Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (55)

plakát

Adamovo tajemství (2003) 

Těch 80% není jen pro mého velkého oblíbence, je to opravdu zajímavý film. Ale žádný příběh není "pro každého"... některý obzvlášť :-) Oficiální text distributora filmu škodí (podobně jako hodně jednohvězdičkových hodnocení). Jak může "idylka končit" v první minutě filmu? Leda že ani nezačala žádná idylka... já jsem ji nezaznamenala ani na minutu... čekala jsem úplně jiný film, což vůbec neznamená, že jsem zklamaná.

plakát

Barevný závoj (2006) 

...jako by se každý z hodnotících komentátorů díval na jiný film :-) Hudba i hlavní představitelé si zaslouží víc než ****.

plakát

Bourneovo ultimátum (2007) 

Akční filmy nejsou mým šálkem kávy (stejně jako třeba horory), ale filmy jako je The Bourne Ultimatum dokazují, že by člověk měl občas udělat vyjímku a trošku změnit pohled. První dva díly se mi líbily a tenhle třetí je podle mě ve všem ještě lepší! Nečetla jsem předem recenze a komentáře, abych byla zvědavá, jak to dopadne ;-) a ani konec nezklamal... Kdybych měla říct, co bylo úplně nejlepší (a musela bych být samozřejmě nespravedlivá), tak to byla hudba. Od začátku do konce bez chyby!

plakát

Cesta za duhou (1988) (seriál) 

Tenhle seriál bych ráda viděla znovu, ale koukám, že tu nemá ani český název, to se asi nedočkám. Matně si vybavuju, že mi utekl poslední díl, takže vlastně dodnes nevím, jak to dopadlo :)

plakát

Čelisti (1975) 

Náznaky a momenty překvapení v prvním díle jsou mnohem děsivější než makety v dalších pokračováních. Nevím, kolik mi bylo, když jsem tenhle film viděla poprvé, ale pak jsem si dlouho obezřetně prohlížela hladiny českých přehrad, rybníků i kdejaké větší louže :)

plakát

Ďábel nosí Pradu (2006) 

Něco mi na tomhle filmu chybělo k úplné spokojenosti, něco přebývalo (ach ten zbytečný konec...) ale nevadí. Dávám 80%, m.j. proto, že jsem pracovala 5 let jako asistentka a cením si vedle hereckých výkonů obou hlavních postav i toho, že někdo jednou ukázal tuhle práci takovou, jaká skutečně bývá. Číst myšlenky, dělat nemožné na počkání a zázraky do tří dnů a při tom ještě vypadat pokud možno skvěle (a ještě za mnohdy mizerné peníze), být tak časově flexibilní, až je její osobní život v troskách... to je úděl "asistentky", která ovšem v očích všech okolo jen "nosí kafe a lakuje si nehty" :-) Díky Bohu si občas aspoň některý šéf uvědomuje, že by byl blázen, kdyby takovouhle nepřijal :-) i když je třeba tlustá (= nosí velikost 38). Meryl byla jako vždy naprosto přesvědčivá. A velmi krásná!

plakát

Gladiátor (2000) 

Jestli byla doba, kterou představuje "Commodus" opravdu tak odporná, tak jsem velmi ráda, že si své předchozí životy nepamatuju. Nevím, jestli najdu odvahu a náladu podívat se na Gladiátora ještě jednou (potřetí), abych mohla změnit názor, ale na 5* to podle mého nebylo - i přes velmi dobré obsazení hlavních postav.

plakát

Grand Prix (1966) 

Krásné záběry! Nádherné zvukové efekty! A žádné počítačové triky ;-) Kdo miluje formule, pro toho je tenhle film něco jako v literatuře "povinná četba" :)

plakát

Horší než smrt (2007) 

Britský humor v té nejčistší formě :-) Po prvním shlédnutí 95% a po druhém ještě lepší ;-) Od prvních titulků až po zkurvenou zelenou se žádný škodolibec nemůže chviličku nudit...