha spekulacích, kdy se o roli v Hollywoodu ucházela snad polovina atraktivních hereček pod třicet, totiž… (více)

Třetí Fantastická zvířata se odsouvají

Třetí Fantastická zvířata se odsouvají

30.04.2019

Studio Warner Bros. oznámilo nové datum premiéry pro třetí díl fantasy ságy Fantastická zvířata od spisovatelky J. K. Rowlingové. Snímek nakonec dorazí až 12. listopadu 2021, tudíž tři roky pro… (více)

Reklama

Reklama