Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (81)

plakát

Příchozí (2016) 

Ta myšlenka filmu je skvělá. Jen je škoda jejího uchopení. Vše se táhne jako sopel, chybělo mi tam vykreslení napění kodování mimozenského jazyka, vzpomínky jedné z hlavních postav. Do kontrastu se tam vyskytuje americká armáda. Přišlo mi to celé takové nesourodé a mému přemýšlení neucelené... Jaká škoda uchopit takhle špatně myšlenku.

plakát

Švýcarák (2016) 

Neskutečné, bizarní, lehce sprosté, naturální, ale přesto o lásce a citech. Možná že by všechny naše city takové měly být. Prdět tak jak to to citíme, vyjdařovat lásku k lidem věcem tak jak to cítíme. No možná to druhé bychom měli vyjadovat více. Hravý snímek ve svých barvách nápadech a děcké hravosti, která dospělým lidem,mnohdy chybí nebo ji mnohdy skrýváme jako naše pšoukání. Tento film ukáže oboje. A snad jako bonus vám ukáže i hnijícího a prdícího Harryho Pottera.

plakát

Červená želva (2016) 

Poetický, pomalý film u kterého nepadne ani jedno slovo je zajímavou audiovizuální i animovanou sondou do života. Všechny důležité zlomy života jsou zde zobrazeny jen pomocí hudby a atmosféry, snad proto abychom se jako diváci v klidu vychutnali váhu a důležitost zlomu, které se nám samotným staly anebo stanou. Sebepoznání, láska, rodičovství a generační rozdíly. Čistý symbolismus o kterého vnímavý,melancholicky či citlivý člověk bude sedět jako přikovaný.

plakát

Who am I - žádný systém není bezpečný (2014) 

Asi poprvé jsem viděl film na hackerské téma, který mě neustále držel v napětí po celou dobu trvání! Úžasné a ještě německé - jako by tomu ona právě němčina dávala tvrdost a důležitost celé myšlenky filmu - No System Is Safe. Naprosto silný příběh, který Vás doslova přilepí k jedničkám a nulám počítačového světa. Ale tenhle film je jasná jednička! PS: počkejte si na konec :-)

plakát

Velký Gatsby (2013) 

Opět se potvrdilo, že co remake to přešlap. Po prvních 50 minutách nepřehledných záběrů, špatně zvolené hudby sice přišla světlejší chvilka 20ti minutového děje, ale potom opět hodina ničeho.

plakát

Hodiny (2002) 

Ta hudba, ta hudba!

plakát

Kabinet doktora Caligariho (1920) 

U takového typu filmu mám vždy problém s hodnocením. Mám hodnotit nadčasovost nebo sdělit svuj pocit v poměru k současnému počítačem upravovanému filmovému dění? Každopádně tento film musí zaujmout svým zpracováním. Celý snímek je točený v kreslených interieréch, které jsou z dnešního pohledu zajímavé. Problémem celého děje je, že v dnešní rychlé době, by se všechno stalo během 5 minut a vyřešeno během jedné minuty. V tomto filmovém kousku si můžete všímat chyb, kterých se režisér dopustil, vnímat hudbu, která je doplněna později(1996) a vnimat tehdejší pohled na krásu. Je to taková lehčí učebnice psychologie postav.

plakát

Melancholie (2011) 

Příliš natahovaný filmový kousek, který je podle mě, zde na čsfd přeceněn. Přeci jenom se staré dobré téma konce světa podané s rozborem psychologických vlastností obsazených charakterů nepřináší nic nového. Marně jsem se snažil dodívat dokonce a stejně jsem vzdechl s přibližující se planetou: To je vše?

plakát

Království květin (1993) (TV film) 

Kde je ta doba, kdy jsem viděl tuhle pohádku? ! A kde je ta doba kdy Lucie... no Choroš pomož, dřevo oblož.

plakát

Andělé nejsou andělé (1994) 

Dost silný dokument plný rozhovorů s mladýma klukama, kteří se rozhodli na začátku devadesátých let prodávat tělo. Mnohdy jde vidět v jejich tvářích nerozvážnost, nevyzrálost, ale přitom určitá sebejistota dělat tuhle práci. Myslím si, že je to výpovědi české vlastnosti: Pro peníze udělám cokoli.Doporučuji všem, které zaujal film Madragora. Sílu rozhovoru podtrhuje hudba z Mozartova reqiuem.