Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi

Poslední recenze (5 323)

plakát

Desaparecer por completo (2022) 

Santiago pracuje pro bulvární noviny a snaží se nafotit co nejsenzačnější fotografie. Ty jsou často natolik naturalistické, že vydavatel je vždy upraví, aby je mohl vůbec dát na titulní stránku. Santiago s tím samozřejmě nesouhlasí, ale nic jiného dělat nemůže. Jeho snem je však vystavit své fotografie v galerii, což se mu nedaří. Jeho policejní kamarádi mu za úplatu vždy zavolají, aby byl včas na místě činu. Takto objeví i velkou rybu, umírajícího senátora. Na místě však vyfotí něco, co neměl, a to se mu stane osudným. Možný spoiler - stane se obětí mocné čarodějné kletby, kdy začne postupně ztrácet jednotlivé smysly. Byť se snaží z kletby vymanit, není to možné bez velké oběti... Čarodějnický horor má zpočátku dynamiku, pak ale začne plynout pomalejším tempem, které narušují jen zlověstné sny. Oblíbené je zde i klišé - sen ve snu. Snímek je zajímavý po formální stránce, kdy se ztrátou smyslů Santiaga se mění i zvuk a obraz tak, aby divák pociťoval to, co oběť. Po většinu času jde o mysteriózní drama, které se až v závěru promění v gotický horor. Tísnivý, avšak ne příliš strašidelný snímek zřejmě neocení prvoplánoví hororoví fanoušci a ti, co se rádi bojí. Kdo chce bubáky, musí si pustit jiný film. Za mě ale vcelku OK. 3,5* p.s. to, co má obětovat, připomene některé české pohádky.

plakát

Lowlifes (2024) 

O filmu je nejlepší nevědět vůbec nic, člověk je pak příjemně překvapený už v prvním zvratu. Komentář bez spoilerů se tak prostě neobejde. Rodina z LA si vyjede na piknik co nejdále od civilizace. Jeden by myslel, že chtějí na venkov kvůli čerstvému vzduchu. Jenže už v jejich obytném voze dojde k momentu, kdy divák zjistí, s kým má tu čest. Líbilo se mi to hmatatelné napětí ve vzduchu, kdy čekáte, až propuknou jatka. Jediný problém jsem měl s tím, komu držet palce. Závěr se přehoupne do rozkošného masomlejnu, kdy se pro džber krve nejde daleko. Jasně, je to prvoplánové a divák si může maximálně hádat, kdo zařve jako další. Dojde na nůž, obří kladivo, luk, váleček na nudle!, rozžhavenou plotýnku, vroucí vodu, kulovnici i porcování oběti. V největším klidu byl až do konce slizký táta, nejlepší výraz psychopata měl syn Jeffrey. A jaká je největší odměna? Přece očičko... Zábavná vybíjená pro ty, co při sledování vypnou, nic pro ty, co by chtěli hledat originalitu či nedejbože umění.

plakát

Masakr v kopcích (2009) 

Masakr v kopcích je ze tří čtvrtin plný kvákání nesympatických postav, což je základ, aby jich nebylo divákovi líto. Poslední čtvrtina konečně přináší tzv. masakr, kdy dojde na podříznutí s výstřiky, stažení z kůže, skalpování a střeva ven. Jenže ani obstojné gore, kterého jistě mohlo být více, nezachrání film o farmě, nedostudovaném lékaři a kupčení s lidskými orgány. Solidní kamera, dobrá hudba. Lamkinová byla vskutku děsivá! Samotný konec očekávaný a v rámci žánru nijak nepřekvapující. Ani mi tak nevadilo, že téma je obehrané jak stará gramofonová deska, jako to, že po většinu filmu chybělo napětí i atmosféra. Mé neustálé rady pošahané rodině, aby už ty hippíky konečně sejmuli, byly vyčerpávající...

Poslední hodnocení (8 803)

Desaparecer por completo (2022)

26.04.2024

Lowlifes (2024)

26.04.2024

Masakr v kopcích (2009)

25.04.2024

Kvílení vlkodlaků III (1987)

25.04.2024

Kvílení vlkodlaků V (1989)

25.04.2024

Poslední rozloučení s Petrem Hoškem (2023)

23.04.2024

Měsíční krev (1974)

23.04.2024

Vytí vlkodlaků: Znovuzrození (2011)

22.04.2024

Ikut Aku ke Neraka (2019)

21.04.2024

Reklama