Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (508)

plakát

Hlas moře (2004) 

Velmi dobrý film s vynikajícím Bardemem. Je možná sentimentální, ale na druhou stranu se nesnaží lobovat za právo na eutanazii, ale spíše ukazuje samotného básníka jako takového. Taky dobrá režie, ale scénář se mi zdá poněkud slabší a některé postavy působí pro příběh trošku zbytečně.

plakát

Pátek čtrnáctého (2003) (TV film) 

U cizího filmu bych dal 3/5, ale na českou produkci je to nadprůměr. Solidní výkon Jana Dolanského

plakát

Rozhovor (1974) 

Velmi silný film s vynikajícím Hackmanem (Nechápu proč nedostal nominaci na oskara). Celým filmem se táhne line téma osamělosti a odcizenosti hlavního hrdiny. V 4/5 je to zastíněno zvratem, ale v závěru, (pozor spoiler) kdy se hrdina stane paranoidním a doslova se zblázní, se tento motiv opět vrací. Jedna věc se mi ale nelíbila a to sice ta scéna, kdy se mu zdá, že ze záchodu se vyplavuje krev. Na první zhlédnutí to sice působí dobře a až sugestivně, ale na to druhé už to tak skvěle nevypadá. Ta scéna moc nedává smysl a také by mě zajímalo, co v tom pokoji přesně Caul našel, protože jsem si nebyl příliš jistý, co je skutečnost a co jeho blud. Právě z těchto důvodů snižuji hodnocení z plných ***** na stupeň menší, ale pořád je to dobrý a místy až strašidelný film, mimochodem s jednou z prvních rolí Harrisona Forda

plakát

Vyšší princip (1960) 

Překvapivě silný zážitek, František Smolík exceluje, ostatní nejsou špatní, ale jeho osobnost je zastiňuje.

plakát

Cesta do Ameriky (1988) 

pohodová komedie. Zvlášť j.e. "darth vader" Jones byl k sežrání. Ještě z časů, kdy Eddie Murphy hrál v komediích o lidských vztazích a ne o lidských exkrementech.

plakát

Pád Třetí říše (2004) 

Velmi působivé a depresivní. Hlavně na scénu vraždění Goebbelsových dětí asi do smrti nezapomenu. Bruno Ganz je skvělý, místy se mi ale přece jen zdá, že trochu přehrává. Naopak Ulrich Matthes v roli Goebbelse je dokonalý a přesvědčil mě další svou rolí, že patří k těm nejlepším, co Němci můžou nabídnout. Linie s malých chlapcem mi připadá dost klišovitá a moc zjevně hrající na city, ale narozdíl od některých se mi film opravdu líbil, takže dávám silné nicméně přecejen "jen" čtyři hvězdičky. Jen mi to připomíná otázku, kterou mi položil jeden kamarád: "Co kdyby Němci tu válku vyhráli?" Moje odpověď na to zněla: "To bychom tady nebyli". Chci tím říct, že i přes nevýslovné hrůzy, ke kterým došlo, to mohlo dopadnout ještě mnohem hůř a já jsem rád, že historie byla taková, že mohlo dojít i k tomu, že Němci sami natočí tuhle rekonstrukci..

plakát

Utopenec na útěku (1998) 

Je to spíš na tři a půl, ale přikláním se k vyššímu hodnocení, protože mi ten film docela zlepšil náladu :-). Na Bláznivou střelu to ovšem nemá, byť to není daleko.

plakát

Vražedná pole (1984) 

Skvělý film, jen pro Vaše pobavení mi ho ale pokazilo moje video tím, že se vyplo pět minut před koncem a já tak nevím, jak to dopadlo. :-)

plakát

Ajťáci (2006) (seriál) 

Můj páteční večerníček :-). Některé postavičky, obzvlášť Moss a Richmond, byly k popukání. Skvěle jsem se bavil, jen mám pocit, že druhá řada byla přece jen trochu slabší a Douglas byl místy až příliš trapný. Drobný spoiler: Smrt jedné z důležitých vedlejších postav mi přišla sice vtipná, nicméně dost zbytečná. Nevím, nerad si dělám legraci z toho, když (opět spoiler) někdo spáchá sebevraždu..

plakát

Tmavomodrý svět (2001) 

je v tom dost patosu, žádné velké herecké výkony, příběh je odhadnutelný ale na český film je to pořád dost silný nadprůměr