Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Dokumentární
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (1 078)

plakát

Trump: An American Dream (2017) (seriál) 

Tohle si žádá záveřečný díl. Doufám,že se k tomu vrátí a ten kolotoč v prezidentském křesle nám dotoči. Začátek dokumentu je o něco silnější než závěr, kde už to nebylo tolik "wow" momentů a nebylo to příliš detajlní. Mimochodem by mě zajímalo, jestli Trum prišel na film Občas Kane sám, anebo mu ho někdo poradil :). Pochopitelně se k němu řádně přirovnal. Závěrem to byl velmi dobrý dokument z pohledu médií.

plakát

Království lesku (2021) (pořad) 

Netflix nabídl a já jsem se nechala nalákat. Ve zkratce - spojí jednoho chudého asiata s těmi bohatými a výsledek je takový, že úroveň z nich nemá nikdo. Je to tuctový podprůměr. Nemá to, co nabídnou ani jako bulvární drama.

plakát

Zlo s lidskou tváří (2019) 

To je jako když si u řeznika koupím nejlepší maso a doma ho při přípravě neochutím. Tak takové zklamání z toho zmařeného potenciálu jsem cítila. Připodobnit Bundyho k lamači dívčích srdcí a ukončit film s dojmem, že to byl fakt "sympoš, co měl jen smůlu" je dost neúcta ke všem těm zabitým dívkám. Pokud chtěl autor vyvolat v divákovi dojem pochbyností, jestli to Bundy vůbec spáchal, tak to by bylo hodně odvážné a určitě by to šlo udělat líp. Pokud to byl jen nechtěný efekt, tak to o filmu vypovídá vše. Začátek té jejich lásky byl takový crigne. Kdo ty dialovy psal :D, kdo nechal ty herce tvářit se u toho jako měsíček na hnoji. Co ale musím pochválit je celková sekvence scénáře a reálné záběry. Těch bych klidně uvítala víc. Pak zase přišel cringe, kde si Ted užíval nucené idilické chvilky s rodinkou a mezitím šly zprávy o zabitých dívkách. Jim bylo celkově věnováno málo prostoru. I kdyby tam byl jen prostřih na temnou postavu, aby to taky vyvolalo pocit strachu. Tohle není love story. Jako nápad dobrý, ale to provedení mě nutilo se kroutit v křesle, jak to nesedělo.

plakát

Psí láska (2020) 

Samotná dokumentární hodnota je slabší. Má-li to primárně mapovat závod, tak bych se na něj víc zaměrila. Ten začátek vás tam vhodí a moc se s vámi nemaže, nic vam nepředstaví. Což nemusí být špatně, jen to pro mě nefungovalo a já to jako divák nemám, jak shrnout. Líbila se mi ta část, kdy šla Jana trénovat do Švédska, jak tam pracovala se svými psy. Pak cut, nový závod, který obsahoval 2 závěry a hned konec. Působilo to uspěchaně. za mě 6/10.

plakát

Železná lady (2011) 

Takže odkaz a to, co si mám o Margaret odnést, je fakt, že to byla stará a pomatená žena? Ehm, v tom případě bravo. Zajímavý scénář. Nemyslím, že ona by byla na tento film pyšná. Ani já nejsem.

plakát

Vychováni vlky (2020) (seriál) 

Začátek je zbytečně pomalý. Přemáhala jsem se to nevypnout, ale pak se to zlomilo a mě se to vážně líbilo. Nevadilo mi, že jsou tam klišé témata. To finále nějakým způsobem fungovalo.

plakát

Vortex (2017) (pořad) 

Kluci nemají konokurenci. Tam, kde jiní teprve dělají selfie, kluci už mají sepsaná a vydaná 2 videa.

plakát

Stopařův průvodce po Galaxii (2005) 

Pouštím si to, když je mi nejvíc smutno, nebo jsem nemocná. Léčí to. Vážně. Do not panic. PS: ano, kniha je lepší.

plakát

Final Space (2018) (seriál) 

Dojemný zážitek. Nechybí mu humor ani emoce. Viděla jsem to 2x po sobě:)

plakát

Mandalorian (2019) (seriál) 

Konečně něco, co připomíná ducha Star Wars. Líbí se mi ten minimalismus, co se scén a rozpočtu týče. Má skvělého ducha, příběh i dialogy, což se nové SW trilogii říct nedá. Udržte si to prosím tak.