Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (608)

plakát

Nebezpečná známost (2005) 

Správný psychofilm, který začíná šílenstvím a postupně vás vrací zpátky do reality, jediné co mi na filmu vadí, že tvůrci ho trošku nenatáhli, protože tahle podivaná se mi opravdu líbila. V bytě jsem se ztrácel a tápal, říkal jsem si: "Co se to sakra děje? Tohle snad není normální!" No prostě film si mě zjískal poměrně snadno. Ve chvíli kdy jsem byl uplně zmaten tím jak se film vyvijí jsem se podíval na časomíru a chybělo necelých 20 minut do konce což mě velice zamrzelo. I když jsem během té krátke doby dostal odpovědi na všechny své otázky, mohli tvůrci nechat děj ještě chvilku běžet. Scéna kdy příjde na konci na návštěvu ten muž a otevřou se dveře mě dostala uplně nejvíc, to uvědomění si toho o co celou dobu šlo... Mazec.

plakát

Mary a Max (2009) 

Přátelství, které započalo nevinné dítko ve věku osmi let, které vydrželo roky a roky. Ti dva se nikdy neviděli a přesto toho měli tolik společného. Animovaný film, který závažností témat, kterými se zabývá překoná mnoho srdce rvoucích dramat. Tento film mě naprosto uchvátil. Nejen tím, že skvělým způsobem otevírá vrátka do prožívání lidí s aspergerovým sydromem, ale dá se říci vším. Animace, která na první pohled není nijak přenádherná, je pro film perfektní. Ani nevím jak krátce a výstižně film popsat, myslím si, že jakékoliv popisy děje budou ve srovnání s tm co film nabízí absolutně bezobsažné. Adame Elliote - před vašám filmem smekám klobouk - jde dle mého názoru o mistrovské dílo a velice mě těší, že nejsem jeden z málo kdo film vidí stejně, podle hodnocení a komentářů, které zde vidím.

plakát

Výměna (2008) 

Velice krutý film o tom jak se můžou věci zvrtnout, když moc dostanou do rukou nesprávní lidé. Během filmu jsem zažíval opravdové pocity zoufalství spolu s Angelinou, které nelze vytknout vůbec nic. Zahrála svoji roli dokonale přesvědčivě a opravdu se pro ni výborně hodí. Z čeho jsem však byl zcela unešen je role Jasona Harnera. Svoji postavu rozpolceného psychopata zahrál tak přesvědčivě, že jsem mu to uvěřil i já. Film mě zaujal natolik, že hned po jeho shlédnutí jsem si začal o skutečné kauze hledat více informací a tím co jsem našel jsem byl opravdu zhnusen. Sečteno podrtženo, možná začínám být citlivka, ale nemám filmu co vytknout.

plakát

Jmenuju se Earl (2005) (seriál) 

Tento mnou poměrně dlouho opomíjený seriál se ukázal být naprostým klenotem. Asi to je tím, že člověk, který denodenně konzumuje humor ze seriálu Simpsonovi a Futurama si naivně myslí, že už ho nic nepřekvapí. Vždyť přeci všechno co se v životě může stát už bylo v Simpsnech... A ono ne... Při sledování tohoto seriálu si říkám, že toho v Simsnech nebylo ještě zatraceně hodně. "Hele Earle, jestli dokážu řídit tohle autíčko na dálkový ovládání po pokoji, tak klidně zvládnu i opravdové auto... Ale Rendy, to není autíčko, to je kočka. Pak bych asi neměl řídit." Jason Lee, jehož jméno sem si do teď spojoval pouze s Chipmanky a tudíž průměrnou rodinnou komedií byl pro tuto seriálovou roli stvořen, spolu s Ethanem Suple tvoří silnou komickou dvojici. Samozřejmě nesmím opomenout skvělou J. Pressly, která hraje prvotřídní mrchu. Velice smutné je, že pokud většina diváků měla podobný přístup k seriálu jako já (jeho objevení až po té co se ukončilo natáčení) pak si za to, že už další díly nebudou můžeme jakožto diváci sami. Snad někdy tvůrci postřehnou, že seriál se nakonec stal velmi populárním a nějaké další díly přidají.

plakát

Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977) 

Tak davali v televizi Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů, tak jsem se na to podíval. A došlo mi jak krásný a kouzelný byl původní díl této celé serie... Ihned sem začal hrabat ve starych kazetách a musel jsem si ho hned jít pustit. Ta pohádkovost, klasika, no to je prostě něco. Rok vzniku 1977.... To je neuvěřitelné! Jak jsem se sděsil, když jsem zjistil, že jsem tento film mohl hodnotit jinak než 5ti hvězdami.

plakát

Lidská stonožka 2 (2011) 

Druhý díl je podle mne lepší než první. Naivita obětí odpadá tím, že jím není věnováno tolik prostoru. Film se soustředí na psychopata, který si to dozajista zaslouží. Laurence R. Harvey se nejspíš zařadí mezi moje nejoblíbenější psychopatické postavy. Jeho upocený, ukašlaný herecký výkon je odpudivě přesvědčivý. Černobílost jsem uvítal, protože v barvách bych tento film nejspíš neustál. Velice příjemně působí vytržení děje z reality tím, že nikdo umrtí v garážích neřeší. Celkově film působí trochu absurdně, ale mě byl způsob narkózy celkem sympatický. Co se týče brutality a tematiky tak tohle je asi nejzašší mez kam jsem schopný zajít a hodnotit to kladně. Neříkám tím, že jsem se bavil, mnoho scén mě opravdu odpuzuje a přiznám se při prvním shlédnutí jsem je i přeskakoval, zvádl jsem je až na podruhé, ale uznávám, že tohle je poctivě udělaný brutální horor s atmosférou i značnou mírou krve a brutality. Neodpustím si dodat, že způsob zapojení Ashlynn Yennie mi přišel geniální a opravdu jsem ji litoval.

plakát

Princezna ze mlejna (1994) 

Upřímě nechapu jak muže být taková krásná pohádka v modrých hodnoceních. Není stará, je poměrně nová, ale i přesto si drží svoji starodávnou pohádkovost. Žádná snaha o modernu, a ty písničky, no senzace. Neznám dítko,které by tuhle pohádku neznalo. Ještě k tomu v pohádce nalezneme zlého kížete, čerta, vodníka, čarodějku, no prostě je tam vše, snad jen drak tam chybí, ale mě osobně teda nechyběl.

plakát

Viking Viki (1974) (seriál) 

Při hodnocení pociťuji silnou nostalgii. Na to jsem se díval vždy, když jsem byl jako malý nemocný... Malý Viking, který dokáže vždy pomoci svým spolubojovníkům z potíží!

plakát

Spalovač mrtvol (1968) 

To není ani horor jako spíš zfilmovaná poezie.

plakát

Uvnitř tančím (2004) 

Absolutně bych zrušil, že jde o komedii. I ty nejúsměvnější okamžiky byli dosti hořké. Tento film je drama o dvou těžce tělesně postižených chlapících. Možná nadhodnocuji, ale mě to celkem oslovilo. Svým způsobem mi to přišlo velice podobné filmu Přelet nad kukaččím hnízdem.