Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Počátek

Počátek (2010)

2.koment...po mém prvním kritickém komentu musím napsat nový a musím vše vychválit, protože jinak se s tímhle velkolepým filmem naložit nedá. Ta brilantnost, genilata všechno v nově vytvořené realitě snů...to je prostě nádhera. Nolan je génius a podle mě je to zatím jeho vrchol ( těším se resp. bojím se co příjde dál !!!) Zimmer mě svou hudbou odrovnával od začátku dokonce a emocionální příběh filmu byl dokonalí, stejně tak efekty...co víc si přát ? - jestli někdy do kina tak na tohle a Avatar. (Po druhém shlédnutí jsem měl ještě silnější zážitek- jeden z nejlepších filmů všech dob)

Killer

Killer (1989)

nejlepší film o přátelství, který byl kdy natočen..to vše po palcem mistra asijských akčních filmů Johna Woo a herce, kterého u něj vždy rád vidím Chow-yun fata...Podlě me jejich nejlepší filmová spolupráce a zároveň můj nejoblíbenější film, který je proložen úžasnou hudbou a to pro mě ve filmech vždy znamená moc a přidávám *, ale tady by to byla 6*...Dokonalé !!! škoda, že jak režisér tak herec šly do Hoollywoodu-zlatý Hongkong

Rocky

Rocky (1976)

Tak tohle je kult nad kulty. Nemám rád Rockyho jen jako boxera, ale i jako člověka. Takový ten skromný, stydlivý, né moc chytrý ale přesto životem zkušený a ví co chce...Film je výborný po obou stránkách a díky němu mám odvahu si jít si zaběhat v zimě...Je to ten typ filmu, co dokáže člověka ovlivnit a pobavit :) Skvělá série (TOP 10) ....update 2012 Nejlepší film všech dob. Zde nepotřebovali efekty, ani umět pořádně box, aby dokázali dojmout a nadchnout. Stallone tu zahrál pro mě nejsympatičtější postavu celé filmografie a skvělého člověka.

Volný pád

Volný pád (1993)

Však každý zná to vedro v nejprudším létě, z kterého stoupá nerovizita a když se člověk neschladí tak je to jedna velká chodící bomba :))))

Joker

Joker (2019)

Nejsilnější komiksový zážitek. Přesně ten typ filmu s vlastnostmi, během kterých člověk ani nekontroluje hodinky a jen tupě zírá. První polovina mě hodila do hluboké mrazivé deprese a druha polovina do naprostého filmového uspokojení. V průběhu je i pár vtípků a situací, které mi způsobovali výbuchy smíchu, které byli jednou spíše lidské a podruhé zrůdné. Bylo tedy na vás, co vás rozesměje a co vás znechutí. Rozhodně se postava Jokera nevyhne srovnání s ostatními herci, který hráli tohohle komiksového záporáka. Určitým způsobem mi snímek připadne jako prequel pro Jokera z "Temného rytíře", jelikož tam už byla postava ve svém vývoji o něco dál. Modlím se, ale za to aby se Jokeři nesrovnávali. Každý předvedl naprosto něco jiného a působivého. Nemusíte být fanoušci komiksů, aby jste si film vychutnali. Okolnosti a charaktery jsou vykresleny, ale nemusí být dogmatem. Joaquin Phoenix je extrémně pečlivý herec, který se snaží hrát do posledního detailu a tak jako jeho kolega Christian Bale shodil extrémní množství váhy, aby podtrhla psychologii postavy. Tak jak tomu bylo u Balova snímku "Mechanik".....Ještě bych chtěl pochválit hudbu, která podtrhávala psychologii postavy či záběry na Gotham. Což oba tyto elementy mi připoměli opět Nolanova "Temného rytíře". Todd Phillips se netajil, že se nechal inspirovat snímky jako: "Taxikář, Zuřící býk či král komedie" v hlavních rolích s Robertem De Nirem. Všechny tyto úžasné snímky jsem jako málokdo v kině shlédl a cítil jak se mi matně vracel dopad všech snímků a s přibývajícím dějem jsem nával filmových odkazů téměř nezvládl stejně tak, jak jsem u toho zápasil u "Deadpoola 2" Velmi silný a hodnotný snímek plný odkazů, které zvýraznili atmosféru snímku. Vyvstává mi jedna otázka...proč Todd Phillips ztrácel a mrhal talent nad ptákovinami typu Pařba ve Vegas apod., když dokázal vytvořit tak neuvěřitelné působivé dílo.

Barry Lyndon

Barry Lyndon (1975)

"Teď jsou si všichni rovni." Opět jak tomu bylo u "Spalující touhy" jsem musel dojít do stádia, kdy jsem se proměnil z pozorujícího diváka na vnímajícího. Tehdy jsem film bral jako strohý nudný historicky nezajímavý a dlouhý. Nyní ho vidím jako cestu člověka ke štěstí, lásce a penězům. Každá scéna je vysloveně plná emocí a zobrazuje určité lidské emoce. Nadčasový snímek ve všech ohledech. Bravo ! Update 8.9.2020. Po třetím shlédnutí jsem si jistý, že jde o jeden z těch nejlepších snímků, které kdy byli natočeny. Záběry, kterými snímek oplývá jsou nádherné. Hudba excelentní. Vyprávění, rozhovory či dialogy jedna fantazie. Stejně jako Nolan má svého Michaela Caina, tak Kubrick měl svého Philipa Stona. TOP 20

Zjizvená tvář

Zjizvená tvář (1983)

"How you like that"..tak tuhle větu nikdy nevyženu z hlavy. Al Pacino podle mě ve své nejlepší roli a jeho španělský přízvuk. Al Pacino zde prolomil hranice a naprosto mě dostal. Pro mě je to srdcovka (Top 10)

Tenkrát na Západě

Tenkrát na Západě (1968)

Nejlepší WESTERN všech dob. Hudba Ennia Morricone umocňovala každou scénu do megalomonských výšin a já jen tajil dech. Pro mě je hudba se zvuky ve filmech velmi důležitá, takže se tento film stal okamžitě moji srdeční záležitostí. Charles Bronson s harmonikou byl naprosto božský a stejně tak modrooký Henry Fonda. Dialogy, kamera a dlouhé scény to vše od Sergia opravdu nejlepé naservýrované. Bezchybný film.

Mechanický pomeranč

Mechanický pomeranč (1971)

Kubrick je zlatej režisér a díky němu udělal Malcolm McDowell díru do světa. ...nemám slov. Tohle bylo výborné dílo s parádní hudbou, která vše oživila, že se člověk nenudil ani chvíli.... (top 20). Update 6.9.2020: Opravdu skvost. Kontroverze okolo snímku je oprávněná. Jedná se o neobyčejný snímek. Najdeme zde partičku mladých floutků, kteří se po večerech až tak moc nudí (v době kdy nebyly mobilní telefony a lidé téměř paralyzovaní), že musí dělat bordel. Bordel v podobě bitek, znásilnění a ostatního ultra-násilí. Zub času snímku vůbec neubírá, jelikož kulisy a prostředí 70tých let naopak ještě přidává. Z celého snímku na vás během příběhu srší umění, které ať už v podobě klasické hudby či ateliérů (obrazy, byty, prostředí), které i po 3.tím shlédnutí budete obdivovat. Říkám jsem si, že se zde Kubrick utrhl ze řetězu, ale on dobře věděl, co dělá. Hlavně měl na natáčení tvůrčí volnost a tak to i dopadlo se spousty zákazy promítání ve spoustě zemí.