Reklama

Reklama

Barevný závoj

Trailer 1

Obsahy(1)

„Myšlenka života ve světě svázaném přísnými pravidly, je stále aktuální. Na dvou lidech, kteří nalézají pokoru a učí se odpouštět jeden druhému, je něco dojemného...“ - Edward Norton.

Kitty (Naomi Watts) se musí neodkladně vdát. Proto si bere seriózního doktora Waltera (Edward Norton), se kterým odjíždí do Šanghaje. Protože se tady ale Kitty nudí, najde si milence. Walter nevěru odhaluje a jako pomstu přijímá práci v odlehlé čínské vesnici, kam bere Kitty s sebou. Teprve tady se mohou naučit jeden druhého chápat, milovat a odpouštět... Film vznikl podle stejnojmenného románu W. Somerseta Maughama, podle jehož knih bylo natočeno hned několik titulů (The Razors Edge, Being Julia). Snímek je zároveň remakem stejnojmenného filmu Richarda Boleslawskiho z roku 1934. Tehdy ztvárnili ústřední dvojici slavná hvězda Greta Garbo a Herbert Marshall. Nadějný režisér John Curran obsadil do hlavních rolí svého filmu neobyčejně nadané herce: Naomi Watts a Edwarda Nortona. Barevný závoj má již na svém kontě mimo jiné Zlatý Globus pro Alexandra Desplata za nejlepší filmovou hudbu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (364)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Trochu se až stydím, že jsem tento film obsazený mými oblíbenci Naomi a Edwardem nechal tak dlouho bez povšimnutí. A právě díky jejich hereckému umu mi nedělalo nejmenší problém uvěřit Kitty a Walterovi jejich komplikovaný vztah. Je možná zvláštní psát o romantickém dramatu, že se na něj velmi příjemně dívalo, ale v případě Barevného závoje tomu tak (alespoň u mě) bylo. Tak nějak jsem čekal zdařilou hudbu a kameru (očekávání splněna), ale vcelku mě překvapil (pro někoho možná předvídatelný) konec (ikdyž ten úplný závěr bych asi "ustřihl"). Doporučuju všem a hlavně fanouškům nejmenované ústřední dvojice. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Známý příběh o ženě, která nevěděla, co má... Kitty je rozmazlená a sobecká, jak poznamená i její manžel, kterého si musí znovu získat. Barevný závoj je zručně natočené drama, jedná se ale spíš o pohlednici z exotických krajů. Sblížení tak rozdílných lidí, jako jsou Walter a Kitty, by si totiž zasluhovalo trochu hlubší pohled na věc. Ústřední duo hraje skvěle (Norton a Wattsová jsou navíc neobvyklý, ale pohledný pár), role noblesního upjatého doktora by ale spíš slušela někomu z britských hereckých es. Jedná se mimochodem o druhou adaptaci románu, první je z roku 1934 a Kitty si v něm zahrála Greta Garbo. ()

Reklama

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý príbeh o tom ako sa sebecký pokus vyriešiť spoločensky neprijateľnú situáciu zmení na tú najcnostnejšiu prácu filantropa. A hlavne ako sa násilný odchod do vzdialenej zeme plnej utrpenia zmení na cestu za nájdením citov, ktoré neboli predtým ani len predstierané. Asi prvý film (čo si pamätám!) o tom, že milovať sa dá naučiť, obzvlášť v podmienkach kde je blízky človek najpotrebnejší. Herecké výkony ústrednej dvojice bez zaváhania, scenár na úrovni a hudba podmanivá. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu smutné, ale hlavně citlivé, dojemné a velmi příjemné drama o dvou lidech, kteří se naučí chápet jeden druhého a vzájemně si odpouštět. Obsazení talentovaných herců Edwarda Nortona a Naomi Watts byla trafa do černého. Příběh je pěkně vyprávěn a za pochvalu stojí i hudba a kamera. Na pět to není, ale za zkouknutí to bezesporu stojí..... ()

Darneth 

všechny recenze uživatele

Kitty: Do you absolutely despise me? Walter: No I despise myself. Kitty: Why? Walter: For allowing myself to love you once. Zhýralé amorální paničce je předloženo ultimátum, buď si sbalí své frivolní krajkové kalhotky a táhne o dům dál se silně pošramocenou reputací nebo odrfrčí do země rýžových nudlí a polívky z pytlíku. Zvrat nastává až s Kítinou pokorou. Tváří v tvář smrti i čisté dobrotě tamějšího lidu si začíná uvědomovat skutečné hodnoty světa, chotě i svou skutečnou malost ve víru velkých událostí. Každá slepá ulička má východisko, nikoli zpátečka, nýbrž vytvoření si vlastní cesty, protože existuje pouze v naší mysli, právě proto můžeme cokoli. A zde naprosto platí přísloví, že láska hory přenáší...když se chce. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (19)

  • Na filme sa začalo pracovať už v roku 1999. A hoci Edward Norton pretláčal do hlavnej ženskej úlohy Naomi Watts, jej účasť nebola schválená, nakoľko produkcia chcela obsadiť hviezdu, ktorá zarobí peniaze. Až jej úspech vo filmoch Mulholland Drive (2001) a 21 gramov (2003).presvedčil a Naomi bola definitívne obsadená. (Arsenal83)
  • Liev Schreiber v rozhovore povedal, že Naomi Watts produkciu „prinútila obsadiť ho“ do tohto filmu. "Chcela, aby náš vzťah pokračoval a toto bol jediný spôsob, ako byť spolu." (Arsenal83)

Související novinky

Stmívání nad Hamletem

Stmívání nad Hamletem

08.06.2009

Ultimátní zmodernizovanou verzi Shakespearovy klasiky předvedl Arnold v Posledním akčním hrdinovi, ale brzy se dočkáme další. Catherine „vykopli mě od Stmívání“ Hardwicke je teď spojována s mnoha… (více)

Reklama

Reklama