Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (3 284)

plakát

Největší přání (2012) 

Ačkoli nemá tento dokument v podstatě žádnou koncepci ani pointu, tak mě obohatil na duši i na mysli takovým způsobem, jakým jsem rozhodně nečekal. Za mě maximum, ale rozumím všem zdejším kritikám.

plakát

Bojovník (2015) 

Poslední film, ke kterému Horner složil hudbu, to jsem si nemohl nechat ujít. Co se týče zpracování, tak jsem spokojený, kamera, střih i hudba je prvotřídní. Herci taky dobře zvolení. Spíš jsem ale přemýšlel nad kvalitou samotnýho námětu a nad chováním postav. Gyllenhaal tam hraje docela vyšinutýho magora, až jsem se divil, že mu na konci i fandím a soucítím s ním. Bohužel příběh nepřináši nic moc nového. Boxerských filmů se natočilo už dost a většina se mi dokázala vrýt silněji pod kůži než Bojovník. Nicméně na 3 hvězdy to je, o tom žádná.

plakát

The F Word (2013) 

Pěkný romantický filmeček, na kterým bych vyzdvihl moji oblíbenkyni Zoe Kazan a také pěkné zpracování. Naopak bych trochu zkritizoval Radcliffa, kterýmu tato role moc nesedla. Druhou hvězdičku pak snižuju za scénář. Jako na vysoké škole se pohybuju už nějakých 6 let a neznám nikoho, kdo by se bavil takovým způsobem jako tomu bylo ve filmu. Myslím, že to bylo přehnaný. Ale co se atmosféry a pocitů týče, tak to vlastně funguje velmi dobře. Silné 3 hvězdy :)))

plakát

Skautův průvodce zombie apokalypsou (2015) 

Jak poslední dobou často u filmů usínám, tak tady to nehrozilo ani vzdáleně. Perfektně jsem se u téhle svižné, ujeté zombie jednohubce bavil a to je nejdůležitější. Že je to vlastně totální kravina, která ani neoplývá žádnou originalitou, je mi vcelku šum a fuk. Dávám 4 hvězdy ! :)))

plakát

Příběh kmotra (2013) 

Potvrzení toho, že nejlepší příběhy píše život sám. Podle mě super film se super obsazením, který by si zasloužil americkýho režiséra. Nikolaev sice vyloženě nezklamal, ale občas to jeho zpracování bylo trošku naivní. Každopádně velký palec nahoru a rozhodně koukatelný český kriminální film. 80%

plakát

Most špiónů (2015) 

Měl jsem docela velký očekávání a to i přesto, že Spielberg v poslední době občas šlápl vedle (Válečný kůň). Ale jsem moc rád, že se vrátil zas do plné síly. Pro mě to byl jeden z největších kinozážitků posledních let. Samozřejmě famózní Tom Hanks, ale hlavně propracovaný příběh, který stojí zejména na mluvení, takže se nedivte, když vám přijde, že se ve filmu víc kecá než něco děje, je tomu tak. I tak jsem si to nesmírně užil. Drobný zápor bych viděl v tom, že tam bylo málo Newmana. Hudba začala hrát v podstatě až na konci, což je škoda. Jinak doporučuju a vůbec mi nebude vadit, když si Spielberg odnese za tento film mraky Oskarů. 90%

plakát

Papírová města (2015) 

Jsem rád za každou takovou milou romantickou nezávislou jednohubku pro mladé. Perfektně mi to sedlo do nálady a ač neznám knižní předlohu, tak film bych rozhodně doporučil. :-)

plakát

Neuvěřitelně hlasitě & nesmírně blízko (2011) 

Velmi pěkně zpracovaný film, který má nevýhodu v tom, že je vlastně o ničem. A ještě větší nevýhodou je hlavní postava malého kluka, která je scénáristou napsaná tak trapně a neuvěřitelně, že je pak těžký tomuhle klučinovi fandit a nějakým způsobem s ním soucítit. Proto pro mě bude tenhle film jen průměrnou jednohubkou, kterou už vidět znovu nemusím...

plakát

Zakletý v čase (2009) 

Z mého pohledu lehce nadprůměrný romantický film. Výhodou je ústřední dvojice (především kouzelná Rachel) a taky moc příjemné zpracování. Nevýhodou je zpackaný sci-fi námět o cestování v čase, jehož systém je mi záhadou. Každopádně úplně film nezatracuju, má něco do sebe.

plakát

Nickyho rodina (2011) 

Úžasný dokument složený z historických záběrů, rozhovorů a hraných momentů. Krásně poskládané historické události. Prostě prvotřídní koprodukční práce a jasných 5 hvězd. To snad ani nelze hodnotit jinak.