Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (383)

plakát

Dlouhý, široký a krátkozraký (2006) (divadelní záznam) 

Tohle je má naždy nejoblíbenější hra ze všech Cimrmanů! Kulturně kultovní kult kultů :D

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011) 

Skončila jedna krásná éra mého života, těch deset let uteklo jako voda. Nezbývá nic jiného, než se poklonit všem tvůrcům Potterovské ságy. Věděl jsem, že finále bude naprosto strhující a naplnilo to má očekávání... Ačkoliv jsem čtenář knih a věděl jsem, jak to celé dopadne, srdce mi bušilo jako nikdy předtím u žádného filmu, slzy jsem měl na krajíčku nejednou. Kdyby vyždímali ještě víc emocí, tak bych se asi v kině rozbrečel, a že scéna s umírajícím Snapem si o to přímo žádala. Vůbec nevím, co teď budu dělat. Když si na nějaký film/seriál nebo knihu zvyknete a zvyknete si na postavy, nedokážete si představit, že po poslední klapce, či kapitole je už nespatříte. Neprožijete s nimi už žádné další dobrodružství, můžete se vracet jen k těm starým. Tenhle pocit je strašně zvláštní, jakoby nějaká část ve Vás odumřela a vy jste se cítili strašně prázdní. Ano, takové pocity ve mně zanechal poslední díl ságy o chlapci s bleskem na čele, což může znamenat jen jediné... Doplňte si sami! :) (A prosil bych jednoho velkého zlatého Oscara pro Alana Rickmana, protože nikdo jiný si ho nezaslouží tolik jako on!)

plakát

Lola běží o život (1998) 

Tak tohle je pro mne (prozatímní) naprostý vítěz filmového střihu a kamery. Nejenže je celý film plný napětí, že jsem sotva mohl dýchat, ale je i skutečně kvalitně natočen. Je to sice další film na téma "Akce - reakce", ale je asi nejakčněji natočen. Je to skutečné psycho, a to i díky hudbě, která film podkresluje. A Franka Potente zahrála dívku s červenými vlasy brilantně!

plakát

Vykoupení z věznice Shawshank (1994) 

Lidé si navzájem neskutečně ubližují, a přesto si jen lidé navzájem dokážou pomoct. Jen lidé vzájemně si přinášejí štěstí i bolest. V tom tkví tragika i krása lidského života. Jsme tu jeden pro druhého, ve všech ohledech. Cokoliv jiného psát nemá smysl, a asi bych to ani nezvládl. Lze to vyjádřit jen tímhle (...) P.S. Jediné, co bych ještě dodal je, že miluji filmy s poselstvím, a tenhle skrývá to nejkrásnější - Poselství o svobodě!

plakát

Bourneovo ultimátum (2007) 

Ani nevím, co vlastně napsat, krom toho, že je to sakra povedená akční trilogie se skvělým Damonem! Hrozně napínavé, neskutečně akční, prvotřídně zrežírované... Část v New Yorku byla nervy drásající... A už nic nenapíšu, protože mi došla slova! :D

plakát

Bournův mýtus (2004) 

Až vyrostu, chci být buď ovocem do Jogobelly, nebo Mattem Damonem, abych se dostal do tak dobrého filmu jako je Bournův mýtus!

plakát

Miluj svůj život (2007) 

Na myšlenkách, které Louise L. Hay zformulovala ve své knize "ujíždím" už delší dobu, knihu jsem několikrát přečetl a neustále ji doporučuji. Dokument je pěkně natočen, pozitivní energie z něj přímo čiší a narozdíl od možná protřelejšího Tajemství je i více osobitý a více vstupuje k divákovi. Skrze tento dokument ke mně pronikla ryze čistá energie, která tak horlivě tryská z Louise. Miluji svůj život, uctívám se a uctívám Vás, Louise, za to, co jste dokázala a udělala pro lidstvo!

plakát

Rango (2011) 

Rango se jednou možná stane opravdu legendou, a to díky svému neobvyklému příběhu v dnešní době. Kdo by byl čekal, že příběh z animovaného divokého západu bude takovou humornou atomovkou nápadů? Rango byla postava, ač animovaná, pro Deppa jako dělaná, úplně bych si ho dokázal představit jak to hraje naživo. Ty grimasy, tomu se říkát, když se dabér zžije s postavou. Pravda, tvůrci tomu musí trochu pomoct! Není víc, co lze dodat. Originální humorný příběh, výrazné charaktery a atraktivní, neokoukané prostředí dávají dohromady 5 hvězdiček, stejně jako je jedna a jedna dvě!

plakát

Wallace a Gromit: Nesprávné kalhoty (1993) 

Tučňák s koltem a vlaková honička naprosto bez chyby! K Wallace&Gromit nemá cenu dodávat cokoliv jiného, protože jsou to prostě Wallace&Gromit!

plakát

Wallace a Gromit: O chloupek (1995) 

Já tu plastelínovou animaci prostě miluju! Ty výrazy jsou zkrátka vtipné, ovečky neměly chybu, vlastně nic nemělo chybu. Je to tak směšné, že to snad nejde nemít rád!