Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychiatr František Soukenický nevypadá na první pohled jako nenapravitelný sukničkář, přesto ho zálety připraví o všechno. O zavedenou praxi, když se rozejde s milenkou Ivetou a ona ho udá lékařské komisi, která mu vzápětí odebere licenci. A následně o tolerantní manželku Elišku, která se rozhodne vyměnit ho za advokáta Viktora, jenž je mimochodem Františkův kamarád a rovněž bývalý pacient. Muž je nucen nastěhovat se k laskavé, ale poněkud dotěrné matce a po řadě neúspěšných pokusů získat zaměstnání přijme práci, kterou mu dá nerudný bratr Miloš, majitel autoškoly. Tu ovšem ve skutečnosti vede jeho atraktivní manželka Peggy, věčně flirtující s automechanikem Jardou. Začne flirtovat také s ním, stejně jako žačka autoškoly Natalie, a František, přestože se netají snahou získat zpět těhotnou Elišku, nedokáže svodům žen odolat. Vymlouvá se sice na hormonální poruchu, jenže se kvůli ženám a nedostatku sebekontroly dostává do stále dalších potíží a nakonec za každou chybu zaplatí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (379)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Jedno krátké dostaveníčko v kavárně, jeden osud chlapa, který by zasloužil nafackovat. Tak trošku usedlejší nestyda František(Josef Polášek) v žádném případě neokouzlí šarmem, ale maximálně svým doktorátem. Musím se přiznat, že film jsem viděla několikrát, ale až nyní úplně celý a vlastně jsem ani o moc nepřišla. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Josef Polasek zde naplno uplatnuje svuj talent, coby naprosto perfektni ztvarneni debila. Jeho herecky projev zcela inkliminuje do prazdna a naplno tak vynikne maximalne na festivalu Mezi ploty. Samotny film je prazdny a nema co nabidnout. Humor ani dramaticke sceny proste nic. Tento film je presnym dukazem nedostatku fantazie, kreativniho mysleni a jakehokoliv napadu ceskych tvurcu. Presny obraz ceskeho filmu poslednich 20 let, ktery smeruje do mist, do kterych se odvazi podivat jenom celnik. ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Můj první hodnocený projekt od režiséra kultovního Okresního přeboru (a bohužel i Mostu.:D) a patrně  dalších počinů o těžkých sociálních případech a buranech.:D Kouknul jsem se na to především kvůli Josefu  Poláškovi. To je takový správný, originální, nedoceněný zjev, pro kterého to je bohužel zatím snad jedinná hlavní role, kde ale svůj neotřelý styl pěkně předvědl. Sice jsem  mu taky úplně nevěřil, že by  mu skočila kdejaká žena kolem krku...ale jemu prostě úplně sedí ta svérázná poloha mlsného kocoura a hlavně vědátora a cynika. (Cvokař, my už jsme tady jednou jednoho měli. Jednou vyhodil studenta z okna a skočil za ním - Jasně, toho jsem neznal.) ...svým způsoběm mě bavil on i film. Trochu nechápu těch mizerných 46 %.  Určitě bych dal o několik víc. Nebýt hlavního pana herce tak ani nevím, jestli bych filmu  věnoval pozornost, takže jsem rád, že jsem koukl. Do do té zaplávy českých sexistických komediíí a la Ženy v běhu bych tohle nezařadil. Je to prostě taková jednorázová  povídka o nenapravitelném sukničkáři, kterého dohání  jeho vlastní konání...a o dalších figurkách v jeho životě. Nejsem fanda Prušinovského, ale tohle se mi celkem líbilo a kvůli tomu podhodnocení musím nadhodnocovat.    Zajímavé je využití šlágru Hegerové a Šlitra, zajímavá je celková atmosféra té doby nultých let tohoto století, kterou jsem zažil hlavně s plyšákama, ale tady ji vnímám docela intenzivně (stejně jako ve Vrátných lahvích od Svěráků.) Také je fajn, že tehdy to pan Prušinovský uměl i bez přehnaných vulgarit ( opět zdravíme Most.) Dokonce se zde v autoškole mihnou budoucí talenty komediální scény Bára Poláková a Lukáš Příkazký. Vlastně si doopravdy říkám, že tehdy se Prušinovskému povedlo vytvořit film se zajímavým feelingem, který mi do tohoto podzimního letního dne sedl. Bohužel je slabší vypointování a v tomto případě nucené  výstupy Čtvtníčka, takže ta čtvrtá hvězda je vážně slabší. Ale naopak ten Františkův křupanský brácha sem skvěle zapadl a povedlo se i pár jiných hlášek. Můj  jasný favorit: Co víte o konzervování vláknin?  ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Zatímco film je s přibývajícími minutami stále horší, herci líbají dno od samého začátku. V některých momentech úmyslně, většinou ze zoufalství. Jako by nevěděli, jsou-li aktéry komedie (a jak moc střelené komedie) nebo seriózního dramatu o nevěře. Tápal jsem s nimi. 50% Zajímavé komentáře: Gemini, genetique, petaspur, Ony ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Tak já nevím. Dle mého se spíše jedná o TV film s výborným Poláškem. Ono totiž těch lokací zde je pomálu. 2 byty,1 dům,1 autoškola a pak nemocnice. A mezi těmato lokacema se to vždy odehrává. Ten film je vyloženě na Poláškovi a to je bohužel to co ten film spíše dělá televizním. Herci okolo jsou spíše do počtu (většina nevýrazná viz. bratr nebo sok v lásce) a čtvrtníčka bych ani moc nepoznal. Jeho automechanik není ani vůbec vtipný. Celkově film postrádá prvky komedie. Pár forků vyraší usměv , ale todle je KOMEDIE? Spíše takové drama o chlapíkovi co každou přehne až ho nakonec vyrazí manželka a on neví čí je , kam jde a co dál. Polášek svého prostáčka hraje obstojně , akorát jen mi tu chybí někdo další vyrazný. Jako TV film na 60 minut by to ušlo , ale jako filmová "komedie" má až moc hluchých míst a i člověk se pořád nesměje. Dle názvu jsem čekal aspon i nějaké to lechtivé téma. Také nic! Ach jo té televiznosti se prostě neubraníme?! Pomalu mi připadá tento film jako jeden díl ze Soukromých pastí. Očekávání bylo veliké (hlavně díky názvu a Poláškovi) a roztrpčení na konci je bohužel také veliké (slabý scénář,až na Poláška nevýrazný herci,nekomedialní celek). Kdyby aspon čvtrtníček hazel nějaké hlášky.V hodnocení jsem i přidal, protože jsem patriot! ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy právník předčítá rodná čísla Františka (Josef Polásek) a jeho ženy, jsou obě rodná čísla mužská, protože ani jedno nemá v druhém dvojčíslí číslo vyšší než 50, jak je to pravidlem u ženských čísel. (Pyron)
  • V 11. minúte filmu má Františkov brat oblečené tričko NO MA´AM, fiktívnej organizácie zo seriálu Ženatý se závazky (od r. 1987). (javlapippi)

Reklama

Reklama