Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (91)

plakát

Vlastníci (2019) 

Žadná komedie, ale kvalitní horor o Češích.

plakát

Klér (2018) 

Klér není film o víře, ale o mafii, korupci, hříchu. Wojciech Smarzowski neodpouští nic a nehledá kladné hrdiny. Není ale zlý, protože všechny věci, které popisuje, jsou více než uvěřitelné. Škoda, že film nejspíš nebude k vidění v Česku, i kvůli těm “českým stopám”, které obsahuje.

plakát

Volyň (2016) 

Velmi naturalistický film o zlu nacionalismu. Z jakékoli strany.

plakát

Gravitace (2013) 

Filmařsky, technicky i vizuálně úchvatné. Příběhově á la bum-hop-bum-hop-bum-bum-hop-žbluňk, ale snesitelné.

plakát

Hledá se prezident (2013) 

Měl jsem sto chutí propadnout se do Západního Německa. Občas jsem se zasmál, ale spíš jsem se styděl, že to u nás vypadá jak někde v Albánii (Albánci nechť to neberou osobně). U dokumentů takovéhoto typu se těžko něco vymýšlí, záleží na aktérech, co předvedou. A že někteří se teda předvedli.

plakát

Viceprezident(ka) (2012) (seriál) 

Americký pokus o Jistě, pane ministře (premiére). No. Ne že by to bylo špatné, ale "předloze" se to nepřibližuje. Ale není to nezábavné.

plakát

Ruiny (2008) 

Kultovní botanický horor s prvky Nemocnice na kraji města.

plakát

Tetovaný (1968) 

Scéna v restauraci je dokonalá! Dokonalá! "Jděte s těma kecama už doprdele!" :-D

plakát

Nejmilejší nepřítel (2012) 

Ve změti "válečných" filmů vyniká nápadem a zajímavým zpracováním. Nechybí napětí, děj je svižný, možná je tam místy trochu moc pobíhání po lodi. A v rekci na další komentáře: jako alibismus to nechápu, to spíše jako chybějící upozornění na to, že ne všichni Němci toužili po válce, a že ne všichni Angličani chtěli stáli na straně Anglie, prostě bourání filmařského (a jiného) streotypu, byť z něj film nevybočuje zase tak úplně, prostě decentně. 47. MFF KV, světová premiéra.