Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychiatr František Soukenický nevypadá na první pohled jako nenapravitelný sukničkář, přesto ho zálety připraví o všechno. O zavedenou praxi, když se rozejde s milenkou Ivetou a ona ho udá lékařské komisi, která mu vzápětí odebere licenci. A následně o tolerantní manželku Elišku, která se rozhodne vyměnit ho za advokáta Viktora, jenž je mimochodem Františkův kamarád a rovněž bývalý pacient. Muž je nucen nastěhovat se k laskavé, ale poněkud dotěrné matce a po řadě neúspěšných pokusů získat zaměstnání přijme práci, kterou mu dá nerudný bratr Miloš, majitel autoškoly. Tu ovšem ve skutečnosti vede jeho atraktivní manželka Peggy, věčně flirtující s automechanikem Jardou. Začne flirtovat také s ním, stejně jako žačka autoškoly Natalie, a František, přestože se netají snahou získat zpět těhotnou Elišku, nedokáže svodům žen odolat. Vymlouvá se sice na hormonální poruchu, jenže se kvůli ženám a nedostatku sebekontroly dostává do stále dalších potíží a nakonec za každou chybu zaplatí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (380)

KanjiVital 

všechny recenze uživatele

V porovnání s Nestydou vítězí tento film na plné čáře. Není to samozřejmě žádný film, který by Vás posadil na zadek, ale roli průměrné česká komedie spnil do posledního puntíku. Příběh je o jednom proutníkovi, který se snaží napravit, ale stále se mu to svým způsobem nějak sere, jelikož to je notorický děvkař, a z této "nemoci" se člověk jen tak lusknutím prstu nevyléčí. Josef Polášek (řečený též pan Delegát:-))) podává daleko věrohodnější a kvalitnější výkon než Jiří Macháček ve zmíněném českém propadáku od bývalého skvělého režiséra Hřebejka. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Keď to porovnám s ROMÁNOM PRE ŽENY či PRÍPAD NEVERNEJ KLÁRY vychádza mi to ako konečne vydarený český "film o živote". Slušné vykreslenie pesimizmu, zaujímavé drobnosti (škodovka), uveriteľne vystavaný hrdina. A pritom je to celé akési úsmevné. Keď pridáme POST COITUM či HEZKÉ CHVILKY BEZ ZÁRUKY, bodaj by bolo viac takýchto Františkov... ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jestli mi tím svým lulanem tady budeš klátit studentky, tak ti ho vlastnoručně ukroutím." František je děvkař, protože je to normální a hlavně je to jinak, než to vypadá. Zkrátka dokud se František rozcházel s hromadou slečen, tak to byla sranda. Když se vydával za odborníka na tropické pralesy, gaye či samotáře, tak jsem se bavil. Jakmile však byl sám opuštěn a propuštěn, tak přišla na řadu slibovaná melancholie a zábava utekla na Bahamy, protože špatně vyplnila daňové přiznání. A tím mě naštvala, protože já jsem byl nastoupen, připraven a ochoten se bavit. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Nevyhledávám české filmy a to, že jsem viděla tenhle, byla shoda náhod. Ale zase tak strašné to nebylo. Josef Polášek, coby psychiatr bez práce, dokázal nádherný psí pohled znaveného baseta, kterému neprávem odnesli misku s vodou a byl ten typ chlapa, kteří jsou sice v chlapském měřítku v menšině, ale přesto jim totální vyhynutí nehrozí. Jak to bývá, čím vyšší inteligence, tím větší jelito v běžném životě. A podařená, starostlivá mutti v podání Zdeny Hadrbolcové, ta byla dost dobrá. Zkrátka a dobře, chvilkama dobře pamatovatelný film. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tahle komedie naštěstí není tak prvoplánová jako její název. Výchozí situace i postavy jsou sice zajímavé, ale bohužel příběh směřuje jen k moralitě a jeho hrdinové jím projdou bez viditelné změny. Obsazení s Josefem Poláškem a Zdenou Hadrbolcovou v čele vyšlo velmi dobře, režisér také věděl co dělá a zvláštní poznámku si zaslouží vtipné využití starých písní Hany Hegerové. Mezi současnými českými komediemi jedna z těch lepších. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Debutující scenárista a režisér Jan Prušinovský předtím natočil s Poláškem úspěšný krátký studentský film Nejlepší je pěnivá (2005), také o poněkud dětinském muži, žijícím s matkou. (Cheeker)
  • V 11. minúte filmu má Františkov brat oblečené tričko NO MA´AM, fiktívnej organizácie zo seriálu Ženatý se závazky (od r. 1987). (javlapippi)

Reklama

Reklama