Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Pohádka

Recenze (331)

plakát

Stát jsem já (2011) 

Velice zajímavý a dobře udělaný film. Autor na něm prý strávil sedm let studiem "micronations", udělal si kolem toho cestu okolo světa a tak se do filmu dostaly místo jako Sealand, Knížectví Hutt River, kodaňská Christiania a další, ještě bizarnější místa. Snímek je opravdu povedený po vizuální stránce, ale zároveń drží i příběhem, nenudí a má některé neočekávané momenty. Super věc :)

plakát

Usínání (2008) 

Byl jsem velmi příjemně překvapen - jak hereckými výkony, tak povedeným scénářem... Film plný "divných lidí" míři kupodivu do docela optimistického finále (kde i smrt může být svým způsobem happyend). Super atmosféra, můžu doporučit.

plakát

Norské dřevo (2010) 

Je zajímavé, jak nesourodé komentáře se tu sešly - od jednoznačného odsouzení až po velké pochvaly. Já se řadím spíš mezi ty pochvalné, ale s určitými výhradami. Norské dřevo byla první Murakamiho knížka, kterou jsem četl (a to v období pro mě emočně pohnutém, když mi bylo 21), takže to ve mě zanechalo velký dojem. Film je velmi věrnou adaptací, takže jsem často tušil, co se v zápětí stane... Herecké výkony představitelek hlavních ženských rolí mi přišly super, Matsuyama jako Tóru už mě tolik nepřesvědčil (občas trochu moc patosu). Zároveň si myslím, že kdo nečetl knihu, může se v příběhu ztrácet nebo některé věci neocení. Velké plus za kameru, hudbu i výpravu. Ale jak řekla moje přítelkyně: připadala jsem si na ten film trochu stará. Je pravda, že nám už není 20 a tak si držíme odstup... :)

plakát

Velká láska (1969) 

Hodně dobrých gagů / nápadů - hodně slabý celkový děj... občas to bylo krapet zdlouhavé.

plakát

Všemocný (2011) 

Slabší 4 hvězdičky - líbilo se mi to, bavil jsem se a kamera byla super. Ale je tam cítit trochu promarněný potenciál: konec (po 12 měsících) je jakoby narychlo dodělávaný a během celého filmu jsem trochu čekal nějakou výraznější pointu (= větší spiknutí). No a pár věcí (nebudu spoilovat, ale v komentářích se to už objevilo) prostě nemá tak úplně dopilovanou logiku :) celkově ale rozhodně fajn film, stojí za to zajít a zkouknout...

plakát

Mgr. Radovan Kaluža (2011) (studentský film) 

Myslím, že Cival to docela vystihl - "mimoděčná mnohovrstevnatost" je dost přesné. Je to vlastně smutný příběh - ale hrozně vtipný. Na ročníkový film fakt hodně povedené (i když nějaké ty drobnosti by se vytknout daly).

plakát

Strážci - Watchmen (2009) 

za vizuální dojem - jinak bych dal hvězdičky asi jen dvě. dlouhé, neurčité, rozpláclé a mně osobně to prostě nic neříká.

plakát

Peklo s princeznou (2009) 

Tak jsem si o Vánocích dopřál pohádku a musím říct, že to vůbec nebylo špatné - slabší čtyři hvězdičky - mělo to nápad, slušné herecké výkony, nějaký ten vtip... Nic, z čeho by člověk byl úplně odvařený, ale vůbec ne špatné.

plakát

Sherlock (2010) (seriál) 

Po prvním dílu vím jediné: musím se co nejdřív podívat na ty další dva! Awesome! -- po druhém dílu jsem si musel týž den pustit třetí - a jsou prostě geniální oba dva! jeden z nejlepších seriálů, co jsem měl tu čest vidět.