Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (91)

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Příběh Alenky mě vždycky nechával chladným, moc se v něm neorientuji a neznám ho, ale tenhle film se mi líbil, a jak! Helena B. Carter jako krvavá baba utínající hlavy žab a jiných potvor byla dokonalá, a korunu tomu dodala "zfetlá" Anna Hathaway. Obě tyto postavy se ani nemusely moc snažit, aby zastínily samotnou Alenku, která však svým herectvím (v některých výjimečných pasážích prazvláštně sympaticky trapným) obdivuhodně dobře zapadá do digi světa á la Burton. Nejlepší je dle mě závěrečná bitva, u té jsem se místy opravdu bavil. Jedinou větší výtku bych měl k Johnnymu Deppovi, jehož tradičně švihlý, ba ještě znásobený, výkon mi opravdu nesedí. Utnout hlavy!

plakát

Avatar (2009) 

Propracovaný svět a efekty vás posadí na zadek, to bez pochyb. Ale přetažená stopáž a samotný příběh vám ten zadek spolehlivě umrtví. Vizuální požitek z filmu jsem měl opravdu silný, to bez diskuse, ale to nestačí! Podprahově vnucovaná ekologická zápletka, která spočívá v tom, že lidi jsou zlí a hamižní, a nakonec je vyženou vysoké modré kočky, mi prostě nestačí. Hezky vymyšlené detaily a rituály kazí příběh Pocahontas, který navíc není domyšlený - lidi by se pro unobtanium (či jak) už nevrátili? Nebo bude Avatar 2? Až to uvidím podruhé, za pár let, sednu si rovnou, pro jistotu, do nejměkčího křesla co mám doma.

plakát

Až tam nezbyl žádný (2015) (seriál) 

Výborná britská podívaná, kterou BBC nadělilo Agátě ke 125. výročí narození. A chtěl bych všechny jejich sluneční brýle!

plakát

Beduín (2011) 

Ruské sociální drama. Ne, nelákalo mě to, ale shlédl jsem to: a nelituji, ale ani nejásám. Příběh ženy v těžké životní situaci, jak jinak ženy shánějící peníze, a to skoro všemi prostředky. Konec je svým způsobem zvláštní, ale kdyby to nedopadlo tak, jak to dopadlo, bylo by to o dvě hvězdy míň. Výraznou výtku mám k závěrečné, podle mě dost zbytečné pasáži s obřízkou, je mimo, a řekněme dost násilná. Jinak za zdokumentování východoevropských praktik dík!

plakát

Den nezávislosti: Nový útok (2016) 

Kdyby mi bylo zase šest, asi by to šlo. Ale že jsem o 20 let starší, bylo to smíš směšný. Všechen ten patos, rychlost, nelogičnosti. Žádnej fit prezident, jen větší lodě a potvory :(

plakát

Divoká stvoření jižních krajin (2012) 

Snesu se ze zdejšího nebe trochu níž. Krásná hudba, skvělá malá herečka Quvenzhane Wallis, ale to je tak asi všechno. Nedojalo mě to, bylo to protivné, příliš hlasité a chudák Hushpuppy, chudák holka. 2** - 3***, bohužel.

plakát

Donnie Darko (2001) 

Asi jsem viděl úplně něco jiného než většina hodnotících. Možná jsem natvrdlý, ale vůbec jsem to nepochopil. Nevím o čem to bylo, ale bylo to bláznivý, divný. A jsem si jist, že napodruhé už to neuvidím.

plakát

Druhá občanská válka (1997) (TV film) 

Satirické, vtipné, chvílemi dramatické a hlavně překvapivě dost aktuální.

plakát

Enid (2009) (TV film) 

To byla ale děsná mrcha! A Heleně B. Carter jsem to fakt věřil.