Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben je geniální student MIT, kterému v dalším studiu brání nedostatek finančních prostředků. Proto po kratším váhání souhlasí s nabídkou svého profesora Mickyho Rosy. Pod jeho vedením se stane součástí studentského týmu, který pravidelně létá do Las Vegas, kde pomocí techniky tzv. „počítání karet“ obírá kasina o tisíce dolarů při hře Blackjack. Ben si zpočátku chce přivydělat jen tolik, kolik potřebuje na zaplacení studia, ale s jídlem roste chuť a svět luxusních hotelů a hýření je lákavý. A stejně tak lákavá je půvabná studentka a spolupachatelka Jill, do které se Ben zamiluje. Ačkoliv počítání karet není nezákonné, v sázce je mnoho a záhy nejde jen o to orientovat se v kartách, ale také o nutnost nenechat se přistihnout šéfem ochranky jednoho z kasin Colem Williamsem. Navíc se jednoho dne Ben při hře nesoustředí a jeho vinou prohraje skupinka hodně peněz. Pohádá se s profesorem, přesvědčí tým, že mohou pokračovat společně právě bez Mickyho, a začíná hra kdo s koho... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (640)

teutates 

všechny recenze uživatele

"Slabší odvar"silnej témy!Ústredná téma je vážne zaujímavá a dokáže vtiahnuť diváka,avšak R.Luketic nato nejak nestačí!V dnešnej dobe"premakaných"snímkov je 21thriller skôr 80rokov...Kevin Spacey ako dozor nádejných tvári Hollywoodu,ktorý sa drží v pozadí(škoda)!Scenár zaostáva,ale celkový dojem zostáva-3*."Ľahké počty"ma celkom nechcene vzali... ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Nadšení, úžas, příjemné překvapení, super filmový zážitek. To jsou pocity, které ve mně zavládly po zhlédnutí filmu Oko bere, od kterého jsem nic nečekal a na který jsem se podíval jen proto, že nic zajímavějšího v televizi v té době neběželo. A hned od začátku filmu jsem tomu geniálnímu námětu přišel na chuť a jen si užíval šikovnost hlavního hrdiny a promyšlený systém pana profesora jak obrat kasíno o velké prachy za pomoci logického uvažování. A přitom jsem nečekal, že zrovna příběh z prostředí kasín a hazardních her by mě mohl někdy takto zaujmout a nadchnout. Těžko říci, co je právě na tomto filmu tak výjimečné, možná je to fakt, že v popředí jsou mladí lidé, vlastně ještě studenti, možná za to mohla atraktivita filmu a asi to je i výsledek toho, že záběrů z kasína zde není více, než je nutné, takže kromě okrádání krupiérů sledujeme i soukromý život hlavního hrdiny, který je stejně atraktivní jako příběh o snaze za pomoci své chytrosti získat 300 tisíc dolarů na studium medicíny na Harvardu. Zkrátka tohle je velice atraktivní a napínavý film, který umí být zajímavý od začátku až do samotného konce. Ovšem považuji za nutné zmínit, že tenhle film je tak kvalitní především díky vynikajícímu hereckému výkonu Kevina Spaceyho, který je v roli vychytralého pana učitele prostě neodolatelný. V tomto případě není co řešit, film Oko bere ode mne získává naprosto zasloužených a mohu říci velice překvapivých pět hvězd. ()

Reklama

k212 

všechny recenze uživatele

Z daného tématu by se dalo jistě vytěžit daleko víc. Možná i daleko větší drama, než v jaké se nakonec Oko bere obrátí. Jednohubka, která je velice svižně natočená, skočně ohudebněná a svěže odehraná. Děj je nalinkován jistě a příliš neodbočuje, po druhé-třetí návštěvě kasína, je divák přestane rozeznávat, v podstatě je vržen do rychlého a hazardního životního stylu (záměr, hádám). Filmu však chybí elegantní akce a nadhled. Trochu mám pocit, že je spíš určen jako spotřební zbožíčko pro náctileté, třeba se mýlím, každopádně je to zboží dobře vyrobené. 60%. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Pravidla blackjacku jsem neznal, Monty Hallův problém taky ne, přesto mě výlet do třpytivého Las Vegas nadstandardně bavil a čas strávený ve společnosti party studentíků a jednoho proradného profesora nepokládám za zmařený. Jistě, o přelomové dílo se nejedná, scénář je vlastně jednoduchý a pseudochytrý děj také nepřekvapí skrytou rafinovaností, ve své dvouhodinové stopáži ale Oko bere kupodivu nenudí, na Kate Bosworth se dobře kouká a eskapády "Mickyho parťáků" neztrácejí drajv od začátku až do závěrečné honičky. A Las Vegas je cool. 70% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Žádnýmu tvýmu referátu z kombinatoriky vůbec nikdo nerozuměl." V souboji okradačů kasín a hlídačů kasín stojím vždy na straně matematiků. Jsem totiž matematickej génius a ve Vegas jsem nezbohatl jenom proto, že mě učili profesoři matematiky bez fantazie, hezký holky mi odmítaly hledat zahřátý stoly a hlavně proto, že ve stresu trochu panikařím. No dobře, nepanikařím. Jen jsem chtěl bejt zajímavej. Takže když si spočítám změnu proměnných, provedu nekonečný množství zkoušek kapacitního odporu a nakonec to celý zintegruju, tak mi vychází, že tohle mě docela bavilo. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (21)

  • O napínavý příběh projevil zájem jako první Kevin Spacey (Micky Rosa), jenž toužil po tom zahrát si profesora, který stál po dlouhá léta v čele Blackjack Teamu. (duklak2)
  • Autor knižní předlohy "Bringing Down the House" Ben Mezrich je sám absolventem Harvardské univerzity. O své alma mater napsal také další knihu, a to "The Social Network", která se stala předlohou pro film Sociální síť (2010). (Ganka)

Reklama

Reklama