Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Pohádka
  • Krimi

Recenze (71)

plakát

Dannyho parťáci (2001) 

Kdyby všechny filmy měly jednoduchou zápletku tak důmyslně propracovanou jako Dannyho parťáci, byla by radost filmy sledovat. A nemluvím jen o detailech každého záběru. Nejsem fanda ani Brada Pitta ani George Clooneyho (z pubertálních výjevů typu "jsou fakt boží" jsem dávno vyrostla), ale tenhle film jim dal příležitost projevit se ne jako panům krásným a dokonalým, ale jako hercům (a nejen jim). Zato výkon Julie Roberts je s mírnou nadsázkou špatný - má na víc.

plakát

Dnes naposled (1958) 

Tohle je ještě velmi "pohádkově" zpracovaný příběh na to, jak to končí ve skutečnosti. Nejsou zde ani lidské trosky, ani ubožáci, kteří by pro kapku alkoholu vraždily. I přes tuto drobnost je výborným poučením pro všechny, kteří "to mají pod kontrolou". Zdeněk Štěpánek i Vladimír Ráž jsou excelentní.

plakát

Dobré ráno (1998) (pořad) 

Zy ticha a tmy se líp spí, blbové a blbky mě vždycky suvereně zvednou ze židle - tedy ráno je to lepší než kafe. Proto ta jedna hvězdička. Odpad na patnáctou bohužel nejde dát a tímto pořadem v mých očích klesla ČT1 ještě níž.

plakát

Dovolená s Andělem (1952) 

Soudruzi, jejich rekreace za odměnu, jejich soudržnost, obnovení dlouho nefungujícího manželství, Pepíček Pehr má v plzni motocykl (od čeho asi?), velké porce jinak nedostupného jídla (řízečky a šlehačka), na tenhle film se můžu dívat každý den a pořád se nepřestávám divit.

plakát

Drákulův sluha (1985) 

Zdá se mi, že tady jakoby Felini vede nad Fantozzim. Tím chci říct, že výkon Gigi Redera převyšuje výkon Paola Villagia.

plakát

Expedice: Džungle (2021) 

Trochu mi to připomíná Mumii (tu první). Neohrožená badatelka, rebelantský doprovod a trochu přiblblický bratr badatelky. Ale oddechové podívané mám ráda a Dwayne Johnsona i Emily Blunt taky, takže za mě fajn.

plakát

Funebrák (1932) 

Růžena Šlemrová coby "mladé děvče před svatbou" je výborná. Milostpaní jí seděly, ale tohle je snad vrchol kariéry:-)))