Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (9)

plakát

Lyžařská hlídka (1990) 

Nostalgie dnes po letech ožila. Ta vzpomínka a pak ten film. V dnešní době by to byl brak, tehdy to byl asi brak, ale to nic nemění, že jsem se vrátil do mládí. Iracionálně hodnotím 85% - za vzpomínky.

plakát

Bitevní loď (2012) 

Nazval bych to luxusní cipárnou, která pobaví. Vidíme tam kompletní přehlídku Amerických klišé, od neustále vlající vlajky až po nezničitelnou USS Missouri. Do toho partička veteránu, která poučuje mladou generaci, jak natřít prdel mimozemšťanům. Arogantního, nevychovaného, námořníka, který zachrání planetu a při tom všem si ještě nabrnkne dceru velícího. no prostě Luxusní ptákovina, která stojí za zhlédnutí, už jen pro ten úsměv vyvolaný trapností, klišé a taky klasickým Americkým akčňákem. Pro diváka, který nehledá nic složitého a nechce ve všem šťourat, dávám palec hore. Pro náročné, raději Dopisy z Iwo Jimy. Hezký večer.

plakát

Slečna nebezpečná (2012) 

Obyčejná kopie filmu Exmanželka za odměnu jen si prohodit role. Feministky jásají diváci pláčou. Navíc film jako takový absolutně nevtáhne do děje a jeho dějová linka je nejen plytká, ale i úděsně nudná. Hvězdičku dávám jen kvůli tomu, že za odpad považuji film Strom života.

plakát

Vyměřený čas (2011) 

Tento film ve mě vzbudil zájem. Chopil se zajímavého tématu a snaží se jej podat co nejlépe. Ukazuje klasickou realitu v mírné obměně. Jen mne děsí, že si pořád někdo myslí, že na světě může a měla by existovat rovnost. Ta dle mého názoru odporuje všemu v co moderní společnost věří. Přeci jen člověk který dělá něco navíc nemůže mít stejně jako někdo, kdo dělá prd. A hlavně převádí pořekadlo: "Čas jsou peníze." do reality. I v dnešní době si za peníze vlastně kupujeme čas dle svých představ a zde je nám ukázáno, co se stane když vynecháme jeden mezičlánek peníze. Zajímavý počin kde nehodnotím film, ale děj a zpracování.

plakát

Obsluhoval jsem anglického krále (2006) 

Po prvním shlédnutí mne tento film pobavil, donutil mne se místy zamyslet a jinak jsem jej nevnímal. Ale když jej vidím dneska při Státním svátku: Vznik samostatného československého státu. Přijde mi to jako mírně zvrácená volba televize NOVA. Jestli měl tento film konkurovat předávání vyznamenání, pak je zvrácený o to více. Ale co se týká filmu, myslím, že je bravurně zpracován. Obsahově povedený a po postavově dobře zastoupený. Můj dnešní komentář a hodnocení tohoto filmu je opravdu dosti zastřeno právě dnešní projekcí při významném dnu. Ale i tak, nehodnotím film a zpracování, ale pouze obsah díla.

plakát

Hasiči (2010) (TV film) 

Osobně si myslím, že na české poměry velice dobrý potencionální seriál. Chtělo by to jednu sérii a uvidíme. Navíc v konkurenci se současně vysílaným ČESKO SLOVENSKO MÁ TALENT a na jedničce (velice málo sledovanými pořady) by tento filmový počin měl cenu. Když trávit večer u televize, volím si Hasiče.

plakát

Cesta do zatracení (2002) 

Úžasně klouže po své dějové lince a nenechává se rozptylovat zbytečnými odbočkami. A i přes to, že směřuje ke svému cíli kdy směr byl určen již na začátku, nedostává se do plytkých míst kde by se bezhlavě plácal. Jednoduše úžasný filmový počin kde každá z rolí dokresluje příběh. Nehýří honosnými efekty ani počiny z řady Sci-Fi i přes to dokáže nejen vtáhnout do děje, ale i do doby v níž se odehrává.

plakát

Let číslo 93 (2006) 

Tento film mě svou autentičností až děsí. A pokud se dalo něco takového ztvárnit ve filmu, realita musela být nepředstavitelná. A neváhal bych tento film nazvat dokumentem.