Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (377)

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Zhmotněná fantazie. Když už zfilmovat legendární knížky, tak takhle. Neuvěřitelný vizuál si podává ruku s neuvěřitelným zvukem na základě nadčasově napsané knihy. Pokud by šla dějově trošku zpomalit poslední třetina filmu, šel tam přidat Thufir Hawat a víc scén vysvětlující motivy a plány Bene Gesseritu, Harkonnenů i Pádišáha imperátora, šel bych do toho hned i kdyby to mělo být o další hodinu delší. Možná škoda, že to nebylo od začátku pojaté jako trilogie, nemuselo by se tolik škrtat oproti knize. Imax Praha.

plakát

Jedeme na teambuilding (2023) 

Asi třikrát jsem se pousmál- a to je málo. Začátek ještě nějak ujde, pak už je to jen horší a horší... Jeden bod za Teplice a partu z Brna. Netflix.

plakát

Medvěd - Medvěd (2023) (epizoda) 

Neuvěřitelné. Úplně mě to dostalo. Na každé vteřině záleží...

plakát

Medvěd - Ryby (2023) (epizoda) 

Omg. Neuvěřitelný díl. To napětí směřující k neodvratnému konci je doslova hmatatelné...

plakát

Medvěd - Vidličky (2023) (epizoda) 

Nic než čistá krása. Tyhle díly se zaostřeným pohledem do hloubky jednotlivých postav jsou poklad.

plakát

Super Mario Bros. ve filmu (2023) 

Průměr no. Děti si to užily, já čekal možná ještě trochu víc narážek a vtipů mířící i na dospělé... Fajn soundtrack :).

plakát

The Mandalorian - Kapitola 24: Návrat (2023) (epizoda) 

Na plné hodnocení to není. Na i obvyklé SW poměry to má až moc nelogičností a zejména Moff se chová fakt neuvěřitelně hloupě (ví kde se Mando pohybuje a nechá si zničit klony, v souboji s ním nepoužije meč ač o chvíli později už ano...) což je v přímém rozporu s tím, jak byl vykreslován v minulých dílech. Feeling Star Wars tu je hodně silný a bavilo mě to, stejně bych ale býval rád viděl víc... Krásná poslední scéna btw..

plakát

Avatar: The Way of Water (2022) 

Překvapení se bohužel nekonalo a dvojka není lepší než jednička. Forma opět vítězí nad obsahem, ale překvapivě mi ani nevadilo že to tentokráte trvá přes tři hodiny. Po první hodině kochání se vizuálem člověk bohužel začne hlouběji vnímat děj s několika wtf chvilkami, a začne mu chybět i nějaký důkladnější a detailnější vhled do motivace postav které se chovají nelogicky a jejichž pohnutky se film sice snaží nějak nastínit, bohužel se mu to ale moc nedaří. Všechny dějové chvilky táhnou dopředu děti, "staré" dějové linky a hlavní hybatelé dění mizí bez vysvětlení (koukám na tebe Unobtainium) a nahrazují je nové. U některých scén (ruka) jsem si říkal že jsou u v podstatě ekologického a rodinného filmu úplně mimo.  Navíc to vlastně opět nemá žádný konec a všechny tedy směřuje nevyhnutelně k dalšímu dílu. Za shlédnutí v kině to určitě stojí, víckrát to ale určitě vidět nepotřebuju. Čtyři hvězdy v hodnocení se tentokráte blíží spíš těm třem dole než pěti nahoře. Cinestar Jihlava.