Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (17)

plakát

Perfect Days - I ženy mají své dny (2011) 

Po delší době mě český film zase jednou příjemně potěšil a rozesmál! Místy nechutně realistický, místy absurdní, občas nějaká dobrá hláška, ale hlavně dvojice Chýlková-Sokol, díky kterým jinak tříhvězdičkovému filmu dávám hvězdy čtyři!

plakát

Jeden den (2011) 

Škoda těch posledních dvaceti minut, ty si mohli tvůrci odpustit! 3,5

plakát

Varieté (2010) 

Těch pět hvezdiček není za film samotný, spíše za hudební čísla a úžasné taneční výkony, hlasy X-tiny, no a samozřejmě za famózní Cher! Ta mě svým hudebním číslem ve druhé polovině filmu odzbrojila!

plakát

Černá labuť (2010) 

OMG! Místy jsem byl trochu v rozpacích,ale ten konec mě dostal! Úžasná gradace a finále! Zní to asi blbě,ale trochu jí závidím...! :-)

plakát

Čarodějův učeň (2010) 

Myslel jsem, že jdu na akční film, ale přišlo mi to jako docela dobrá komedie, u které se dá krásně vypnout a odpočinout si! Přidal bych ještě čtvrtou hvězdičku za odkaz na původní baladu ve formě mopů, záplavy vody a také za vyděšené elektrické zásuvky plyvající vodu, ale čtyři hvězdičky už by byly opravdu moc... :D

plakát

Poslední vládce větru (2010) 

Bohužel musím konstatovat,že takovou sračku jsem už dlouho neviděl! Scénáristu bych za ty dialogy na úrovni Tarzana nejradši pověsil! Je to ukázkový případ toho,jak se z dobrého nápadu dá udělat propadák. Když už jsem si někdy začínal myslet,že se to začíná zlepšovat a že se film přece jen dobere k nějakému silnějšímu momentu, tak ho opět něco srazilo na kolena. A to mají přijít ještě další díly! Jednu hvězdičku za předlohu.

plakát

Nine (2009) 

Chicago to není, ale i přesto mají tyto dva snímky cosi společné. Místy mi to přijde jako naprostý opak Chicaga, tam v myšlenkách hlavní hrdinky pozlatili "všední život", tady udělali pozlátko šedivým... Nine sice postrádá nějakou pořádnou melodii, pokud ovšem nepočítám "Be Italian", která nic moc extra není, zato je ale oslavou bohémství a ženských křivek ve velkém stylu. Hlavní hrdina je tak trochu rozmazlený fracek, kterého by asi mělo být člověku líto, mně ale přišel spíše k smíchu! Nebudu zapírat, že to bylo zklamání, ale poté, co jsem slyšel nejdříve reakce ostatních, tak jsem na to byl připraven. Největším a nejpříjemnějším překvapením byla Marion Cotillard, při jejímž čísle mi v mysli vytanuly vzpomínky na Catherine Zetu-Jones v Chicagu. Myslím, že obě dvě tyto hvězdy jsou stejně zářivé!

plakát

Muž ve stínu (2010) 

Přiznám se, že od Polanského jsem čekal mnohem víc! Pravda, do kina mě dotáhla v prvé řadě slavná jména autora a hlavních představitelů, doufal jsem však, že se dočkám i něčeho jiného, lepšího. Film má své zajímavé momenty i tajuplnou atmosféru, přišel mi však zmatečný – místy zbytečně roztáhlý, místy naopak zbytečně přeplácaný a komplikovaný. Je těžké poznat, na co je a není třeba se soustředit. Celkové poselství filmu a samotný příběh je pak velice těžké rozluštit. Zda-li to byl záměr autora či nikoli?! Jak řekla moje kamarádka, film je určen pro amerického diváka a je dělán stejným způsobem jako politika. Nechci tím říct, že se jedná o špatný film, to nikoli, ale dle mého názoru nepotěší, ani neurazí.