Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný

Recenze (747)

plakát

Liza (1972) 

Asi nejsem tolik intelektuálně zaměřený, aby mě bral takový film. Mě to jednoduše přišlo jako blbost. Psychická proměna hlavních postav se stala lusknutím prstu. Nikdo si nevytvoří takový vztah jen tak. Tím se jakákoliv další snaha o vytvoření dramatu automaticky dehonestovala. Prostě to nevypadá opravdově. Herci sice hrají skvěle a Catherine je půvabná, ale proč je to tak zabitý scénářem? Postavy nejsou vykreslené natolik, aby nadcházející události dokázaly šokovat. O to tu šlo, ne? Já byl jen šokován tím, jak rychle se vše stalo bez vysvětlení. To pro mě znamená, že jsem jaksi nepobral, co chtěl autor říct. Pointu jsem nenašel a nebyl jsem ani šokován. Asi to nebyl film pro mě. Nejvíce však zamrzí, že ostatní stránky filmu jsou udělány pečlivě. Hodící se hudba, krásné prostředí, zajímavý herci a slušná kamera. Doporučil bych to tak možná feministkám. Takové pokoukáníčko by bylo pro ně jistě zábavné.

plakát

Pád Bílého domu (2013) 

Je to takové, jaký je název. Naprosto pitomý. Jako vážně nemá hlavní ochrana prezidenta scénář, kdy dojde k leteckému útoku? RPG? Protivzdušné zbraně? To si prostě stoupne parta cápků se sniperkama na balkon a začnou solit do letounu? Jsem schopen přehlížet chyby, ale nezmáknutý obor mi už dělá problém. Na první pohled to je prostě béčko ze staré školy. Tedy snaží se být. Problémem je, že se bere tak příšerně vážně, až je to trapný! Schválně si pusťte Smrtonosnou past. Ten rozdíl je enormní. Olympus nemá humor, nadhled a ani charismatického záporáka. Na druhou stranu to vlastně ani tolik nenudí. Jen můžete v dnešní době najít ohromné množství filmů, které jsou o dost lépe udělané. Ať už z akční stránky nebo scenáristicky. Jak píše verbal. Asi jsem umělecky založený hnidopich. Film je možné si užít, pokud jste připravení absolutně vypnout mozek.

plakát

Volání Cthulhu (2005) 

Až příliš artové zpracování mě nutí přemýšlet, proč nedostal Lovecraft nějaké pořádné zpracování s větším rozpočtem. Tato parta nadšenců se pokouší dělat filmy s láskou převážně k autorovi. Problémem je, že samotná povídka Volání Cthulhu pracuje s čtenářovou fantazií. Pomalým tempem navozuje neklidnou atmosféru pomocí stupňujících se obskurních událostí. To se bohužel předat do filmu nepodařilo. To ale neznamená, že je to špatně. Jen je to takový jednooký král mezi slepými. Pro obyčejného diváka nekoukatelné. Jakmile nejste fanoušek Lovecrafta, tak film neoceníte. Vy sami si musíte zodpovědět otázku, jestli hodláte podstoupit artové zpracování Cthulhu. Není to nejlepší, ale nic jiného zatím není. Každopádně finále bylo perfektně atmosférické. Velmi potěšilo. Postavy jsem si bohužel představoval jinak. To je ale subjektivní pohled na věc. Pokud milujete Lovecrafta, tak určitě koukněte. Pokud ne, tak jste pravděpodobně ani tento film nenašli.

plakát

Po životě (2009) 

Mohlo to být intenzivní drama, filozofický thriller nebo mrazivý horor. Na konec to není ani jedno. Celou situaci se snaží zachránit Liam. Svou roli hraje dobře. Chladného a odměřeného funebráka. Nemohl jsem si ale pomoct. Celé mi to přišlo jako mrhání jeho talentem. Ostatní herci jsou nevýrazní a bez kouzla osobnosti. Převážně hlavní protagonistka mi přišla vyloženě nesnesitelná. Justin Long nepřekvapil. Chudák kluk si nezahraje žádnou větší roli v dobrým filmu. I když beru v potaz, že to byl režisérčin první větší pokus o film, tak je to pořád špatně udělané. Spousta příběhových mezer a nevýrazný scénář bez udaného směru míří nutně ke dnu. Vzhledem k místnímu hodnocení jsem ale asi postiženej. Osobně bych After.Life nedoporučil totiž nikomu.

plakát

Angel Heart (1987) 

Místy až psychedelický film ve kterém uvidíte Mickeyho Rourka, jak si pohrává s rolí noire detektiva. Skvělá kombinace. Ačkoliv jako hlavní role dominuje, tak přehlížet by se rozhodně neměli ostatní herci. Dokonce i ženské role jsou zahrány perfektně. Problémem u mě bylo, že jsem od filmu čekal trochu něco jiného. To je takový ten idiotský nápad nečíst si ani anotaci. Film chtěl totiž více pozornosti, než jsem byl schopen v dané chvíli ze sebe dostat. Bylo by potřeba druhé zhlédnutí. Kvůli mému pocitu, že děj působí nekonsistentně nemůžu jít s hodnocením výš. Občas až přepálené scény ze sebe křičí, že knižní předloha bude ten typ, který se nedá jen tak zfilmovat. Je ale spousta důvodů, proč si film zamilovat a udělat si z něj takový zapadlý "guilty" pleasure. Slovo guilty je ale špatně. Angel Heart totiž nabízí vše, co by kvalitní film měl mít. Skvělý herci, atmosférický soundtrack, precizní kamera a silný scénář. Nemohu se ale ubránit, že mě místy film prostě nudil. Kvůli občas dosti "divným" (nevím jak lépe scény popsat, abych se vyhnul spoilerum) scénám, které mi nedávali smysl v danou chvíli, jsem ze sebe dostal pouze unavené "aha". Před shlédnutím tedy mějte na paměti, že Angel Heart vyžaduje Vaši pozornost. Oceníte ho více, než já.

plakát

Carrie (2013) 

Vlastně docela dobrý. Po všech stránkách průměrný film, který si krade většinu starých a známých scén. Legendární tamponová scéna a velké finále bylo ještě trošku dotaženo. Všechny scény se tedy pokouší působit vyhroceně. Více krve, více masakru a více tamponů. Nenáročná zábava, která s finálem překvapí. Já se bavil. Doporučuji fanouškům původního dílu a všem dívkám, které nevědí, na co se používá tampon.

plakát

Expendables: Postradatelní 3 (2014) 

Pořád je to Expendables. Nostalgická jízda s fantastickým hereckým obsazením. Ti totiž hrají jedinou důležitou roli. Celkově je film jen prostá past na lidi, kteří stále sní o drsných o filmech z 80. let. Nic víc, nic míň. Vzhledem k předešlým dílů jde ale kvalita dolů. Převážně akční scény nemají už tolik koule až na světlé výjimky. Nemůže ale říct, že bych byl zklamaný. Vlastně bych lhal, kdybych řekl, že jsem se nebavil. Pokud se vám stále stýská po Vašich hrdinech z dětství, tak nešlápnete vedle. Prostě je to staromilská akční jízda, která už ztrácí dech jako senior po operaci plic.

plakát

Zhasni a zemřeš (2016) 

Dobrý nápad, který se vyplácá moc brzy. Sice to začne opravdu svižně, ale vše vyšumí velmi rychle do ztracena. Lekačka, nic, lekačka, nezáživná konverzace, lekačka, divný herecký výkon. A tak se to táhne až do naprostého konce. Já se prostě nebál a to je u hororu docela zásadní věc, ne? O atmosféře se nedá mluvit. Vlastně to jediné, co stojí za zmínění je ústřední nápad. Jasně, pointa je předvídatelná a rychle jasná, ale jinak je to docela fajn. Tím fajn myslím průměr. Nezvládnutý žánr ze strany všech. Tak snad příště...

plakát

Invaze (2007) 

Charismatická Nicole Kidman zachraňuje další variaci Lupičů těl. Ačkoliv je to už docela omleté téma, tak stále má co nabídnout. Nicole hraje fantasticky a vypadá snad ještě lépe. Sekunduje ji neustále pokerfacový Daniel Craig. Jelikož v podstatě není herec, tak do filmu plně zapadá. Na něm se už asi lupiči těl vyřádili dávno. Za mě je to slušný scifi, které postrádá vypjatější momenty. Necítil jsem tísnivý pocit ani strach o postavy. Prostě to celé bylo málo vyhrocené. Za mě ale dobrý. Doporučím převážně lidem, kteří vědí, co od filmu čekat.

plakát

Jack Reacher: Poslední výstřel (2012) 

Drsný a nekompromisní hlavní hrdina, dáma v nesnázích, bezpráví, bitka na blízko v dešti. Povědomé? Tím výpis scén nekončí. Mohl bych pokračovat. Problém bude ale asi u mě. Nelíbí se mi ani knihy od Lee Childa. Celý film totiž postrádá originalitu a něco víc. Tohle jsme viděli už dávno a o dost lépe zpracované. Pokud to vezmu z pohledu, že film má být pocta klasickým akčním kriminálkám, tak taky selhává. Často se bere až příliš vážně a kupříkladu se Smrtonosnou zbraní se to prostě nedá srovnat. Když už skládat poctu, tak pořádně. Neoslovilo mě to. Pokud má ale někdo rád knižní předlohu, tak podle mě bude příjemně zabaven. Za mě je to jen nenápadité a podprůměrné akční béčko se zbytečnou délkou.