Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (213)

plakát

Nepřítel (2013) 

Hodně podivný a také originální film. Jestli jej někdy úplně pochopím nevím. Pro ostatní jen prozradím hledej pavouka.

plakát

Velikonoční regata 2015 (2015) 

Ačkoliv tomuto žánru neholduji, tak bych to shrnul - moře, regaty, partička lidiček, vítr, Chorvatsko. MFOF 2015 Opava.

plakát

Na křídlech divokých koní (2015) 

Silný příběh o návratu koní zpět do jejich domovské země Mongolska. "Umělý" odchov v českých končinách, trable při transportu. Nádherné scenérie Mongolských kopců a pastvin. MFOF 2015 Opava.

plakát

Panaroma (2015) 

Velmi povedený lezecký film. Tatík horolezce mě místy rozesmál svými dialogy, jak je jeho syn skvělý a jak už jsou skoro na hoře, když sotva začali. Převisy stali za to, i finální rozhled. MFOF 2015 Opava.

plakát

Good Kill (2014) 

Komorní drama, že hrát jako videohru a přitom při zmáčknutí spouště někdo kilometry daleko umře, se musí dřív nebo později projevit na psychice. Zvlášť, když rozkaz zněl jasně "Muž z koženou brašnou nesmí projet", i kdyby co by. Není to ten klasický akční film ve stylu Černý Jestřáb sestřelen, spíš úplný opak. Zde to vře uvnitř člověka. Vyplouvají otázky na povrch jako: Co to vedeme za válku ? Jsme horší než teroristi a není to začarovaný kruh "Já zabiju 5, on zabije 10 lidí".

plakát

Roger Waters: The Wall (2014) 

Koncert vizuálně a hudebně fascinující. Vsuvky v koncertě, kdy Roger Waters putuje po bojištích první a druhé světové vojny a hledá hroby svého otce a dědy celkem vhodně zapadají do koncepce celého filmu. Závěrečný rozhovor Watersa a Nicka Masona byl pro mě tak trochu zbytečným natahováním filmu.

plakát

Cid (1961) 

Historický a romantický film v jednom. Občas jsou dialogy mezi El Cid a Sophii Lorenovou k pousmání. Celkově je však film hodně akční a dějově zajímavý. Musí se vyzdvihnout výprava filmu, tolik komparzu a kulis se už nevidí. Škoda, že 70mm byl do červena. Shlédnuto v rámci festivalu 70mm v Krnově 2015.

plakát

Horace (2013) 

Shlédnuto v rámci festivalu Expediční kamera v Krnově 2015.

plakát

Fyrst (2014) 

Shlédnuto v rámci festivalu Expediční kamera v Krnově 2015.