Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný

Recenze (748)

plakát

Řetězová zpráva (2010) 

"Poznáváte ten řetěz?" "Ano, ale nevím odkud. Mohla by to vědět má žena..." "A zavoláte ji?" "Je mrtvá..." Jestli vám tahle část rozhovoru přijde ok, tak si film užijete. Jinak ruce pryč. Poznámka: řádky jsou rozsekaný, protože csfd stále nemá funkci odstavců. Celkem peklo.

plakát

Captain Marvel (2019) 

Já se bavil. Prostě další Marvelovka se sympatickou herečkou v hlavní roli a tutovkou Samuel L. Jackson. Na nenáročný večer jako dělaný.

plakát

Creed II (2018) 

Pořád ten koncept funguje.

plakát

Avengers: Endgame (2019) 

Fantastické zakončení, ale pořád si chci postěžovat na emoční plochost. Zakončuje to obrovskou ságu MCU a právě proto bych čekal víc emocí. Na mě to totiž nepůsobilo jako doják. Ostatní to ale vidí nějak jinak. Já jen nad tím kroutím hlavou a zůstávám outsiderem. Jistá propojenost samozřejmě funguje, ale o nějakém budování promyšlených vztahů a motivací se moc mluvit nedá. Tím nechci sdělit, že Endgame je pitomost. Jedná se totiž o nejspíš nejlepší Marvelovku, jakou jsme kdy měli možnost vidět. S tím se pojí všechny plusy a mínusy. Jak diváci jistě vědí, tak se jedná o nadupanej blockbuster, který i přes svou délku nemá moc hluchých míst. Celé se to sleduje až s překvapivou lehkostí. Nečekejte rozhodně nějaký přelomový poselství. Děj je fajn a i přes hlavní námět se do toho autoři nezamotali. Což si zasluhuje zvýšený hodnocení. Moc autorů totiž s podobným tématem nedokáže správně pracovat. O to zajímavější je, že se do toho nezamotali i přes rozsáhlost vytvořeného universa. Scénář je totiž chytrý a promyšlený. Netlačí ale s tou chytrostí moc na pilu. Pořád se totiž jedná hlavně o typickou Marvelovku v nejlepší formě. Co můžete čekat? Nekompromisní blockbuster se vším všudy. Akce, CGI, nějaký ten "džojk" na odlehčení atmosféry ( i když o její hutnosti bychom mohli celkem polemizovat) a sympatický postavy. Nesmím ani zapomenout na epický závěrečný souboj. Rád bych měl některý části kamerově na jeden záběr, ale kdo v tohle doufá od typicky konzumní sérky, tak je nejspíš trochu naivní. Berme v potaz, že konzumní filmek není negativní pojem, ale pozitivní. Prostě si vyčleňte večer, dejte si pivko a užijte si tu tříhodinovou zábavnou jízdu s vašimi hrdiny. Tudíž za mě naplnil závěr série očekávání. Epický blockbuster, který kulhá na emoční plochost. Chtěl bych víc? Rozhodně ano.

plakát

Blafuj jako Beckham (2002) 

Asi snižuju nároky, ale já se fakt bavil. Nic náročnýho, ale nečekaně zábavné.

plakát

Případ Katie Levengerové (2013) 

Jediné co k dokonalosti schází je pohledná, naivní a uječená blondýnka. Tohle pravidlo platí pro porno a špatné horory. Zkuste hádat, jestli tohle film splňuje.Only on Filmbox!

plakát

Vyvolený (2000) 

Nejsem teda tak odvařenej. Je to skvěle obsazený thriller s dobře napsaným scénářem. Hudba podtrhuje lehce superhrdinskou atmosféru, ale záměrně se Unbreakable drží při zemi. Dotváří se sice tak pocit realističnosti, ale to jde udělat pouze na úkor nějakých zajímavějších scén. Konverzace ale fungují. Pokud hledáte přízemní "superhrdinský" film, tak je na přesně na vás Unbreakable mířený.

plakát

Attenberg (2010) odpad!

Asi mě poselství filmu minulo. To by mě ještě tolik nesralo. O dost horší je, že jsem se zoufale nudil. Absolutně nic se nedělo a celý film byl pro mě jedno velké WTF.

plakát

La La Land (2016) 

Co je to sakra za svět? To se shodnu s verbalem? Jako nejspíš jo. Atraktivní ústřední dvojice je to jediné, čím může film lákat, když vynecháte randál nominací na Oscara. Já v tom ale žádné kouzlo nevidím. Nejspíš musíte být fanda muzikálu a romantiky. Já oba žánry nemám rád. I tak se ale stále jedná o film, který dostal kotel nominací a na scénář kývla Emma Stone i Gosling. Jedná se tak kvůli tomu o povinnost? Pokud chcete machrovat před ostatními, jak to byl nudný film, tak z morální stránky ano. Druhý důvod by byl, kdyby jste měli rádi muzikál nebo romantiku. Ten poslední důvod je být žena nebo homosexuál. Pokud na všechny tyto požadavky odpovídáte ne, tak můžete s naprosto klidným svědomím přeskočit. Já se nudil.

plakát

55 schodů (2017) 

Taky nějak nechápu, že Helena nebyla nominována na na žádnou cenu. Hraje přesně tak, jak ji máme všichni rádi. S noblesou depresivní, ale zároveň neuvěřitelně živý charakter. Přijde vám ta kombinace zvláštní? Tak na 55 schodů mrkněte. Blížící se konec sice nemá tak skvělé scény, jako předešlá část, ale pořád se jedná o hodně nadprůměrný příběh, který by jste měli vidět a znát.