Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Akční
  • Horor

Recenze (37)

plakát

Pustina - Epizoda 1 (2016) (epizoda) 

První díl jede uz po první polovině na víc jak 80%, vynikající znělka, vynikající hudba, atmosféra odpovídající pustině do slova a do písmene. Špína, deprese, sklíčenost, úzkost, napětí, atmosféra severní "pusté" Evropy, chci okamžitě vidět další díl.

plakát

Líbánky (2013) 

"Za slabost, za studené dlaně, za usínání s dokořán otevřenýma očima, za ledový pot." Hřebejkův rukopis znatelný na míle daleko. Nenechte se zmást sladce zavádějícím názvem "Líbánky" a připravte se na hořkosladkou chuť inspirovanou dánskou, švédskou, zkrátka severoevropskou kimenatografií a severoevropkými dramaty. Film odehrávající se u jezera v houšťi lesů, se špetkou melancholie, nevinných lží a vynikajícím scénářem a kamerou je dalším podhodnoceným dílem z české tvorby. Vynikající herecké výkony, kde nesmí chybět ani zrzka Geislerová a pro úplnost a atmosféru studených krajin i vousatý Stanislav Majer. "Dívám se na tvoji tvář, na jedinou svou kotvu k tomuhle světu. Strach je semnou pořád. Nenávidím ho a nenávidím sebe. 80%

plakát

Praha vs. prachy (2015) (pořad) 

Jeden z mála pořadů, který MAJÍ SMYSL.

plakát

Kobry a užovky (2015) 

Za mě ? Strop české kinematografie, po dlouhé době .. konečně někdo kdo prolomil ledy a vystoupal výš, než je u nás obvyklé. Mluví se tady o nejlepším filmu za několik posledních let, Kobry a Užovky míří k vítězství, minimálně za tento rok.

plakát

Justin Timberlake - What Goes Around... Comes Around (2006) (hudební videoklip) 

Nejoblíbenější song,  lyrics a nejoblíbenější video které  kdy vzniklo. Je to dokonalá souhra, na kterou se nedá přestat dívat. Scarlett je božská. See? .. You should've listened to me, baby. Yeah, yeah, .. Because ..

plakát

Artifact (2012) 

Thirty Seconds to Mars jsem vždy obdivoval, krom toho že je to pro mne jedna z nejlepších kapel vůbec, jsou .. prostě něčím víc, než ostatní kapely, v každé skladbě je neuvěřitelně silný odraz emocí a takového záhadného emočního vypětí, které mě i po těch letech pořád baví a něčím neustále znova přitahuje.  Krátký dokument Artifact odrážející  velmi zajímavý pohled  na příběh desky This is War, se nakonec vydal uplně jiným směrem, než byl jeho záměr. Zajímavý je i fakt, že 30STM nedostali zaplaceno za žádné z doposud vydaných alb - přesně to ale vystihuje kapelu Jared Leta - jednoho z mála umělců, který nedělá hudbu pro peníze a plno myšlenek nejenom z tohoto dokumentu stojí k zamyšlení. Skrytý příběh Artifact je přesným odrazem toho, jak to ve skutečnosti v hudebním průmyslu chodí, pouhé vydělávání "velkých" peněz pro lidi, kteří jsou pouhé nic. ... a ty záběry z celosvětově vyprodaného turné? This is War ..

plakát

Strom života (2011) 

Tento film je pro mě největším letošním filmovým zážitkem, nikdy v životě jsem nic takového neviděl. Nechce se mi věřit, že tak velký film dokázal stvořit člověk, možná to byl sám Bůh.  Je to nádherná filmová koláž kde se prolínají lidské osudy, jejich pocity a jejich emoce,  a to vše velmi potichu, ale jasně. Film dotažený na jedničku od začátku do konce, nádherná hudba, díky které mi mrazilo v zádech,  neuvěřitelné záběry kamery na vše kolem nás, stačí se rozhlédnout .. sledujte tu krásu kolem nás. Díky filmu jsem dokázal být na několika místech najednou, byl jsem na tolika místech najednou, že bych o tom mohl vyprávět, jako bych to zažil na vlastní kůži.. Příběh o hledání smyslu života,  lidských vztazích, nenávisti a těžkých chvílích proplétán barvitými chvílemi štěstí, radosti, nadějě a nakonec i vítězství. Příběh o touze, o víře a její síle. Uvědomil jsem si velikost vesmíru, jeho moc, uvědomil jsem si že jsem.

plakát

Jméno (2012) 

Zpočátku to vypadá na velmi nezajímavý a další z řady nudných francouzských filmů, je to ale asi jediný film který dokázal proměnit 2/5 z prvního dojmu na celých 5/5 a to mám na francouzštinu úplnou averzi. Le Prénom je vskutku velmi originální snímek, místy jsem se opravdu bavil a když máte pocit, že jde do tuhého, opět z toho vleze nějaký ten vtípek. Neříkám že film je to stoprocentní, ale je to vynikající slovíčkaření a to se mi hrozně líbí.

plakát

Znovu a jinak (2011) 

Jeden z Vás to tu vystihl naprosto přesně, duše teenagera v dospělém těle. I dospělí se občas chovají jako malé děti, ale když víš že po něčem toužíš, nemůžeš jinak. Osobitý, lehce nahořklý, trpký, pravdivý. Vynikající Charlize Theron, vynikající film. 80%

plakát

Před soumrakem (2004) 

Naproto úžasný dialog od začátku do konce, velmi netradičně pojatý film a tolik myšlenek v jednom dlouhém rozhovoru, že jsem jim ani pomalu nestačil. Po dvaceti minutách už film jel na 100% a po celou to dobu u mne neztratil ani procento. Není to romantický film v pravém slova smyslu, tady nikdo nikomu nepadá do náruče, ani neumírá, tady se schází dva lidé po několika letech a pořád si mají co říct. Od jednoho tématu ke druhému a od druhého ke třetímu, přičemž pak se zase vrátí zpátky k tomu prvnímu. Bravurní. Líbilo se i i zakončení, které je na jednu stranu trochu "otevřené" ale nadruhou uplnou jasnou tečkou, jen to dává divákovi trochu prostoru pro fantasii. "Z každého člověka mi chybí zdánlivě obyčejné věci, jako bych byla posedlá maličkostmi. Když jsem byla dítě, máma mi říkala, že chodím pozdě do školy. Jednoho dne se vydala zjistit proč. Dívala jsem na kaštany, jak padají ze stromů, koulejí se po chodníku, nebo na mravence křižující cestu, na list vrhající stín na kmen stromu. "The Little Things". To samé je s lidmi. Vidím na nich malé detaily, tak jedinečné pro každého, kterých si vážím.. a chybí mi a.. vždycky mi budou chybět. Nikdy nikoho nenahradíš, protože každý se skládá z takovýchto jedinečných maličkostí." Vynikající Julie Delpy a Ethan Hawke.