Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (141)

plakát

...a bude hůř (2007) 

Kniha je brutálně syrová. Film také. Kdybych měl silnější nervy dám plný počet ale takto pouze 85 % :-)

plakát

Amadeus (1984) 

Další Formanův opus, tentokrát inspirován osobností W.A.Mozarta. Zaujmou především exteriéry staré Prahy, které zde nahrazují dobovou Vídeň a Salzburk. Výborné historické drama, které nepostrádá humorné momenty. Je to ideální podívaná pro divadelní (zimní) sezónu.

plakát

Americká noc (1973) 

Od dob co nemám televizi... musím obtěžovat lidi v mé blízkosti takovými filmy, kterým sice nechtějí rozumět ale já u nich prožívám vrchol svého života... takže; přesné vykreslení charakterů, z toho filmu je cítit napětí, uvolnění i úzkost... co více si přát... 9/10... chci ho vidět znovu

plakát

Andaluský pes (1929) 

Svěží dílko. Z roku 1929. Buńuela miluju a tato surrealistická etuda mě mile potěšila. Pozor na oko!

plakát

Ano, šéfe! (2009) (pořad) 

Co to žeřeš, ty voe :)))... Pán je gurmet z Imperiálu, takhle mi někdo vběhnout do hospody tak ho vykopu. Kdyby se člověk i něco dozvěděl ale nejsem zahořklý, koukám na to tak co. Maggi s pepřem po galonech v našich kuchařských salonech.

plakát

Auto*Mat (2009) 

Hm. Tak tohle jsem opravdu nečekal. Jsem pro cyklostezky, pro dokumentární tvorbu vlastně i pro aktivismus ale ne takovouhle neslušnou formou... Tohle celé myšlence jen uškodí...

plakát

Baader Meinhof Komplex (2008) 

BMK jsme viděli v liduprázdném oku já student historie, kamarád pedagog. Musím říci, že se nám oboum film líbil ale práv pro popisnost musím dát jen 4*... je to důležitý film, výborný film ale umím si představit, že se jím i někdo inspiruje. Myslím, že tvůrci by měli svou energii vrhnout do něčeho pozitivnějšího.

plakát

Babička (1971) (TV film) 

Babička. Už když jsem četl knihu (tenkrát povinnou) tak jsem si říkál tady něco není v pořádku, mně to baví! A tenhle film ještě více, neuvěřitelné na rok který vznikl (1971) je to skoro zázrak. Povídka Viktorka drží celý příběh Jaroslava O. a Libuše Š (vlastně prvnotina!) podávají životní výkony. Spoiler (:-) děj graduje a z vesnického prostředí na východě Čech se stává drama z života v porovnání s životem "zhýralé" vrchnosti. Podpora teorii, že Božena Němcová byla nemanželského původu a byla dcerou kněžny Zaháňské a knížete Metternicha. Nemůžu jinak než *****5.

plakát

Báječná léta pod psa (1997) 

Báječná léta pod psa. Název výstihuje jak to bylo. Až jednou budou točit o naší době budou to "Báječná léta pro kočku"... :)