Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Thriller

Recenze (408)

plakát

Agent v sukni (2000) 

Vydržel jsem do momentu, kdy se Lawrence schoval v koupelně u té staré paní, která se zrovna na celou obrazovku pos.... . Dál už to nemá cenu.

plakát

Air Force One (1997) 

Nejlepší únosový snímek, nejsympatičtější americký prezident a nejnenáviděnější záporák G. Oldmana.

plakát

Akce B (1951) 

Ideologicky naprosto špatně. Tomu, kdo nic neví, napoví, že není něco v pořádku několikrát opakovaná hláška o škodlivém Západu. Jinak filmařsky to špatné není, krásná příroda Fatry. Postav ale jak na orloji, zaujme třeba M. Vavruška v roli vojáka čsl. armády nebo na druhé straně J. Mareš v roli zabijáckého banderovce.

plakát

Akce v Istanbulu (1975) 

Tak tohle se jen tak nevidí. Fim se odehrává valnou částí v Berlíně, kam se vydal asi jen kameraman a natočil pár ulic, přičemž tento záběr se ve filmu několikrát opakuje. Jde v podstatě o dvojí agentství R.Lukavského, který oficiálně pracuje pro CIA, ale dělá i pro čs. rozvědku. Istabul se objeví až na konci, a vypadá to spíše, jako nějaké město na německém pobřeží. Ale originální námět i zpracování to je.

plakát

Akt (1997) (divadelní záznam) 

Nejstarší cimramanská věc. Měl jsem takový komplikovaný, takzvaný kruhový porod.

plakát

Ano, šéfe! (2009) (pořad) odpad!

Jak lze hodnotit kladně někoho, kdo i proti svému gustu z pokynů televize dělá sprostým způsobem blbce z jiných lidí, ačkoli sám nic nedokázal?

plakát

Apocalypto (2006) 

Tak tady dávám za pět i přes pár výhrad (historické nesrovnalosti, hrdina běhá druhý den po zranění šípem jako nic, co se stalo s dětmi s vesnice ?). Strhující, napínavý a vizuálně velmi hezký film s překvapivě věrohodnými výkony neznámých herců. Kromě hlavního hrdiny si tuhle charakteristiku určitě zaslouží náčelník kmene lovců, ze kterého přímo čiší autorita a posléze snaha po pomstě. Hlavně druhá polovina je naprosto vynikající, scénou v aréně počínaje se člověk nudit prostě nemůže. A ještě jedna věc. U filmů z historie mimo České království je prostě hodně znát, když je film v originálním jazyce. Kdyby na sebe ti Indiáni v pralese volali anglicky, bylo by mi zle. Tady ne.

plakát

Arabela (1980) (seriál) 

Nenapadlo vás někdy, jak se všechny důležité postavy z říše lidí jmenují německy ? Majer, Hermannová, Millerová, Gross ? Čímpak to asi bude.

plakát

Austrálie (2008) 

Co to jako mělo být ? Romatický film, válečný film, dobrodružný film, drama, komedie ? Od všeho něco, ale celkem nic. První půlka s hnaním dobytka je celkem fajn, ale druhá polovina už mě neskutečně nudila. Navíc první půlhodinu se člověk musel dost orientovat v tom, kdo je kdo, ale to beru spíš jako plus. V kině bych dal asi tři hvězdy za krásné záběry, po domácím zhlédnutí, kdy jsem usnul, a nic mě nenutilo koukat do konce, dávám hvězdy dvě. A navíc. Lady žije dva roky s chlapem, se kterým se miluje, a když odjíždí, tak na něj volá Honáku. To chtělo fakt asi trochu taktnější překlad.