Reklama

Reklama

Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny

  • Velká Británie Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Na konci prvního filmu KOKUSA (Kouzelnícký kongres USA) zajme s pomocí Mloka Scamandera (Eddie Redmayne) mocného černokněžníka Gellerta Grindelwalda (Johnny Depp). Grindelwald ale splnil svou hrozbu, že uteče z vazby, a začal shromažďovat své stoupence, z nichž většina vůbec nic netušila o jeho skutečných cílech: připravit vládu čistokrevných čarodějů nad všemi nemagickými bytostmi. Ve snaze zmařit Grindelwaldovy plány, Albus Brumbál (Jude Law) získá svého bývalého studenta Mloka Scamandera, který souhlasí s tím, že pomůže, aniž by si uvědomoval, jakému nebezpečí se tím vystavuje. Bitevní linie jsou vytyčeny a ve stále více znesvářeném světě čarodějů je podrobena zkoušce láska a loajalita, dokonce i mezi nejvěrnějšími přáteli a rodinou. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (4)

Trailer 5

Recenze (810)

tron 

všechny recenze uživatele

Plusy oproti jednotke: mohutnejšie napojenie na (nadchádzajúci) svet Harryho Pottera (Dumbledore, Rokfort, Flamel, McGonagallová), Jude Law (hoci má skôr väčšie cameo, než plnohodnotnú rolu), Johnny Depp, finálny twist (ktorý z Kredenca po jednom filme a dvoch hodinách druhého konečne urobil aspoň trošku zaujímavú postavu), gay motív (samozrejme len zbabelo načrtnutý, ale od rodinnej fantasy za 200 miliónov je aj to veľa) a nacisticko-fašistické náznaky vedúce k svetovej vojne (ktoré by ste v „potterovkách“ fakt nečakali). Je tam plno zvierat, ktorých dosadenie do deja je samoúčelné, ale minimálne za „čínskeho dráčika“ to tvorcom odpúšťam. Zaujímavé je, že filmu svojím spôsobom teoreticky chýba finále, niečo tam síce je, ale úplne iné, než by ste čakali. Výprava krásna, ale je pravdou, že som ju vlastne ani príliš nepostrehol a keby mi niekto povedal, že sa dej odohrával v New Yorku, zrejme mu uverím. Palec rezolútne a rapídne dole za nudné ženské postavy. Neviem no, plno okamihov na 4*, ale je tam dosť aj takých za 2*. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nějak se nám přemnožily filmy se záporáky, kteří jsou vlastně v jádru hodní kluci a myslí to se světem dobře. Jen si poněkud neumějí vybrat vhodnou dobu na přednesení nové ideje, jako to kdysi dovedl například Dolfík. Velký problém mám v soudobých filmech s nesmyslnou hrou na děsně cool postavy, aby se tvůrci zavděčili dětem se zprzněným vkusem, který jim przní ti šulini na youtube. Takže mám trošku strach, že už člověk za chvíli nezavadí o kvalitní fantasy, neboť budou vždy okořeněné o přidanou hodnotu retardace klíčových postav. Někdo by měl píčusům tvůrcům vysvětlit, že existují filmy, kam se to prostě nehodí. Harry Potter se ještě této deformaci dobou vyhl. Zvířata ovšem schytala plnou dávku, a proto naprosto zbytečně strádají a nejsou tak dobrá, jak by být mohla. Moje tři hvězdičky jsou zapříčiněné spíše nostalgickými vzpomínkami na krásná místa s kouzelnou atmosférou, která mě v dětství naprosto očarovala. Bohužel se na tato místa vrací postavy, které nemají divákům co nabídnout, a tak diváci sledují jak po sobě 2 hodiny postavy štěkají kouzla a mávají klacíky. O milionu vedlejších postav a komplikovanosti rodinných vztahů, kolem kterých se točí hlavní dějový zvrat a které by nerozmotal ani ten plešatý buzerant na Barrandově v tom svém pořadu pro důchodce a nezaměstnané, asi není třeba vůbec hovořit. Děti jsou bez šance s v takovém zmatku zorientovat. Nedává mi to moc smysl. Na jedné straně jsou scénky se zvířátky vhodné pro nejmenší diváctvo a na straně druhé je komplikovaný děj s milionem postav, na který je třeba minimálně vysokoškolský titul ze sociologie. Pro koho má být tento film vlastně určen? ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem se nikdy nepřenesl přes obsazení Radcliffea, je pro mě původní potterovská série zvláštně zapovězená, ale v některých aspektech se podle mě povedla skvěle - zejména vzít ten celý svět a přenést ho do "reality". Kdokoli budete mít možnost, určitě se stavte v Universal Studios (L.A. a Orlando), kde vznikla krásná a vypiplaná část parku ve stylu HP (viva butterbeer). Jak hezky to vypadá, všechny možný čarovný píčovinky, muzika (starý soundtrack od Williamse už je pro mě prakticky klíčová vánoční tradice)... To je důvod, proč jsem měl radost z rozjezdu tady téhle série - komplet nový příběh odproštěný od knížek, stejný potterovský vesmír. Dvojka Beastů bohužel nemá lehkost jedničky, respektive ztrácí ji ve druhé hodině, kde se zamotává do vážných výrazů a francouzských rodokmenů, nicméně i tak mám konečně pocit, že si tyhle filmy můžu plně užívat i já a to je fajn. Baví jak dobrotivý Jude Law, tak náckovský Depp a hlavní postava Divnomloka, vrací se Niffler (!), radost jsem měl z vize světa v hrozbě mudlovský války, pro příště snad ubyde slabých pasáží a najede to na silnější nit. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(74%) Viděno v kině. Když to tak vezmu zpětně, říkám si, jestli jsem první film nenadhodnotil. Ale uklidňuji se, že mě to opravdu hodně bavilo, tak těch 5* zatím nechám. Zatímco toto pokračování mi už jako velká pecka nepřijde, přesto to nemůžu nijak výrazně kritizovat. Zase to má lepší, pozvolnější, ale propracovanější děj. Depp mě zde moc ale nebavil, nevzbuzuje moc respekt. Ostatní postavy včetně hlavních hrdinů mě ale bavily včetně mladého Brumbála. Potěší spoustu odkazů na H.Pottera. Například bradavice, Nicolas Flamel atd. Akce mi zde přijde ještě víc digitálnější než v posledních částí Pottera. Ale jsem s ní celkem spokojen. Finále není tak grandiózní, ale má dost emotivní a dobrou atmosféru. Hudba super. No, co k tomu dodávat ? Víc to pitvat nebudu. Bavilo mě to stále hodně, ale hit z toho určitě nebude. Doufám, že další díl bude uzavřením Grindelwalda, jinak to bude ještě více natahované. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Efektný úvod a ako-tak pôsobivý záver. Medzi tým skoro 2 hodiny scén, počas ktorých ma absolútne nezaujímalo, čo sa deje na plátne a ako to bude pokračovať. Čínsky dráčik a japonská hadica ňuňu, zvyšok matný, bez iskry, bez tempa. Finálne vysvetľovanie rodinných súvislostí ako z paródie na mexickú telenovelu. Škoda, lebo jednotka bola milá a mala šmrnc. ()

Galerie (109)

Zajímavosti (32)

  • Z flashbacku, ve kterém vystupují mladí Mlok Scamander (Joshua Shea) a Leta Lestrange (Thea Lamb), lze poznat, že Leta chodila do Zmijozelu, zatímco Mlok do Mrzimoru. (NiWi)
  • V době uvedení filmu to bylo už přes 30 let, co návrhářka Colleen Atwood vytváří kostýmy pro všemožné filmové postavy ztvárněné Johnnym Deppem (Gellert Grindelwald). (cihlenka)
  • Prof. Minerva McGonagall (Fiona Glascott) v tomto filmu vyučuje, i když se narodila až 8 let po událostech. Narodila se totiž v roce 1935 – jak je napsáno v knize „Harry Potter: Fénixův řád“, v Bradavicích začala pracovat v roce 1956 po dvou letech práce pro ministerstvo, kam nastoupila okamžitě po promocích 1954, a tak se jako studentka dostala poprvé do Bradavic v roce 1947. A ač Brumbál (Jude Law) řekne pouze přímení McGonagall, což by dávalo tušit, že se může jednat o Isabel McGonagall – tedy matku Minervy McGonagall, ale v titulcích se jasně píše Minerva McGonagall. (Maulincio)

Související novinky

Fantastická zvířata nemají fantastické příjmy

Fantastická zvířata nemají fantastické příjmy

18.04.2022

Ještě než do kin šel první díl Fantastických zvířat, autorka J. K. Rowling potvrdila, že se počítá celkem s pěti filmy. Tehdy ale ona ani studio Warner Bros. netušili, jak sestupnou tendenci bude… (více)

Harry Potter se dočká seriálu

Harry Potter se dočká seriálu

25.01.2021

A máme tu další televizní projekt, který byl nejspíš jen otázkou času. Streamovací služba HBO Max totiž ohlásila, že chystá seriál ze světa Harryho Pottera. Má to ovšem jeden malý háček - žádný… (více)

Batman našel svoji Catwoman

Batman našel svoji Catwoman

15.10.2019

Můžete spustit fanfáry, Batman režiséra Matta Reevese totiž oficiálně obsadil Catwoman. Po mnoha spekulacích, kdy se o roli v Hollywoodu ucházela snad polovina atraktivních hereček pod třicet, totiž… (více)

Třetí Fantastická zvířata se odsouvají

Třetí Fantastická zvířata se odsouvají

30.04.2019

Studio Warner Bros. oznámilo nové datum premiéry pro třetí díl fantasy ságy Fantastická zvířata od spisovatelky J. K. Rowlingové. Snímek nakonec dorazí až 12. listopadu 2021, tudíž tři roky pro… (více)

Reklama

Reklama