Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Fantasy
  • Animovaný

Oblíbené filmy (7)

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Bez debat jeden z nejlepších filmů, které jsem viděla. Syrový, realistický, trochu dojemný a poetický, smutný i plný naděje, plný rozmanitých postav, které vám prostě přirostou k srdci (a vůbec nevadí, že se jedná o vrahy a zloděje)... Ano, právem se řadí na první místo v žebříčku. *potlesk*

Constantine

Constantine (2005)

Nejlepší role Keanu Reevese. Miluju cynismus Constantina (kdo by v dnešní době zvednul prostředníček na samotného ďábla, že?), stejně jako miluju celé tohle promakané béčko!

Pravidla moštárny

Pravidla moštárny (1999)

Tady nemá smysl se dlouze rozepisovat - emotivní a silný příběh spolu se skvělými herci a dobře fungujícím scénářem dali dohromady film, který mě okouzlil a na který se určitě ráda podívám znovu. Pátá hvězdička je za roztomile nevinného Tobeyho Maguira.

Oko bere

Oko bere (2008)

Tenhle film jede od začátku do konce a to se cení.:)

Na dotek

Na dotek (2004)

Věta "I don´t love you anymore" mi bude asi dlouho strašit v hlavě. Skvělý vybroušený film o vztazích se výborným hereckým obsazením. Btw nevěděla jsem, jestli Clivea Owena milovat nebo nenávidět, jeho postava byla prostě nejlepší.:)

Život je krásný

Život je krásný (1997)

Jeden z nejkrásnějších, nejdojemnějších a zároveň nejvtipnějších filmů, jaké jsem kdy viděla. První část, kde si Guido namlouvá svoji "princezničku" je kouzelná svou naivitou a romantikou, Roberto Benigni ukazuje naplno svou komickou tvář a já se u toho vážně bavila. Druhá část, v koncentračním táboře, je děsivá, tragická a zároveň... pořád trochu snová. Pokus proměnit celou tu hrůzu ve hru obsahuje tak neslučitelný rozpor, že se člověk musí smát a zároveň mít na krajíčku. Už dlouho ve mně žádný film nevzbudil tolik emocí, jako právě tento. Právem je mezi 200 nej filmy, a právem se zařadil mezi mých TOP 20. P.S. Scéna, kdy Guido překládá německého esesáka, je vrcholem komiky tohoto filmu.