Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (402)

plakát

Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil (2014) 

O poznání stylovější, temnější a noirovější než jednička. Alespoň pro mě. Eva Green je k zulíbání, Josh Brolin je pořádný drsňák a můj oblíbenec Gordon-Levitt má pořádné štěstí v kartách. Pro mě lepší než první díl, horší 4* si to zaslouží.

plakát

Tučňáci z Madagaskaru (2014) 

Úvodní polovina je krutě nabitá vtipem a komickými situacemi, bohužel se s druhou částí srovnávat nedá. Příběh má předem jasný konec, vyložené zvraty se nekonají a vtipy se po čase trochu začínají opakovat. Tučňáci jsou pořád super, ale po chvíli je to prostě nuda...

plakát

Avengers: Age of Ultron (2015) 

Filmy založené na komiksech z velké většiny nestojí na brilantně vykreslených charakterech ani na precizně promyšleném scénaři. Jde o zábavu, o efekt, o sympatické hrdiny, které hrají oblíbené herci, o vytržení z kontextu všedního světa. Nepatřím mezi fanatické vyznavače komiksů, přicházím s nimi do styku jen v podobě filmů, ale Avengers mě i na podruhé pobavili. Ať už to byly scény typu Thorovo kladivo nebo akční sekvence, snímek neztrácí na tempu a pořád je na co se dívat. Pokud chceme vidět "týmovky", pak se nelze vyhnout tomu, že se film zabývá všemi postavami ne tak detailně, ale každé dává prostor. Možná bych se na Age of Ultron díval jako na rozehrání událostí pro další díly, které mohou být sakra zajímavé. A stejně, v čem hraje Scarlett, to musí mít úspěch. :)

plakát

Medvědi grizzly na Aljašce (2013) (TV film) 

Trochu drsnější než jiné "pohádkové" dokumenty, ale stále parádní. Exkluzivní záběry, skvělé příběhy, nervydrásající scény, obdivuhodný klid průvodců a kameranů, když kolem nich prochází medvědi jeden větší jak druhý. Je to takové klišé, ale BBC prostě umí.

plakát

Le Havre (2011) 

1 hvězda za Malého Boba, za Changa a Laiku. Jinak je film jako francouzská bageta druhý den - těžko stravitelná a bez chuti. Tohle mi nesedlo.

plakát

Špinavý prachy (2014) 

Obdivuju neustálý klid v tváři i v hlase Toma Hardyho. Ale víc se na The Drop vypíchnout nedá.

plakát

Wolf Hall (2015) (seriál) 

Dobrá sonda do historie Anglie a Jindřicha VIII. Ovšem velmi neosobní, jakoby odtažitá. Sice s přesvědčivou Claire Foy a povedenými kostýmy, ale příběh nepřekvapí, nepřekypuje emocemi a je místy nudný.

plakát

Grandhotel Budapešť (2014) 

Po trpké zkušenosti s "Až vyjde měsíc" jsem se bránil novému snímku Andersona. Nebýt všelijakých ocenění a nominací, těžko bych se k tomu dokopal. Nejprve musím říct, že je to výrazně lepší než zmíněný katastrofální zážitek. Přesto se potvrzuje, že mi Andersonovy filmy nesedí, ačkoliv mu neupírám originální styl, výborné herce a smysl pro detail. Ralph Fiennes je tu skvělý, útěk z vězení nejzábavnější, ovšem to nestačí. Předpokládám, že režisérovy filmy budou nadále takové: půlka je bude milovat, půlka bude nesnášet. Je to dobře, protože takových tvůrců mnoho není. Já do skupiny příznivců nespadám, leč uznávám Andersonovy zásluhy, bezpochyby točit umí. Mně to ale prostě nebaví...

plakát

An Alternative Reality: The Football Manager Documentary (2014) 

Pokud bych měl hodnotit dokument z pohledu zapáleného fanouška samotné herní série, pak by nebylo o čem diskutovat a napálil bych 5 hvězdiček bez rozmýšlení. Na druhou stranu, hodnotí se filmový prožitek a jakkoliv je pohled do zákulisí FMka zajímavý, jakkoliv jsou překvapivá jména známých lidí, kteří sérii hrají, tak musím jít o jednu hvězdu níž. Dovedu si představit, že nezapáleného by to příliš nebavilo, po filmařské stránce to vůbec není špatné, ale přeci jen to není úplná špička. Ale nám hráčům je to jedno, jde tu o hraní, nikoliv o dokumentární orgie.

plakát

The 87th Annual Academy Awards (2015) (pořad) 

Je to předávání cen, nelze z toho udělat estrádu o třech vtipech. Myslím, že v rámci možností to byl pohodový večer, Barney pobavil několika vtipy a narážkami, grafika byla pěkně připravená. Že někdo odříká trapný proslov, za to přeci nemůžou organizátoři akce, to je věc vítěze, takže nechápu, že to někde zahrnuje do hodnocení. Celí Oscaři mohli být mnohem, mnohem horší. Ale naštěstí nebyli.