Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Sci-Fi
  • Horor

Recenze (105)

plakát

Ztratili jsme Stalina (2017) 

Nikdo z nás si nedovede představit skutečné hrůzy Stalinova režimu. Sovětský svaz páchal zločiny proti lidskosti, genocidu. Dokonce Stalin před smrtí plánoval řešení židovské otázky, naštěstí k tomu nedošlo. Dnešní Putinovo fašistické Rusko se tomu Stalinovu hodně podobá...

plakát

Jan Patočka: darovat smrt (2017) (TV film) 

Dokument o nejvýznamnějším českém filozofovi 20. století, kterého umučili komunisté. Jan Patočka patřil mezi zakladatele Charty 77, kterou tvořila skupina lidí, jenž se statečně a bez zábran a naopak bez jakékoli možnosti případné obrany, postavila tváří tvář totalitní moci v době, kdy celá československá veřejnost podvoleně kolaborovala (většina pasivně, ale statisíce z nás i aktivně) s totalitní mocí, žádala klid na práci, levné pivo a co nejméně pracovních sobot. Tito lidé dali všanc svou svobodu, osobní pohodlí svých blízkých, ztratili možnost vykonávat svá povolání a jejich děti studovat školy, na které se hlásili. A zatímco spousta z nás ochotně mávala Husákovi do úsměvu na Prvního Máje a ronila v uniformách Lidových milic, pionýrských a svazáckých krojích, případě jako členové delegace za místní KSČ, krokodýlí slzy s lampiony v průvodu předvečer 7. listopadu, mnoho z těch, kteří se ozvali a řekli, že lež je lež, že svoboda a lidská práva platí pro všechny, skončilo bito na služebnách STB, případně v komunistických vězeních. Charta 77 je memento. Memento, že nebýt srab člověka narovná. V momentě, kdy vyjdete vstříc totalitě jako její nepřítel s otevřením hledím, právě jste učinili první krok k tomu, abyste ji porazili.

plakát

Hodný, zlý a ošklivý (1966) 

Rozhodně jeden z nejlepších westernů a jeden ze tří nejlepších filmů režiséra Sergia Leona. Tento film má úplně vše co by jste od správného westernu čekali a ty 3 hodiny uplynou stejně rychle jako když se díváte na episodu svého oblíbeného seriálu. Kdybych měl srovnávat s předchozími díly této trilogie a s Tenkrát na Západě, tak tento snímek vyjde jasně jako vítěz, protože ačkoliv Tenkrát na Západě má lepší filmovou hudbu a snaží se o kultovní snímek, tak Hodný, zlý a ošklivý má mnohem nákladnější výpravu a tak se snímky války vykresluje dobovou atmosféru a lépe zapadá do mého žebříčku.

plakát

Futurama (1999) (seriál) 

Oproti Simpsonům lehce odlišný přístup, ale také nechybí humor,ale tentokrát je často mnohem drsnější (což vůbec není na škodu, ba přímo naopak) a je vidět, že tvůrci do toho mohli dát více a bez cenzury. Spousta lidí má raději Simpsonovi, jelikož ti jsou "více ze života",ale tohle je v mnoha ohledech vytříbenější a dospělejší.

plakát

Simpsonovi (1989) (seriál) 

5 hvězdiček už jen za to jak jsem se skvěle bavil, humor který byl v mezích a nepůsobil nijak vulgárně, i když by se občas zdálo. Série od série se to postupně gradovalo, nejen díky lepšímu scénáři,ale také vylepšení kreslířské techniky až nakonec vznikl snad nejlepší a nejsledovanější seriál na světě. Sice nevím jak jsou na tom Simpsonovi tedka, jelikož jsem je již dlouho neviděl a poslední sérii ,kterou jsem viděl byla tuším 18, tak nemůžu hodnotit jak tedka seriál propadl, jelikož jednou se může invence vyčerpat ...

plakát

Star Trek (2009) 

Jelikož jsem viděl všechny Star Trek filmy i seriály TOS a TNG,tak jsem byl trochu skeptický,ale J. J. Abrams nezklamal - povedla se mu reinkarnace a také znovu nastartovat (spíše restartovat) sérii (jelikož se dá počítat,že tento potenciál určitě nezůstane nevyužit a tak budou další díly Tento film má úplně všechny Star Trek prvky,ale elegantně skloubené do sebe,takže ve výsledku z toho vyšla velice akční a příjemná podívaná i pro neználky Star Treku ...

plakát

Velký útěk (1963) 

Vynikající film z vězenského prostředí.

plakát

Zjizvená tvář (1983) 

Jedna z nejlepších filmových rolí Al Pacina, i kdyby hrál jen tuto jedinou filmovou roli,tak by se stejně nesmazatelně zapsal do kinematografie. V tomto případě delší stopáž nebyla na obtíž, ba přímo naopak.

plakát

Motýlek (1973) 

Právem jeden z nejlepších filmů z vězenského prostředí a také jedna z nejlepších filmových rolí Stevea McQueena

plakát

Neznámý (2011) 

Po filmech jako Zdrojový kód, Správci osudu se objevilo letos další překvapení. Možná bude tento film působit pro někoho jako klišé, ale já se díky dobře odvedené práci bavil a tedy film svůj účel splnil dobře.