Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Dokumentární
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Animovaný

Recenze (35)

plakát

Bez proudu (2012) 

Film v podstatě jen ukazuje fakt, že v Cornakry mají problém s elektrickým proudem a kvůli tomu se hodně studentů po nocích chodí učit na letiště, kde je osvětlení. Nejde však příliš do hloubky v hledání důvodů a souvislostí tohoto problému a ani neukazuje možné řešení.

plakát

Antikrist (2009) odpad!

Óda na násilí, depresi, strach, zoufalství, beznaděj a zlo.

plakát

Nevítaní (2009) 

Je jen trochu škoda, že se tento pozoruhodný dokument nedostal do povědomí veřejnosti a vidělo jej relativně velmi málo lidí (tady na csfd nemá ani 200 hodnocení). Přitom uměleckou úrovní by patří mezi nejzajímavější současné české dokumenty, podobně jako filmy od Třeštíkové, Klusáka a Remundy nebo Kouteckého.

plakát

Mansfeld - z vyššího hlediska (2006) 

Syrové drama odehrávající se v Maďarsku v roce 1958. Skupinka mladých aktivistů chce znovu rozproudit revoluční hnutí, které bylo o dva roky dříve utlumeno sovětskou armádou. Vedoucí skupinky, Mansfeld, je obžalován z více různých protistátních aktivit a spolu se svými přáteli je uvězněn a následně souzen...

plakát

Strom přání (1976) 

Narozdíl od zbylých dvou částí trilogie o boji Dobra a Zla, Prosby a Pokání, mě tenhle film příliš nezaujal. Dílem také proto, že Levné Knihy na DVD použily verzi s ruským dubingem (vše od jednoho herce).

plakát

Domov aneb Kam směřuje naše cesta (2009) 

Tento film lze těžko ohodnotit. Celý se skládá ze tří složek. Krásný dymanický obraz, hudba, někdy vhodná, někdy trochu kýčovitá, a komentář jasně vytvořený z důvodů ekologické agitace. Zdá se mi, že tyto složky by místy fungovaly mnohem lépe, kdyby byly odděleny. Ale, kdo by poslouchal, případně četl, samotný ekokomentář? A kdo by se vydržel dívat se na obrázky z celého světa, leč velmi krásné, celé dvě hodiny, aniž by poslouchal nějaký komentář? V některých momentech jsem přemýšlel, jestli se už nejedná o kýč. Čtyři hvězdičky dávám za skvělou práci kameramana, díky němuž jsem mohl podniknout krásnou virtuální cestu kolem světa. Pět nedávám jen proto, že v kombinaci se zvolenou hudbou a komentářem film čas od času opravdu pohyboval na hranici kýče. A to ještě radši opomíjím úplný konec filmu, který se snaží být velmi emotivní, o kterém, po pravdě řečeno, nevím co si mám myslet.