Reklama

Reklama

Čarodějův učeň

  • USA The Sorcerer's Apprentice (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Příběh začíná v roce 1250, kdy Morgana spolu s bývalým Merlinovým učedníkem Maximem získala nejtemnější kouzlo, s kterým může ovládnout svět. Nedlouho poté je Morgana uvězněna do magického vězení. Merlin svěří Balthazarovi úkol najít vyvoleného, který může Morganu a její stoupence jednou provždy zlikvidovat a zachránit lidstvo před armádou mrtvých. Mladý Dave netuší, že je mu souzeno, aby se stal velkým čarodějem. Je tak trochu podivín, má fantazii a geniální talent pro fyziku. Po setkání s kouzelníkem Balthazarem v zapadlém krámku se mu do života začne čím dál víc vkrádat magie. Balthazar mu začne předávat všechno svoje kouzelnické umění, přitom ho ale musí zachraňovat z průšvihů. Podaří se čarodějovi naučit Davea kouzlit? A jak všechno zamotá fakt, že se Dave zamiluje do své spolužačky Becky? (TV Nova)

(více)

Videa (14)

Trailer 3

Recenze (1 049)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Celkem škoda todlencto. Děj filmu je strašně plytký, takže nekonečně se opakující nahánění se a náhodné narážení na sebe dvou kouzelnických xichtů přijde ve finále i otravné, což se snaží být zastřeno místy pěkným vizuálem a musím říct hodně vtipným výkonem Jay Baruchela. Šlak vás z toho netrefí, ale dá se pohledat mnohem lepší zábava. Od Turteltauba jsem čekal lepší sousto. 60% ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Trailer je pecka, ale jméno Walt Disney dává znát, o co půjde. A je to přesně ono. FIlm, který není pro děti a bohužel ani pro dospělé. Bilancuje na laně a já bych ho nejradši kopl aby spadl co nejníž. Přiteplená nuda s těžkým nerdem, ktery svým kozím hlasem ničí moje uši. Ale jasný, je to dneska hit, obsazovat do rolí geeky a kretény od pohedu. Statický Cage je pořád stejný, jako v posledních 20 rolích, jen... má prostě vlasy! __ Sledovat skoro dvě hodiny plazma koule a sem tam nějakej trik je nuda. Nezachraňuje to ani ta sci-fi romantická linie, i kdyžř Teresa Palmer je HOT! ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Úplné prekvapko. Konečne niekto vzal fantasy námet a silou mocou sa z neho nesnažil spraviť len napodobeninu alebo zlepenec ostatných filmových lídrov v tejto kategórii. Hlavná línia príbehu je síce pomerne klasickou, nenáročnou a neinovačnou báchorkou, ale humorná stránka dodala filmu neskutočný náboj a jej potenciál bol naozaj skvelo využitý. Popri vážnosti jednotlivých scén vôbec nepôsobila rušivo a hlavne hercom Cage s Molinou si tento štýl svojich postáv viditeľne užívali. Táto rozprávočka tak myslím poteší nielen teen-divákov. Efekty na výbornú, hudobná zložka miestami stagnovala, ale v tých správnych momentoch spravili svoje hlavne komerčné songy. Pokračovanie by ale asi takýto pozitívny efekt neprinieslo. 80%. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Pamatujete si ještě na Nolanovo zasvěcování do čarodějnického řemesla? Tenkrát nám mistrně odhalil podstatu Dokonalého triku, předvedl nám něco nevídaného a my jsme si z toho sedli na zadek…klidně i po několikátém zhlédnutí (osobně ověřeno). Čarodějův učeň by se ve svém celku dal alegoricky přirovnat ke kouzlu, které je sice dobře provedené, v jeho průběhu je využito množství líbezných kulis (producent Bruckheimer na nich rozhodně nešetří) a samotný kouzelník je natolik zručný, že té iluzi není těžké uvěřit, avšak ono samotné kouzlo je ve své podstatě důvěrně známou a tisíckrát ohranou atrakcí, o které hned od úvodu víte, jaké vztyčné body bude obsahovat a kam se bude vyvíjet. Z hlediska narativních postupů a celkové fabule se tedy jedná o předvídatelnou nudu. Scénáristé odhalili svou tvůrčí bezradnost hned v úvodním prologu, kdy jsou veškeré důležité události, z nichž se bude příběh dále odvíjet, shrnuty v uspěchané montáži za doprovodu literární práci usnadňujícího komentáře nedietetického vypravěče. Po takto odfláknutém úvodu (navíc s nešťastně užitými zpomalovačkami) má očekávání okamžitě klesla na bod mrazu. O to více mě pak překvapil druhý „rozjezd“, který vyústil v audiovizuálně (příběhově) kvalitní řetězec akcí, které jsou sice naprosto předvídatelné, ale díky solidní výpravě, počítačovým efektům a svižnému tempu dokážou diváka povrchně uspokojit. Ale nic víc. Režisér John Turteltaub není víc než pouhý rutinér, který bez problémů zvládá ukočírovat většinu scén, jeho osobní přínos do výsledného díla je však takřka nulový, následkem čehož Čarodějovu učni chybí pro moderní blockbustery ona nedosažitelná „mýtická duše“. Můžeme tak mluvit pouze o solidně zvládnutém řemeslu, které pro otřepanost a jednoduchost literárního základu nezvládá uspokojovat jinak než povrchními atrakcemi. ____ Nad hodnoty nuzného průměru tento film vytahují pak samotní herci, kterým překvapivě vévodí zatracovaný Nicolas Cage, kterému se po výtečném Špatném poldovi génia Wernera Herzoga zase jednou podařio být cool. Zdatně mu sekunduje jako vždy výtečný Alfred Molina, který zvládá záporáky s grácií a Jay Baruchel v titulní roli opět tím správným nerdem. Monica Bellucci moc prostoru nedostala a úloha Teresy Palmer jakožto blonďaté dvojnice Kristen Stewart (nejsem zdaleka jediný, kdo si té podoby všiml) patří mezi ty nejotřepanější, její postava je šablonovitá až hanba, takže se zde ani moc předvést nemohla.Obě romantické linky (Cage-Bellucci/Baruchel/Palmer)jsou povrchní a naplňují všemožná mainstreamová klišé, příběh však nijak výrazně nebrzdily. ____ Čarodějův učeň je rozhodně lepší než otravný Percy Jackson a je prakticky na stejné úrovni jako předchozí Bruckheimerův počin – Princ z Persie – tedy lehce nadprůměrná strohá zábava na jedno použití. Škoda že kdysi neomylný producentský velikán značně polevil na svých ambicích. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Už ten název je lákavý,obsazení je lákavé,celý děj je lákavý.Rozhodně je to zážitek,při kterém jsem se ani nekoukala na čas a neříkala si,kdy už to skončí.Film uběhl tak rychle,že jsem ani nestačila mrknout.Ale..je už od začátku jasné,jak tohle všechno skočí.Snad žádné překvápko se nekonalo,na konci se odehrál závěrečný boj,a skončilo to.Jak jinak,než šťastně.Zkrátka nic nepředvídatelného,takže menší mínus.Každopádně tam byly úžasné efekty,akce a ani dobrý humor nechyběl.Celkově mě film příjemně potěšil:)Ale na ty čtyři hvězdičky to pořád není.. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (30)

  • Filozofia, vynálezy a duch kontroverzného a brilantného vynálezcu Nikola Teslu sú prítomné v celom filme. Úžasnou zhodou okolností padol posledný deň filmovania presne na 153. výročie jeho narodenín. Film sa taktiež nakrúcal v katedrále Svätého Johna na manhattanskej 10. ulici, kde mal Tesla štátny pohreb za účasti viac ako 2 000 ľudí. (Greenpeacak)
  • Vlky, ktoré vyčaroval Horvath (Alfred Molina), aby naháňali Davea (Jay Baruchel), boli skutočné. Volali sa Bandit, Sierra, Samson, Takoda a žili na farme v New Jersey. (Greenpeacak)
  • Chrlič v tvare orla na budove Chrysleru ožije v dvoch verziách: prvá, ktorú vytvoril držiteľ Oscara John Frazier, je v životnej veľkosti a je schopná pohybu, ktorý je kontrolovaný počítačom. Druhá verzia je čisto digitálna a vytvorili ju odborník na špeciálne efekty John Nelson a štúdio Asylum Visual Effects. (Greenpeacak)

Související novinky

Hledá se Deppův pistolnický parťák

Hledá se Deppův pistolnický parťák

29.04.2011

Adaptaci nadpřirozeného westernu The Lone Ranger (kdysi dávno rozhlasový seriál, později komiks, pak televize) chtěl Jerry Bruckheimer původně uvést už letos v květnu. Studio Disney si ale duplo a… (více)

Andy Serkis opět opičákem

Andy Serkis opět opičákem

02.07.2010

...a spousta dalších pokračování. Co takhle Top Gun 2? Jerry Bruckheimer nemá dobrý rok – Princ z Persie neuspěl a Čarodějův učeň zřejmě dopadne ještě hůř. Účetnictví mu zachrání čtvrtí Piráti, ale… (více)

Cage potřetí na lovu pokladů

Cage potřetí na lovu pokladů

23.05.2010

Pokračování úspěšné série, která mixuje lekce z americké historie s honem za poklady a Cageovými psími pohledy, měl Jerry Bruckheimer v plánu už dlouho. Režisér Jon Turteltaub a jeho hlavní hvězda si… (více)

Fantasy na všechny způsoby

Fantasy na všechny způsoby

05.03.2009

Od dětské přes teenagerskou až po tu naditou sexem a násilím, tedy nejlákavější ;-). Chris Columbus se podobně jako filmového Harryho Pottera pokusí nastartovat i sérii o Percy Jacksonovi podle… (více)

Reklama

Reklama